Autor Subiect: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...  (Citit de 65323 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...
« Răspuns #210 : 07.Iul.2012, 09:32:56 p.m. »
S-a deschis circulatia pe centura Caransebesului.  :)
N-am mai fost prin zona din ianuarie ... aseara am avut surpriza sa constat ca sint inchise circulatiei atit centura Caransebesului cit si varianta de ocolire de la Domasnea  :( :( :(

PS - ce conteaza amanuntele astea ... important e ca l-au suspendat pe Basescu  >:) >:) >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline adrian_r5

« Răspuns #211 : 07.Iul.2012, 11:01:17 p.m. »
N-am mai fost prin zona din ianuarie .
Rectific ... am mai fost pe acolo prin aprilie cind cele 2 variante de ocolire erau deschise circulatiei ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #212 : 20.Iul.2012, 12:13:46 p.m. »
A3 de la Bucureşti (şoseaua de centură, zona Ştefăneşti) la Ploieşti (şoseaua de centură, zona Bărcăneşti), în ziua inaugurării:

Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline Leutz

« Răspuns #213 : 20.Iul.2012, 05:51:31 p.m. »
Arata bine. N-am vizionat tot filmuletul … insa am remarcat durata: ~35 de minute pana la Ploiesti; nu-i rau  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #214 : 20.Iul.2012, 06:41:30 p.m. »
Mentiune de interes: am mers ~95% din timp cu viteza constanta, reglata prin cruise control la fix 100km/h (pe GPS) - ceea ce face ca "socoteala" sa fie corecta (55km in 35min inseamna o medie pe la 95km/h).  :inteligent:
A fost nevoie de ceva rabdare, dar am reusit fara  :zzz: . Mai ales ca pe la 1/4 din distanta era un MCV pe contrasens si la 3/4 din distanta era un MCV pe sensul meu.  :baston:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #215 : 20.Iul.2012, 06:46:43 p.m. »
Foarte bine, de ar fi mai multe.   >:)

Offline cezarm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #216 : 21.Iul.2012, 03:29:39 p.m. »
Este prima data cand fac de la Bucuresti pana la Constanta 2 ore. Exceptand circa 20-25 de km pe un singura banda de sens (si dupa stadiul lucrarilor multa vreme va fi asa) de dupa Cernavoda, ceilalti km se fac in regim de autostrada. Din pacate plec din Drumul Taberei si am treaba in nordul Constantei si din acest motiv trebuie sa mai adaug inca aproape 1 ora. Drumul l-am facut cu Suzukili' dar datorita aglomeratiei cu greu puteai trece de 150-160 si cu greu putea merge sub 100 (trebuia sa-ti impui asta).
Subaru Outback 2007

Offline shpeedy

« Răspuns #217 : 24.Iul.2012, 10:26:12 p.m. »
Nu stiu daca am postat tocmai bine, dar ma gandeam sa nu deschid un topic nou...

Prin August mi-am planificat un concediu cu familia in zona Cheile Gradistei (acolo am cazarea) si as avea nevoie de cateva sfaturi despre unde as putea merge prin zona; ma intereseaza spatii largi si verzi unde piticul meu de nici doi ani sa poata zburda linistit.

Din cate am gasit pe Google Maps, as putea ajunge foarte usor la Padina si Bolboci (mergand pe DC53). Imi poate spune cineva care e starea drumului (n-as vrea sa fie prea accidentat din motive de confort pentru ai mei) ? In afara de traseul asta mai recomandati ceva de vazut prin zona (in afara de Bran si Rasnov) ?

De asta ce spuneti ?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #218 : 25.Iul.2012, 02:16:39 a.m. »
Wow - super tare ideea cu drumul DC53!  :good: Adica tocmai mi-ai dat o sugestie de calatorie in acest weekend! Incerc sa parcurg drumul de la Cheile Gradistei spre Padina cu Jimny si revin cu impresii!

Referitor la traseul propus, iata ce stiu eu:
- Rasnov - Sercaia: e foarte bun pe destule portiuni, insa sunt si zone cu "valuri" si chiar anumite gropi, insa nu surpriza si care pot fi ocolite usor, la viteza potrivita
- Sercaia - Hoghiz: amintiri nu prea vesele pentru Skoda... se aude ca urmeaza sa intre in reabilitare generala acest drum, insa daca nu s-a facut nimic in ultimul an, recomand rabdare si cizelarea abilitatii de a ocoli denivelarile, chiar daca drumul, pe ansamblu, este practicabil

Ca recomandare in zona Bran / Moeciu, ar fi Pestera Liliecilor (desi eu nu am vazut decat unul singur), pe care o gasesti pe drumul din Moeciu catre satul Pestera, insa nu exista vreun indicator, asa ca trebuie intrebati localnicii. Nu e o pestera mare, insa e interesanta si cu ceva noroi, deci e bine sa fiti echipati corespunzator (aici includ si lanterna!).
Ar mai fi la Sinca Veche (pe traseul indicat in link-ul tau acest loc, adica vechea manastire din grota.

Offline shpeedy

« Răspuns #219 : 25.Iul.2012, 09:11:07 a.m. »
Multumesc mult pentru raspunsuri, Cristi !

Din pacate, nu prea o sa pot sa ma bucur de pesteri (diferente destul de mari de temperatura pentru pitic + pericol sa fuga de colo-colo).

Referitor la traseul Sercaia-Hoghiz sa inteleg ca totusi are asfalt pe el (dar cu denivelari/gropi) ?

Astept feedback cu privire la DC53...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X