Autor Subiect: Sistem directie la Jimny  (Citit de 4822 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gigi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Gen: Bărbat
Sistem directie la Jimny
« : 19.Apr.2010, 08:48:37 a.m. »
Salutare!
Vreau sa cumpar o masina care sa poata merge pe teren accidentat ( pietruit, forestier, bombardat etc) fara sa troncane si sa distruga bucse, bielete antiruliu, pivoti si alte bielete de directie ca la o masina  normala.
intrebare: Cum e conceput la Jimny, tot pe sistem de bielete  antiruliu, ce preia socul la roata pe teren accidentat?
care este diferenta intre SX4 si Jimny in acest capitol?
Am vorbit cu cineva care avea SX4 daca  a bagat-o pe drumuri forestiere si spunea ca ii e mila de ea? Atunci de ce cumpara lumea SX4 sa-l plimbe prin oras?

multumesc si sper sa ma ajutati.
Ca la 20 de ani, fara griji si fara bani!

Offline rexkrokiDAU

Re: Sistem directie la Jimny
« Răspuns #1 : 19.Apr.2010, 09:11:04 a.m. »
Bine ai venit la noi pe forum.   >:D<

Nu stiu de ce si-a cumparat prietenul tau SX4 , dar acesta este o masina de asfalt cu ceva valeitati de soft off-road. Atat. Ca unii dintre noi o mai chinuim in teren accidentat e alta treaba, dar masina nu a afost construita pentru asa ceva. :)
Daca vrei o masina strict pentru tavalit in padure si prin oras e potrivit un Jimny, daca vrei si confort la drumuri lungi si abilitati de off-road alege o Grand Vitara.

Completeaza te rog in profil si campurile varsta si locatie.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #2 : 19.Apr.2010, 10:46:24 a.m. »
Jimny are punte rigida. In capetele puntii sunt articulatii sferice. Rolul pivotilor este indeplinit de rulmentii "king pin"care sunt in aceasta articulatie homocinetica. Homocinetica asta este foarte rezistenta dar trebuie si ia intretinuta teoretic dupa fiecare iesire mai serioasa cu treceri prin rau sai/si prin namoale.
Poate sa-ti fie mila si de jimny asta e dupa cum simte fiecare. La fel si cu drumu forestier - pentru unii e albie de rau pentru altii e doar o sosea un pic mai rea. Un drum forestier uscat il faci cu Dacia, acelasi drum forestier dupa ploi ai probleme sa-l faci si cu jimny. Unde se termina drumul forestier incepe offroad-ul :D
jimnyholic

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 19.Apr.2010, 10:55:09 a.m. »
Unde se termina drumul forestier incepe offroad-ul :D

Superb spus.   :clap:   Imi place, cer permisiunea sa te citez cu alte ocazii.  :)

Offline unde

« Răspuns #4 : 19.Apr.2010, 01:59:50 p.m. »
 Daca ai nevoie de o masina cu care sa mergi pe drum accidentat uita de SX4 (un cross-over si nimic mai mult).
 Jimny este un off-roader autentic, are punti rigide, un tendon pe fiecare roata, iar fiecare tendon are 3 bucsi mari. Pe dedesubt e un IMS. Caseta de directie nu are, exista o tija legata la o roata si de la roata respectiva o alta tija catre cealalta roata. Asa merge directia la Jimny.
 Jimny are bielete stabilizatoare (si bari evident) ca altfel te-ai rasturna pe sosea, dar nu iti fa griji in privinta lor. Piesele sint supra-dimensionate fata de un turism si cursa amortizoarelor e lunga (gaz pe spate, ulei pe fata).
 Pe post de pivot foloseste 2 rulmenti, etc. Dupa cum vezi sint diferente semnificative fata de un turism.
 Daca te doare foarte tare off-road-ul, ia-ti Samurai. Daca vrei si elemente de confort gen AC, geamuri electrice, etc. atunci ia Jimny.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline gigi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #5 : 19.Apr.2010, 04:44:14 p.m. »
Multumesc de raspunsuri!

eu urmaresc forumul de ceva timp si pot spune cu mana pe inima ca e cel mai interesant din punctul meu de vedere. aici se simte un anumit spirit de aventura/aer de munte"

M-ati convins sa-mi cumpar Jimny. Chiar daca va mai dura putintel tot il cumpar.
Singura problema care o intrevad este ca in Constanta nu exista service pentru 4X4 si va trebuii sa merg in alt oras pentru rezolvarea problemelor.

Am vazut cateva Jimny prin Constanta dar nu stiu daca erau membrii clubului.
daca puteti sa-mi recomandati un membru cu Jimny din Cta.

O zi buna,
Gigi
Ca la 20 de ani, fara griji si fara bani!

Offline unde

« Răspuns #6 : 19.Apr.2010, 04:47:46 p.m. »
 Poti sa iei legatura cu Forte. El are doua ;)
 Prima ta problema va fi ca va trebui sa cauti mult pian gasesti unul, sint masini rare.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #7 : 19.Apr.2010, 06:39:41 p.m. »
Unde se termina drumul forestier incepe offroad-ul :D

Superb spus.   :clap:   Imi place, cer permisiunea sa te citez cu alte ocazii.  :)

Ai permisiunea rexkroki  :)
jimnyholic

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #8 : 19.Apr.2010, 11:27:37 p.m. »
Offtopic: Tot vad un Jimny de vanzare in Bv de cateva luni...Arata bine pe afara; nu stiu cat cere pe el.
Deci se gasesc...bani sa fie...
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #9 : 22.Iul.2010, 07:40:35 p.m. »
Cei care se stiu la directie puteti sa-mi spuneti cam ce anume s-a schimbat/ sau de ce s-a umblat in locul unde este silicon rosu in poze la ambele roti?

Nu de alta dar numai ce l-am cumparat de 2 zile si as vrea sa stiu ce s-a facut.
Multumesc anticipat.