Autor Subiect: Rugina la suzuki  (Citit de 12676 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Rugina la suzuki
« Răspuns #20 : 11.Iul.2010, 08:30:09 p.m. »
mai o tura de rugina sub plasticele frumoase. sub scaunul din spate.

http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/luci-suzuki-sx4-1-5-glx/

Offline B100UKA

« Răspuns #21 : 20.Iul.2010, 02:26:14 p.m. »
mai o tura de rugina sub plasticele frumoase. sub scaunul din spate.

http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/luci-suzuki-sx4-1-5-glx/

si a mea are rugina ...culmea doar pe elementele mecanice , si subansamble, cel mai rau pe tamburii rotilor sin spate...pe care nici nu stiu daca sa ii mai tin sau sa ma gandesc sa-i schimb ... In schimb la toate elementele de caroserie nici punct de rugina...cel putin nu am observat nimic pana acum. Eu cred la fel ca din cauza substantelor de dezapezire, masina mea a circulat 7 ani in Austria...si aia au zapezi slava domnului ...si dau si cu substante ...ca de aia nu vezi un fulg pe asfalt iarna...inschimb, asta e efectul negativ. Am zis si eu ca o sa o ridic pe o rampa s a ma uit si eventul sa ma apuc sa o cura si sa dau cu grund, dar una la mana mi-.e groaza de ce o sa vad pe dedesubt ...si cel mai important nu am unde sa o duc sa o ridic sau sa mesteresc la ea... Daca este un mebru pasionat in club care sta la curte si are o rampa sau un garaj ceva... NU raman dator !!!
Suzuki SX4 1,6 GS 4W 2008 - Sunlight Copper
Suzuki Wagon R+ 1,3 2003 - Special Edition
 武士の伝説の息子

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #22 : 28.Iul.2010, 06:07:00 p.m. »
 :-?
Astazi am facut "coloana" pe rampa, eu cu SX4(3 ani vechime) si un coleg cu un Peugeot 206 (7 ani vechime). Am fost placut impresionat cum arata peugeotul pe dedesubt, fara rugina... Câteva puncte de rugina pe tubulatura esapamentului.
Suzuki în schimb a dat ceaţă: tubulatura eşapamentului roşie de rugină, axul cardanic asemenea, toate cordoanele de sudură ale punţii spate ruginite, etc...
Aş monta GPL dar mă gîndesc că intr-un an-doi voi scoate picioarele prin podea precum Fred şi Barney economisind astfel combustibil şi protejând consumabilele sistemului de frânare !
 :good:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline unde

« Răspuns #23 : 17.Aug.2010, 10:14:47 a.m. »
 Tamburii spate ii veti schimba inainte sa fie mincati complete de rugina, e doar o problema estetica. Daca insa va roade problema, puteti sa ii curatati bine si sa-i vopsiti cu vopsea de etrieri (rezistenta la caldura - se gaseste la Hornbach)
 Si la Jimny am gasit pete de rugina. La Hornbach exista un grund special care se poata da direct peste rugina si din fericire e intr-o nuanta apropiata de cea a masinii.
 Esapamentul rugineste primul la orice masina si nu ai ce face pentru ca nu poti sa il vopsesti. Singura solutie e un esapament de inox, cu costurile de rigoare.
 Daca va pasa de masina voastra acordati atentie locurilor critice, cum ar fi burta masinii, contra-aripile sau locurile unde se poate aduna pamint sau apa. O cutie de antifon cauciucat nu costa foarte mult si se poate aplica cu pensula.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline sfichiu

« Răspuns #24 : 29.Sep.2013, 07:43:35 p.m. »
Multi cred ca stiu deja metoda,dar mai reamintesc :)...
  • VITARA S ,Matiz

Offline NicNic

« Răspuns #25 : 29.Sep.2013, 10:25:24 p.m. »
Stiam ca este "acida", dar nici chiar asa!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline MOTANUL

« Răspuns #26 : 15.Oct.2017, 09:14:27 p.m. »
Eu consider ca nu e bine tratat otelul la masina mea. Stratul "primer" e extrem de prost facut - vopseaua si lacul subtire.
La Seat sare vopseaua - dar ramane primerul ala si poti sa o lasi 1 an nevopsita fara sa rugineasca deloc. La Suzuki sar cam toate straturile odata si ramane metalul gol. Rugina apare rapid.

Eu am vopsit in garantie unele repere ca se lua vopseaua la spalatorie de pe ele... Trebuie sa recunosc cinstit ca la SX4 au rezistat mai bine cele vopsite decat cele din fabrica - ceea ce este o bulina neagra pentru producator. (la restul masinilor situatia a fost invariabil pe dos: vopseaua de fabrica "rules" de la mare distanta).

Pt. SX4 Mi-am luat o solutie care inhiba rugina si astupa toate zonele cu vopsea sarita. A functionat impecabil - am o zona reparata de când avea masina 1 an si 6 luni. Au trecut 5 ani si pe sub vopsea nu se vede nimic in neregula.

Ideea este ca am avut noroc sa fie pe plafon si nu a fost nevoie de o estetica deosebita acolo (daca era pe capota sau aripa ar fi aratat urat).
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline pcipri76

« Răspuns #27 : 16.Oct.2017, 06:41:29 a.m. »
si cum se cheama solutia de care zici? se mai gaseste in comert?
  • Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS 2008

Offline Meltdown

« Răspuns #28 : 16.Oct.2017, 10:56:06 a.m. »
si cum se cheama solutia de care zici? se mai gaseste in comert?

https://www.emag.ro/inhibitor-loctite-7505-pentru-rugina-90-ml-142259/pd/D2P5LBBBM/

Dar sa ramanem pe subiect. :D

N-am vazut numele Suzuki pe acolo, si oricum ale noastre parca-s facute in Ungaria.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline MOTANUL

« Răspuns #29 : 16.Oct.2017, 11:35:26 a.m. »
Fix despre Loctite 7505 este vorba. Daca otelul e zincat sau tratat (pentru majoritatea producatorilor formulele sunt secrete) nu mai rugineste.
Aderenta la metal a acestor tratamente e excelenta - mult mai buna decat la orice vopsea sau lac.

Am incercat mai multe tratamente (sunt vreo 3) si de loctite am fost cel mai multumit.
Metalul nu imi pare subtire sau prost la Suzuki comparativ cu alte masini.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...