Autor Subiect: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...  (Citit de 65320 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...
« Răspuns #330 : 03.Dec.2016, 11:06:51 a.m. »
Restul e experienta.
... sau noroc. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Relisis

« Răspuns #331 : 03.Dec.2016, 11:16:56 a.m. »
Cred ca allseason nu sunt totusi sandale...poate sosoni dar Nike :)
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline enicky

« Răspuns #332 : 03.Dec.2016, 11:46:33 a.m. »
Sunt cauciucuri din gama premium totusi..
             Ai putea sa detaliezi aventura aici : http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6252.msg188201#msg188201&gsc.tab=0 , mai ales comportamentul cauciucurilor, ptr. ca la noi pe forum au fost "batalii" mari in privinta cauciucurilor. O parte din colegi au sustinut acest model, altii varianta de iarna. Personal cred e ok pt. o zapada mai inghetata, dar pe   gheata acoperita cu zapada, nu l-as incerca.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #333 : 03.Dec.2016, 12:07:06 p.m. »
Pe gheata e bine sa nu incerci nimic! Stie colegul Relisis prin ce-a trecut! Cand esti la vale si dedesubt e gheata crezi ca mai conteaza asa mult cu ce aluneci la vale? Diferenta este ca daca ai cauciucuri de iarna gama premium , pe gheata vei aluneca cu 10% mai putin. Nici macar nu stiu daca-i asa  :) , e posibil ca diferenta sa fie in jurul altei cifre dar eu zic ca pe gheata e nesemnificativa.
Cel mai bine e sa nu te pui in astfel de situatii, conducerea preventiva nu-i o vorba goala.
Iar colegul a ajuns in situatia asta deoarece nu si-a dat seama ce inseamna sa cobori pe un astfel de drum daca nu-i curatat. Intotdeauna trebuie  sa ne gandim cum va fi si la intoarcere (asta e valabil si pentru mersul pe jos in excursiile la munte de ex)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: hugbear, Relisis

Offline enicky

« Răspuns #334 : 03.Dec.2016, 02:55:12 p.m. »
Pe gheata e bine sa nu incerci nimic!.....Cel mai bine e sa nu te pui in astfel de situatii, conducerea preventiva nu-i o vorba goala.
          Ei, tu ai dreptate, dar daca iti mai amintesti, de curand s-a discutat aici de conducerea preventiva, dar au postat 2-3 si ....gata, a murit topicul respectiv !
       Pe colegul sunt convins ca l-a pacalit zapada care acoperea gheata, si ...asta e.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #335 : 03.Dec.2016, 03:05:26 p.m. »
Eu sunt convins ca dupa experienta asta o sa evalueze situatia altfel inainte de a urca si nu dupa! Din experiente invatam!

Offline Relisis

« Răspuns #336 : 03.Dec.2016, 03:16:45 p.m. »
Nu puteam sa prevad ca timp de o ora, o ora jumate carosabilul umed se transforma in gheata dupa ninsoarea asternuta..si tot trebuia sa ne intoarcem acasa..nu aveam de ales..cred ca erau zeci de masini care incercau sa coboare in Sinaia..unii au reusit cu bine..alti..
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline ariciul

« Răspuns #337 : 03.Dec.2016, 03:29:28 p.m. »
Pai eu ce zic  :)
A doua oara o sa-ti amintesti de situatia prin care ai trecut iar hotararea de a urca sau nu o sa fie si in functie de asta!

Exemplu: M-am dus zilele trecute intr-o zona mai marginasa a orasului si la intoarcere am zis sa ma intorc pe o alta cale mai putin umblata si cu drum nepavat (am dedus asta inainte de a face drumul, de pe google earth).
Zis si facut numai ca dupa 1.5 km de drum oarecum pietruit acesta s-a cam pierdut in niste noroi care daca nu parea cine stie ce, m-a facut sa ma gandesc la o experienta anterioara deloc placuta. Drept care m-am oprit un pic sa evaluez situatia si... am hotarat sa ma intorc pe drumul stiut si asfaltat. O decizie buna mai ales ca noroiul ala putea sa-mi vina de hac la un moment dat (mai aveam vreo 3 km pana la asfalt si nu stiam cum va arata in continuare drumul), asa m-am intors intr-un loc in care eram inca in siguranta!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #338 : 03.Dec.2016, 03:39:19 p.m. »
De toate pentru toti pe aici... mai putin despre starea drumurilor...  :-)) degeaba avem topicuri dedicate pentru cauciucuri, pentru conducere preventiva etc  :(

Offline Laurentiu

« Răspuns #339 : 03.Dec.2016, 03:44:18 p.m. »
...dupa experienta asta o sa evalueze situatia altfel inainte de a urca si nu dupa!
De multe ori esti pus in postura OBLIGATORIE de a evalua primul situatia la fata locului (urci, cobori sau ocolesti daca ai si varianta asta dar trebuie sa inaintezi) dupa care ramine doar indeminarea si norocul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Relisis