Autor Subiect: Reparare maner haion  (Citit de 78660 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Reparare maner haion
« : 15.Apr.2010, 06:18:12 p.m. »
Am vazut ca foarte multa lume a ramas fara, am decis sa fac un mic tutorial despre evitarea problemei. La mine de exemplu inca nu sa rupt dar deja a inceput sa miste, semnul ca era pe cale. Toata problema este cum este planuit montajul, cea ce lasa de dorit. Toata treaba consta in 4 suruburi si o banda adeziva la mijloc care dupa un timp isi da duhul.

!!! Fiecare descriere se afla sub poza si nu deasupra lor !!!

Niste scule necesare:

- Surubelnita cu cap de cruce
- Diluant pentru indepartarea bandei vechi (Luati diluant din magazin auto, specificand pentru ce va trebe, nu cumva sa distrugeti lacul masinii)
- Laveta
- Banda dubla adeziva
- Foarfeca
- Surubelnita de 10

Cu ajutorul surubelnitei, desurubam aceste 2 suruburi care tine masca (ma rog tine, mai mult e un fel de siguranta)

Tragem usor de masca pana clemele de plastic ies.

Astia sunt clemele de plastic care tin masca pe haion

Cele 4 piulite care fixeaza manerul pe haion. Cu ajutorul surubelnitei de 10 desurubam si punem la un loc sigur.

Asa arata masina fara maner.

Acuma, indepartam banda veche, dupa care luam laveta si turnam putin diluant pe el si usor incepem sa stergem rezidurile de adeziv ramas de la banda. Dupa aceasta operatiune curatam locul respectiv cu apa  sau ceva sa curatam locul, de diluant. Aceasta operatiune e mai mult ca una de siguranta. Dupa ce am sters locul, punem banda cea noua si punem atat pe maner cat si pe haion (in poza nu se vede bine unde este pus banda pe haion).  Indepartam folia protectoare de pe banda si punem manerul la locul lui dupa care o apasam putin.

Acuma asamblarea se face in ordine inversa: se strang piulitele, se pune masca inapoi si insurubam cele 2 suruburi si gata. mai ramane sa speram ca nu vom avea probleme cu el pentru un timp.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline M_TM

Re: Reparare maner haion
« Răspuns #1 : 15.Apr.2010, 06:24:58 p.m. »
Fain...La mine sunt doar doua suruburi....Bineinteles ca s-a rupt.
A tamas doamna cu el in mana in iarna
Am reusit sa-l lipesc cu BISONITE.
Procesul a durat cam 10 zile ..am pus straturi multe si subtiri .
Am schimbat s banda dubluadeziva.
Deocamdata rezista..chiar e lipit bine.

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
« Răspuns #2 : 15.Apr.2010, 08:24:29 p.m. »
Observ ca nu sunt singurul care am (avut) manerul de la haion in doua suruburi, nu patru.
Tutorialul este bun pentru cei care inca mai au intreg manerul. Pentru noi, ceilalti, traiasca suruburile cu cap semirotund!
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное

Offline cobra20

« Răspuns #3 : 15.Apr.2010, 09:31:34 p.m. »
Eu ceva nu inteleg. Cum aveti voi doar 2 suruburi? Celelalte 2 s-au rupt?

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline danker

« Răspuns #4 : 15.Apr.2010, 09:35:26 p.m. »
- Bravo Cobra, buna treaba ai facut, eu semnalez de mult faptul ca ca acest maner este un mic punct slab al acestei masinutze, aproximativ ~15-20% au sau au avut aceasta problema, care nu ar fi fost asa de mare daca pretul unui maner (o bucata de plastic) nu ar fi de peste 100e  :-(( asa cum am tot mentionat banda dublu adeziva de la mijloc este foarte importanta.  ;)
 - Si inca un sfat, daca spalati iarna cand e frig masinutza, aveti grija sa stergeti cu mare atentie chederul de la haion, pentu ca din cauza gerului, acesta "sudeaza" cele 2 parti aflate in contact, iar la tentativa un pic mai hotarata de a deschide haionul, manerul cedeaza. :(
« Ultima Modificare: 15.Apr.2010, 09:38:47 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline cobra20

« Răspuns #5 : 15.Apr.2010, 09:39:02 p.m. »
Mersi danker, am uitat sa zic ca la fel am facut si cu suportul numarului de inmatriculare. Am scapat de zgomotul ala urat pe care face cand inchidem haionul. am lipit cu banda adeziva partea de jos, partea de sus fiind tniuta de cele 2 suruburi. Acuma se inchide fara zgomotul ala oribil.

Offline AFR11

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Ignis 1.3 4x4
« Răspuns #6 : 20.Apr.2010, 09:28:21 a.m. »
Şi eu am avut asemenea probleme,l-am lipit de vreo 2 ori,nu a ţinut,aşa că i-am dat găuri în locul unde erau prinse şi i-am pus un mîner de aluminiu.Iată cum arată acum-

Suzuki Ignis 1.3 4x4 Albastru metalizat 2005

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #7 : 23.Apr.2010, 11:52:39 a.m. »
de ce i-ai mai pus de aluminiu ???
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline M_TM

« Răspuns #8 : 23.Apr.2010, 04:00:04 p.m. »
Masina mea fiind din 2003 are doar doua suruburi.Probabil semnalele din service (prea multe rupte) au dus la adaugarea celorlalte doua,
apgreid..adica  :-? 

Offline cobra20

« Răspuns #9 : 20.Sep.2010, 01:44:53 p.m. »
Pai, pierdere de timp. Am ramas si eu cu manerul in mana. Problema: cele 2 suruburi de langa butonul de deschidere a portbagajului, lipite cu nu stiu ce, au iesit afara iar cele 2 de pe margine, s-au rupt polasticul ala cu filet, zona aia care tine suruburile si manerul, adica astea, in chenar rosu. Unul nou: 550 ron sau cel mai ieftin undeva pe la 420 ron. :mester: