Chiar daca nu e numai despre drumuri, pun urmatorul link in acest topic pentru ca un capitol intreg e dedicat evolutie drumurilor de la noi. Lectura placuta celor interesati.
Cred ca toate cele din link ar trebui sa fie mai degraba lectura anuala obligatorie pentru toti romanii, eventual chiar lunara; sau poate substituent de tatal nostru in fiecare seara. Asa poate am ajunge in timp sa ne amintim o alta istorie decat cea scrisa de Europa Libera si Vocea Americii.
Stiu ... erau si cartele la paine si o mai luau pe coaja unii din cand in cand ca nu se incadrau in sistem. In mod sigur insa aceia nu erau inginerii, cercetatorii, tehnicienii, muncitorii seriosi implicati in toate cele povestite in rapoartele de mai sus de-a lungul epocii de aur, cea mult hulita.
Eu unul, de la mare distanta nu vad decat niste cifre infioratoare pentru romanul mileniului 3, proiecte si executii 100% romanesti care denota o forta financiar-economica si industriala absolut de invidiat a tarii din perioadele respective. Si ca sa intregesc peisajul incerc sa ma gandesc un pic mai departe si ma ia ameteala; realizez ca investitiile astea colosale in infrastructura au fost doar varful unui aisberg; si ca ele au fost doar urmarea necesarului real de infrastructura de transport generat de fapt de grosul economiei aflat atat pe teritoriul pe teritoriul tarii cat si in afara. Ma insel oare ??
Sa citim asadar, bine !!!
Multumiri lui @rexkroki pentru link. Nici nu stiam ca (mai) exista asa ceva. Am stat jumatate de zi la munci citind aproape integral toate documentele, insa nu consider pierdut acest timp; ci din contra, am mai adaugat ceva la bagajul de cunostinte pe care trebuiam sa-l am inca de acum 20 de ani.