Autor Subiect: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...  (Citit de 65286 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...
« Răspuns #90 : 02.Sep.2010, 10:24:27 p.m. »
Din ce am inteles de la un amic ce a fost saptamana asta prin zona (Bv-Lepsa-Gl), intre Ojdula si Gresu bunatatea de asfalt proaspat a fost rupt in cateva zone de ultimele ploi. Se circula, dar trebe atentie la surpari. Aviz amatorilor.

P.S. Scuze de crossposting, am postat mai intai acolo apoi mi-am amintit de topicul asta.  :">
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bogdanb

« Răspuns #91 : 04.Sep.2010, 07:32:06 p.m. »
Fost recent Bucuresti-Cluj pe drumul clasic adica Valea Oltului (care de fapt e a Lotrului) - Sibiu-Sebes-Turda
Drumul impecabil, cu mici exceptii pe Valea Oltului. Pe toata ruta am intalnit multe radare, insa soferii semnalizeaza corect. Totusi, un drum pe care il recomand doar daca nu aveti de ales. traversarea jegului ala de Sibiu = 1.5 ore, atat la dus cat si la intors.  X-( Sa ai in Secolul 21 un singur drum care traverseaza localitatea = absolut inadmisibil pentru o urbe inghesuita cu pretentii de oras si aere de europenism.
La intrarea in Sebes = 45 min si coada de 3km, atat la dus (ora 20:00 !!) cat si la intors (ora 14:00)  X-(.
de la Turda la Cluj recomand drumul "vechi" (28km) care este intr-o stare foarte buna, in loc de A3 (56km) atat din cauza distantei duble, cat si pentru ca intrarea este prost semnalizata atat intr-un capat cat si in celalalt.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #92 : 05.Sep.2010, 10:10:31 a.m. »
Nici unde in Romania centurile la orase nu sunt construite de minicipalitatile locale ci tin de CNADNR, deci de Ministerul Transporturilor, mai exact de deciziile luate la Bucuresti.
Exista la Sibiu o centura la nivel de autostrada in constructie, care daca lucrurile nu se taraganau era gata de mult. Oricum, sunt sanse ca macar o parte din ea, cea ce face legatura intre Valea Oltului (aici nu m-am prins daca ce ai zi tu mai sus a fost o gluma, dar Lotru se varsa in Olt la Brezoi, deci tot drumul e doar pe Valea Oltului) si drumul catre Medias sa fie gata anul acesta.
Afirmatia "o urbe inghesuita cu pretentii de oras si aere de europenism" nu iti face cinste si se inscrie in paguboasa mentalitate ca in Romania exista capitala si provincia, asta asa, ca sa ma exprim politicos.

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #93 : 05.Sep.2010, 10:32:13 a.m. »
Mie sincer nu mi-sa parut a fo asa prost semnalizate intrarile pe A3, le-am "nimerit" din prima. Cat despre recomandare ta de a o lua pe drumul vechi...no comment...De ce sa merg ca melcul prin toate localitatile dintre Turda si Cluj unde mai sunt si camere..vreo 11 in total pe ambele sensuri si sa mai urc si cobor Feleacul si sa tai Clujul..chiar si pe varianta in loc sa fac cativa KM in plus (nu e dublu dar chiar si asa) cand pot merge pe autostrada cu viteza constanta si oricum mai mare decat pe drumurile celalalte. Cat despre afirmatia ta legata de Sibiu nu pot spune decat atat...rusine. E un oras f frumos cu lume civilizata.....mult peste Bucuresti ca mentalitate...

Offline adrian_r5

« Răspuns #94 : 05.Sep.2010, 10:50:13 a.m. »
Nici unde in Romania centurile la orase nu sunt construite de minicipalitatile locale ci tin de CNADNR, deci de Ministerul Transporturilor, mai exact de deciziile luate la Bucuresti.
Afirmatia "o urbe inghesuita cu pretentii de oras si aere de europenism" nu iti face cinste si se inscrie in paguboasa mentalitate ca in Romania exista capitala si provincia, asta asa, ca sa ma exprim politicos.

Asa cum am mai spus-o (si daca n-am spus-o ... atunci o repet) ... pestele de la cap se impute  >:) >:) >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Racky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 499
  • Gen: Bărbat
  • Romanian Road Runner - Membru "adoptat"
« Răspuns #95 : 05.Sep.2010, 11:18:37 a.m. »
gigelm5m3 sigur camerele de pe traseul Turda-Cluj mai sunt in uz ? Din cate stiam, doar pe DN1 tronsonul Bucuresti - Brasov mai sunt in functiune. Nu de alta, dar am facut traseul asta acu vreo 2 saptamani, si mi-am aruncat un ochi pe filmarea cu traseul si nu am observat nimic.

Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.

Offline bogdanb

« Răspuns #96 : 05.Sep.2010, 01:29:02 p.m. »

Nu stiu de unde ai scos tu vreo comparatie intre "capitala si povincie", eu m-am referit strict la o localitate pe care am vizitat-o si strabatut-o de nenumarate ori in ultimii 10 ani - si mai ales in ultimul an. Probabil ca tu ai complexe de acest gen, dar nu vreau sa comentez.
Tot ce am facut a fost sa-mi exprim o opinie strict personala pe care mi-o asum, dar pe care tu nu ai nici un fel de autoritate sa o judeci.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #97 : 05.Sep.2010, 06:24:47 p.m. »
Atata timp cat opinia ta a fost exprimata pe acest forum oricine are acces aici poate sa fie de acord cu tine sau nu, sa treaca cu vederea postarea ta sau nu, cum am facut eu. Si pentru asta nu imi trebuie nici o autoritate, e parerea mea despre ce ai scris tu, cum la fel a fost si parerea ta despre orasul prin care ai trecut.

Offline Laurentiu

« Răspuns #98 : 05.Sep.2010, 10:09:43 p.m. »
traversarea jegului ala de Sibiu ...Sa ai in Secolul 21 un singur drum care traverseaza localitatea = absolut inadmisibil pentru o urbe inghesuita cu pretentii de oras si aere de europenism.
Sint orase mult mai mari care nu au nici macar drumul ala singur (de centura).
Referitor la cuvintul "jeg" (de oras), sa fiu in locul tau, mi-as cere scuze pt folosirea lui sau macar l-as retrage din fraza.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #99 : 05.Sep.2010, 11:08:30 p.m. »
Domnule Laurentiu, cu tot respectul, la cate postari controversate ai avut ma surprinde tupeul cu care imi pretinzi sa-mi cer scuze. Totusi ai dreptate, multe orase sunt in aceeasi situatie - diferenta este ca nu sunt traversate de 30.000 de TIR-uri zilnic, ca sa nu mai vorbim de traficul spre granita cu Ungaria - sau daca sunt, probabil ca au gasit o metoda de rezolvare.

Apoi, domnule @rexkroki, cu acelasi respect iti sesizez ca spre deosebire de mine, dumneata ti-ai permis un atac personal la adresa mea in loc sa-mi demonstrezi (daca poti) ca ma insel.
Nu am pretentia sa fii de acord cu mine. Dar nici nu vreau sa trec cu vederea obraznicia cu care dumneata obisnuiesti in mod constant sa dai lectii de morala nesolicitate membrilor diverselor forumuri pe care activezi si care e cazul sa inceteze.

In schimb nu ati comentat exact ideea principala, pe care o reiau:
La intrarea in Sibiu se face coada de peste 3 km, atat dinspre Sebes cat si dinspre Valea Oltului. Daca nu vreti sa faceti 9 km intr-o ora, ocoliti zona. Daca acest lucru va convine, nu pot decat sa imi cer scuze ca v-am informat.