Autor Subiect: mersul turat/subturat la suzuki  (Citit de 14354 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: mersul turat/subturat la suzuki
« Răspuns #40 : 30.Ian.2012, 11:31:42 a.m. »
Eu am un SX4 de 1.5 benzina si schimb vitezele undeva intre 2500 si 2800.
Cum trec de 3000 masina incepe sa scoata un sunet al motorului la galagios si parca mi-e frica sa o duc mai sus de 3000 rotatii/min.
Procedez bine?
Motoru' asta are zona de cuplu maxim la 4100 rmp ... asa ca nu procedezi bine deloc  !!! Iar cu teama de a o duce "mai sus de 3000 rotatii/min." incearca sa o invingi cit mai repede !!!
Ce masini / motoare ai mai condus inainte de SX4 asta ???
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline BXXENL

« Răspuns #41 : 30.Ian.2012, 11:54:33 a.m. »
2500-2800 sunt cifre super pt economie.Dar nu te teme, masina nu se strica daca mergi peste 3000 sau peste 4000. Peste 6000 sa nu te aventurezi prea des, atunci e mai fortat motorul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline ACC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
  • Gen: Bărbat
  • Esti ceea ce ai fost ales sa fii ...
« Răspuns #42 : 30.Ian.2012, 03:51:43 p.m. »
Motoru' asta are zona de cuplu maxim la 4100 rmp ... asa ca nu procedezi bine deloc  !!! Iar cu teama de a o duce "mai sus de 3000 rotatii/min." incearca sa o invingi cit mai repede !!!
Ce masini / motoare ai mai condus inainte de SX4 asta ???

Salut,

Aceasta masina o am din 2008 luna aprilie si merge super.
Sa inteleg ca e bine sa schimb la un regim nornal la 3000?

Tu, adrian r5 cum procedezi in oras (ex.) si inafara?

Inainte de SX4 am condus VW. Jeta, Dacia si Daewoo Matiz ....

« Ultima Modificare: 30.Ian.2012, 03:58:16 p.m. de ACC »

Offline BXXENL

« Răspuns #43 : 30.Ian.2012, 04:08:39 p.m. »
In functie de treapta si sarcina, e bine sa te aventurezi si peste 3000 de ture, dar creste consumul. In sarcina mica nu are rost daca nu te grabesti. Dar daca esti in a 2-a, si schimbi la 2500 si a 3-a te lasa mult sub 2000 si o calci la fund ca sa te infigi intr-o depasire, ala se cheama mers subturat si nu e bun. Mai bine ii dai 4000 cu a 2-a si deabia dupa depasire schimbi (eventual direct a 4-a, ca acum ca nu o mai calci nu mai e sarcina mare si te descurci si la turatie mica fara sa fortezi).

Totul e relativ:P
  • SX4 1.5
Alex

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #44 : 30.Ian.2012, 04:24:35 p.m. »
Nu mai sta pe ganduri si da-i de la a 2-a in sus macar 3000 (oricum se tureaza rapid) altfel ai consum marit caci treapta superioara urmatoare intra in regim destul de jos iar motorul trage benzina ca sa urce in ture inalte (de ce spun asta pentru ca, cutia la SX4 e destul de lung etajata si permite mersul in viteze superioare cu trepte joase, cel putin la 1.5 2WD).
Si se protejeaza si catalizatorul turand-o normal si constant decat subturat.
« Ultima Modificare: 30.Ian.2012, 04:29:23 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline ACC

• Newbie
  • *
« Răspuns #45 : 30.Ian.2012, 09:36:14 p.m. »
Daca stau si ma gandesc, aveti dreptate. La turatii mai mari de 3000 motorul va face un zgomot mai mare dar care nu cred ca este un semn de slabiciune.
Abia astept sa ies cu ea putin afara in localitate sa vad cum este cu noul mod de a schimba vitezele.
Deocamdata multumesc si sa speram ca totul va fi OK ...
 :pardon: :pardon:

Offline adrian_r5

« Răspuns #46 : 30.Ian.2012, 09:37:26 p.m. »
Tu, adrian r5 cum procedezi in oras (ex.) si inafara?
Evit pe cit posibil sa merg cu motoru' subturat ... in oras ajung in teapta 2 pina aproape de 60 km/h ... uneori trec in treapta 3 si rulez alteori ramin tot in treapta 2 ... nu pot spune ca am o regula clara ... Afara incerc sa mentin o turatie peste 3500 rpm ... da' nici aici nu e batut in cuie ... mai ajung si la situatii de genu' asta ...

Daewoo Matiz ....
Si masinuta asta are un motor care are cuplu maxim la o turatie ceva mai mare ... e drept ca neavind tuormetru se cam conduce dupa ureche ...

Offline ACC

• Newbie
  • *
« Răspuns #47 : 30.Ian.2012, 09:59:41 p.m. »
Evit pe cit posibil sa merg cu motoru' subturat ... in oras ajung in teapta 2 pina aproape de 60 km/h ... uneori trec in treapta 3 si rulez alteori ramin tot in treapta 2 ... nu pot spune ca am o regula clara ... Afara incerc sa mentin o turatie peste 3500 rpm ... da' nici aici nu e batut in cuie ... mai ajung si la situatii de genu' asta ...
Si masinuta asta are un motor care are cuplu maxim la o turatie ceva mai mare ... e drept ca neavind tuormetru se cam conduce dupa ureche ...

Dupa ce mi-ai scris parca am mai mult "tupeu"sa conduc mai ... turat.
Chiar sunt curios cum va fi ...
Deocamdata multumesc de sfaturi.

Offline adrian_r5

« Răspuns #48 : 30.Ian.2012, 10:17:06 p.m. »
Chiar sunt curios cum va fi ...
Pai cum sa fie ... o sa fie bine ... adica o sa constati ca la turatii mai mari masina trage mult mai bine  ;)
Vad ca esti din Cluj ... cind n-ai ce face cu vreo 7 - 8 l de benzina du-te pe A3 fi fa-o cap coada si retur constant cu 140 km / h ... si apoi vii si ne povestesti ;)

Offline ACC

• Newbie
  • *
« Răspuns #49 : 03.Feb.2012, 11:34:32 a.m. »
N-ar fi o idee rea .... :-?

Si fara nevasta .... :good:

Toate bune!!! ;)