Autor Subiect: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...  (Citit de 65292 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...
« Răspuns #430 : 15.Ian.2020, 07:32:25 p.m. »
Salut! Ca sa nu deschid un subiect nou, sper, ce variante sunt spre Rasnov, exceptand DN! Multumesc!

Cam toate merg pe DN ...
Depinde care DN trebuie evitat.
Si, mai ales. in ce zi/la ce ora.

Daca trebuie mers in timpul saptamanii (L-J), cel mai rapid e pe DN1, prin Sinaia-Predeal-Paraul Rece-Rasnoava.

Daca e problema cu DN1, atunci raman variantele spuse de @toma: prin Targoviste sau Pitesti, spre Campulung, apoi Rucar-Bran-Rasnov.
Drumul e ceva mai lung, dar se iese mai repede pe el din zona Mogosoaia.
Nu prea stiu cum e acum, iarna, dar nu cred ca va fi ceva mai urat ca de obicei (serpentine mai multe, drum valurit, camioane mai multe)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

« Răspuns #431 : 15.Ian.2020, 10:14:19 p.m. »
Pentru vreo 40 de km în plus ai varianta DN1A: București - Ploiești - Văleni de Munte - Cheia - Babarunca - Săcele - Brașov - Râșnov. Drumul e bun. Dacă ai baftă, e și liber. Dacă n-ai, stai după camioane...

https://distanta.ro/bucuresti/45.211552,25.944300/rasnov
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #432 : 15.Ian.2020, 10:49:30 p.m. »
Eu m-as duce pe DN1.
Dacă nu agreezi DN1, atunci prin Târgoviște. Pana la Târgoviște drumul este bun, iar dupa peisajul este frumos. Recomand si eu scurtătura spre Dragoslavele care evită serpentinele de la Mateias.

Trimis folosind Tapatalk

« Ultima Modificare: 16.Ian.2020, 08:31:34 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #433 : 16.Ian.2020, 08:19:40 a.m. »
Buna indicatia cu scurtatura aia!

Asta daca nu vrei sa faci un popas la mausoleul de la Mateias  :-))

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #434 : 16.Ian.2020, 08:45:56 a.m. »
Multumesc tuturor pentru sfaturi, indicatii, orientare, intr-un cuvant ajutor! Am 2 variante, in functie de ora plecarii. Daca vom fi matinali, ne incercam norocul pe varianta cunoscuta, DN1.... . Daca suntem  (:|, Targoviste si ce urmeaza. Am avut cateva experiente cu stat in coloana si pierdut timp aiurea, nu ma incanta inca una!
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline toma

« Răspuns #435 : 16.Ian.2020, 08:51:05 a.m. »
Cu mentiunea ca matinali inseamna inainte de ora 7:00 ca sa ajungi la Comarnic inainte de 8:00 (preferabil inainte de 7:30).

Pe varianta Targoviste chiar daca e posibil sa nu castigi foarte mult ca timp macar te misti relativ constant si in plus, daca nu ai parcurs varianta niciodata, este un drum cu peisaje frumoase (desi daca ma uit acum pe geam e clar ca ne aflam in acea perioada anului in care asta nu e un argument prea solid  :-)) ).
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #436 : 16.Ian.2020, 10:02:37 a.m. »
O sa fie o mini aventura, n-am mers niciodata pe varianta aia. Daca era vremea mai frumoasa, alegeam valea Siriului, chiar daca ocoleam o gramada, pentru peisaj. Daca mai da o ninsoare la munte, Valea Prahovei va fi precum Calea Victoriei la 17! Am avut ghinion acum cativa ani, am plecat dimineata si am ajuns aproape seara, in Brasov!  X-(

Offline dthem

« Răspuns #437 : 16.Ian.2020, 10:11:13 a.m. »
Am mers recent pe varianta descrisa mai sus pe la Cheia. Chiar daca mai gaseai camioane, peisajele erau chiar misto. Bonus: zapada sus. Serpentinele sunt absolut minunate, daca iti place sa te si distrezi cu masina din cand in cand.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #438 : 16.Ian.2020, 10:33:42 a.m. »
Cheia si Valea Siriului, le-am facut de nenumarate ori. Vreau sa incerc si alte variante, monotonia... :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #439 : 16.Ian.2020, 11:28:12 a.m. »
Pe varianta prin Targoviste treci prin comunele cu traditie pomicola (Voinesti) sau cu cresterea animalelor (Stoenesti, Cetateni). Mai cumperi un kil mere ionatane, o tuica de pere sau o"cascavea" afumata de la localnici.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice