Autor Subiect: Reparare maner haion  (Citit de 78661 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Re: Reparare maner haion
« Răspuns #20 : 05.Dec.2010, 07:28:16 p.m. »
Mai am un maner de haion de rezerva,insa nu am vrut sa il pun pt ca mi-e lene sa il vopsesc si am vrut sa imi pun ambitia sa il fac pe asta!

Nici eu nu am vopsit-o, am lasat asa neagra si sincer.....arata mai bine. Si la tine ar fi la fel, deoarece din cate am vazut ii aceiasi culoare ca si a mea
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Chris87

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 05.Dec.2010, 07:42:30 p.m. »
Pai da Cobra20, dar al meu nu este negru (cel de rezerva)...insa il pot colanta cu folie neagra si gata!
Pt moment ramane "la caldurica"...negru da destul de bine pe masina...intr-adevar.

Offline danker

« Răspuns #22 : 05.Dec.2010, 09:16:18 p.m. »
- Manerul meu e colantat si arata asa  ;)  :

« Ultima Modificare: 05.Dec.2010, 09:21:28 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Chris87

• Newbie
  • *
« Răspuns #23 : 05.Dec.2010, 10:03:30 p.m. »
Am zis folie neagra..ce ai tu e imitation carbon fiber si nu imi place ;)
Sigur si cobra20 zicea de negru simplu' s'atat.

Offline cobra20

« Răspuns #24 : 06.Dec.2010, 07:32:26 a.m. »
Eu zicema de negru cum a venit din "fabrica", asa cum a avut danker, inainte sa fie colantat,  nu-i originalul si asta imi place, sta mai bine si parca ar fi ceva mai solid decat originalul. La original am avut banda aia dubla adeziva, si si cu ala se misca cateodata, cred ca asta a dus la ruperea ei, acuma asta e prins doar in cele 4 suruburi fara banda adeziva si sta la locul ei fara miscari.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline danker

« Răspuns #25 : 06.Dec.2010, 12:59:55 p.m. »
- Cobra - Daca se misca inseamna ca este unul din motivele pentru care a facut sageata si s-a rupt.
- Chris87 - sa speram ca o sa tina cu picatura si poxilina, cele 2 suruburi suplimentare o sa o faca mai rezistenta nu zic, dar ideea sa dau doua gauri in haion nu prea ma incanta pe mine personal, oricum sa tratezi un pic marginea gaurilor noi, cu un grund, vopsea, sau macar cu vaselina. ;)

Offline Chris87

• Newbie
  • *
« Răspuns #26 : 06.Dec.2010, 08:39:06 p.m. »
Cobra20 - Sa dea Domnu' sa te tina cat mai mult timp! Eu unul nu mai am incredere in cele 4 suruburi, d'aia am si facut ce am facut.
Danker - Cele 2 suruburi deja au facut manerul sa fie muult mai rezistent :) iar din pozele postate..se pare ca nu ai inteles ce am facut acolo ;)

Acea culoare gri care se vede pe haion in jurul celor doua gauri reprezinta tratament anti-coroziv cu Zinc...nu eram chiar atat de batut in cap incat sa las gaurile netratate. Acelasi lucru l-am facut si la barele longitudinale pe care le-am motat pe plafonul masinii (eu nu aveam bare din fabrica si mi-am facut rost si le-am montat cu manutza mea...la service au vrut 500 ron).

Eu v-am aratat ce am facut eu...cine apreciaza ok, cine nu..asta e...face cum doreste! Nu am nici o problema in a da gauri in caroserie atata timp cat iese treaba buna si totul e ok.

Offline danker

« Răspuns #27 : 11.Dec.2010, 03:18:18 p.m. »
- Din prima poza nu se intelegea exact ce ai facut acolo, parea ca ai luat la smirgel un pic in jurul gaurilor, si ai zis ca stai la dispozitie pentru intrebari,  De aia mi-am permis sa-ti dau un sfat de bun simt, nu cred ca m-am gandit o clipa ca ai putea fi batut in cap. nu trebuie sa o iei asa personal, aici pe forum, dar mai ales in sectiunea ignis nimeni nu jigneste pe nimeni, suntem doar niste pasionati de masinutele noastre. :x  ..eu am avut mai multe masini si stiu ce inseamna gauri date in caroserie, mai ales facute de baietii de la service. X-(   Cred ca o fotografie  cu manerul dupa reparatie pe masina si una de jos din dreptul gaurii unde bagi mana ca sa deschizi haionul ar fi utila. Personal cred ca modul de rezolvare al lui Cobra  respectiv un maner de aluminiu, mult mai ieftin decat originalul este a mai buna solutie, fotografiile postate de mine au fost sa vedeti cum merge manerul negru pe masinutza.
- Dupa cum spuneai, ti-ai montat singur barele longitudinale peste plafonul masinii, daca ai facut si niste poze ar fi util sa deschizi un topic cu operatiunea respectiva, din cate stiu esti primul care ai reusit operatiunea asta, mai ales ca ai facut-o cu mainile tale, eu nu as sfatui pe nimeni sa o faca la service si nu numai din cauza pretului... stiu ca modelele originale au si niste table suplimentare in dreptul prinderilor pentru rigidizare.  :inteligent:

Offline sanduraveica

« Răspuns #28 : 13.Dec.2010, 12:08:39 a.m. »
    Toate postarile pe acest subiect, m-au lamurit si in consecinta am incercat ieri sa previn situatiile neplacute de care v-ati lovit. Asa ca am trecut la demontare, curatare haion, maner, turnat super glue in dreptul imbinarilor in mai multe straturi, schimbat garnituri cauciuc(improvizate da' bune), pus banda dublu adeziva si in final montat putin mai delicat ca n-am demontat motorasul stergatorului da' a mers.  A fost bine ca incepuse sa joace putin in partea de jos. Acu' daca m-a mancat in c.... ca pe zambilica voi vedea, dar zic ca am facut treaba buna, si sunt multumit!

• Ignis

Offline danker

« Răspuns #29 : 13.Dec.2010, 09:25:56 p.m. »
- Sanduraveica sper sa nu ai probleme cu manerul ca sa nu intri la cheltuieli sau reparatii! ;)