Autor Subiect: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...  (Citit de 65291 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...
« Răspuns #390 : 29.Nov.2018, 04:58:37 p.m. »
Boga, au dat in folosinta drumul din vale, de pe langa Dambovita, nu mai trebuie sa ocolesti pe Mateias :)
E asfaltat tot, laser. Are si un inconvenient. E mai ingust, chiar daca are 1 banda pe sens.

@fireburn ,  te rog postează pe Google maps de unde pleacă și unde ajunge noul drum. Poate ajuta pe cineva... >:D<
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline fireburn

« Răspuns #391 : 01.Dec.2018, 11:01:38 a.m. »
Buna Gabi, sigur ca postez, nu-i secret.
Drum complet refacut.

DJ725, Stoenești 117675

https://goo.gl/maps/H5pDAKAGLdq

The following users thanked this post: gabineg, toma, maxwell

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #392 : 01.Dec.2018, 11:14:18 a.m. »
Multumesc mult. Asta e o scurtatura care se desparte din Targoviste-Campulung cu indicatorul Dragoslavele, nu-i asa? Totdeauna l-am evitat, mai ales iarna, de teama starii precare. O veste buna, caci voi evita urcusul si coborasul pe serpentine la Mateias...
  • SX4 by Giugiaro

Offline fireburn

« Răspuns #393 : 02.Dec.2018, 08:43:56 a.m. »
Da. E o scurtatura. E bine ca l-ai evitat pana acum. Iarna il frecventam si eu destul de rar.
De acum nu mai e cazul. E imbucurator pentru ca eviti dealul celalalt, din Stoenesti pana la combinat, care are asfaltul zob; Mateiasul e ok.

Pentru turisme e super.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #394 : 16.Dec.2018, 04:16:20 p.m. »
In acest weekend a fost cod portocaliu si galben de ninsori și viscol.  Județul Olt nu a fost in niciunul dintre coduri.
Am plecat sâmbătă dimineață din Slatina catre o comună aflată la 30 km, unde își are sălașul de veci socru-meu, sa-i facem parastasul de 2 ani.
În oraș erau depuși circa 10 cm de zăpadă, iar străzile fuseseră curățate cu plugul.  Imediat ce am trecut de zona industrială a orașului, drumul a devenit dificil, cu zăpadă bătătorita înghețată pe deasupra. Doar prin comune părea să fi trecut un utilaj. Cum am iesit in camp deschis, peisajul s-a schimbat. Una dintre benzi era ocupată din loc in loc de troiene aduse  de vânt dinspre camp, astfel încât circulația se făcea alternativ, cu oprirea voluntară a unui șir de masini si înaintarea în sens contrar a celuilalt șir.
După o rampă a drumului apar primele sleauri de zăpadă înghețată si, puțin mai in fata, șirul de masini din fața mea este blocat. Un microbuz căzuse în șanț.
Atunci am luat decizia sa ne întoarcem acasa. Am efectuat manevra si , pe parcurs, am văzut cum starea drumului s-a înrăutățit rapid si pana la urma a fost blocat de polițiști. Niciun utilaj n-am văzut pe traseu. Am ajuns cu bine acasă, mergând in Lock tot timpul. N-am derapat de loc la plecarea de pe loc (asa cum am văzut la multi șoferi întâlniti pe sensul contrar) si m-am felicitat ca am cumparat cauciucuri de iarnă de buna calitate.
Parastasul l-am facut pana la urma cu un preot acasa si la un restaurant.

Epilog: deși asfaltul a fost curățat la negru, azi am intampinat cel mai greu parcurs Slatina-Bucuresti din ultimii 20 ani, cu o ploaie cainoasa si vant puternic, vizibilitate scăzută si bizoni care merg la fel pe orice vreme.
Am ajuns cu bine acasă, masina s-a comportat ireproșabil.
« Ultima Modificare: 16.Dec.2018, 05:30:01 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: Hms

Offline sfichiu

« Răspuns #395 : 16.Dec.2018, 04:33:54 p.m. »
@gabineg : ai avut o experienta sofereasca de neuitat! :good:
  • VITARA S ,Matiz

Offline enicky

« Răspuns #396 : 16.Dec.2018, 06:45:48 p.m. »
  Interesanta experienta, mai ales ca spui ca in 20 de ani acum s-a circulat cel mai greu, mai ales ca nici nu a nins zile intregi si in cantitate f. mare. Dar vantul si-a "facut" treaba.
   Aceasta a fost una din situatiile in care tractiunea 4x4 si-a dovedit utilitatea, si-a facut treaba aducandu-va acasa in siguranta, fara emotiile generate de derapaje, patinare, etc.
   Practic a fost o situatie neasteptata, situatie despre care multi dintre cei cu Vitara, S-Cross 4x2 spun ca n-o vor intalni si deci nu le va fi necesara tractiunea allgrip.

Tot astazi am iesit si eu cu masina sa caut niste materiale, facand un tur spre Ghencea, apoi Baneasa si acasa. Nu stiu daca toti cei de pe carosabil aveau intr-adevar urgente, dar timpul te indemna mai degraba sa stai in casa decat sa iesi, chiar si cu masina.
Dar programul de la serviciu m-a obligat sa-mi sacrific Duminica, ocazie cu care, la intoarcere waze mi-a facut cunostinta cu proaspat inaugurata Autostrada Urbana !
  Am parcurs cam jumatate din ea(cred), mai precis din str.Petricani pana la prima iesire, str.Gerghitei, practic am taiat pe diagonala traseul spre casa, evitand vreo 3-4 semafoare si ajungand rapid la suta. Era goala in sensul spre Ploiesti, are trei benzi, este super ok d.p.m.d.v.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabi males

« Răspuns #397 : 09.Iun.2019, 11:10:45 a.m. »
Dragi colegi, de cateva zile, pe portiunea de sosea dintre Baba Novac si Dristor, cam la jumatatea distantei, soseaua este lasata destul de mult, avand un aspect de groapa. Atentie la viteza cu care circulati, este destul de periculoasa!
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: fireburn, FlorinSuzuki

Offline razordan88

« Răspuns #398 : 10.Iun.2019, 10:26:47 a.m. »
Dragi colegi, de cateva zile, pe portiunea de sosea dintre Baba Novac si Dristor, cam la jumatatea distantei, soseaua este lasata destul de mult, avand un aspect de groapa. Atentie la viteza cu care circulati, este destul de periculoasa!
Daca te referi la portiunea de pe Mihai Bravu dintre cele 2, iti dau mare dreptate. Am luat-o sambata, e pe banda 2. Am zis ca s-a rupt masina.
E foarte inselatoare ca nu se vede, ma uitam in spate si nu-mi dadeam seama ce am lovit.
  • Vitara S Allgrip AT

Offline gabi males

« Răspuns #399 : 10.Iun.2019, 10:28:26 a.m. »
Aia este dar...este pe ambele benzi.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: razordan88