Autor Subiect: Vacanta Bulgaria  (Citit de 12367 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline zongor

Re: Vacanta Bulgaria
« Răspuns #70 : 05.Sep.2017, 07:51:39 a.m. »
Eu judec asa: vigneta costa 7,5 euro iar amenda minima 150. Mi-ar trebui 19 drumuri fara vigneta ca sa recuperez paguba. Anul trecut am fost de 5 ori iar anul asta se prefigurează 2-3 vizite in Bulgaria.
Ma mai gandesc ca amenda pentru lipsa vignetei nu ti-o aplica vameșii, ci autoritatea pentru drumuri. Ori ăștia n-au de unde sa stie cand am intrat eu in tara lor.  Vad lipsa vignetei si mi-o aplica. Amenda...

Trimis folosind Tapatalk

Tu ai dreptate. Doar ca autoritatea pt drumuri verifica vinieta acolo unde se cere vinieta. Bulgarii au semnalizat intrarea pe drumurile unde e necesara. Nu mergi pe acolo nu e necesara. Oricat ar parea de ciudat, in BG esti amendat doar daca incalci legea.

Offline ff_2004_06

« Răspuns #71 : 05.Sep.2017, 11:10:26 p.m. »
Multumesc tuturor pentru pareri si recomandari.
Vara asta va fi Albena, la anul poate reusim Grecia sau Spania cu zbor direct din Iasi.
Se vede si din poze si din review-uri ca devine din ce in ce mai fain in Bulgaria cu cat mergi mai la sud dar am cautat ceva cat mai aproape de granita ca sa nu fie drumul si mai lung.
Voi reveni cu pareri dar peste cateva luni bune, la vara.

Nu sunt stresat cu furtul masinilor, nu merg cu masina premium, are Casco si un sistem de antifurt destul de avansat, sper sa nu se intample nimic. Statistic ar trebui sa fie ok, am citit si articolul care a reinviat topicul, pe diagonala ce-i drept dar e de bine din cate inteleg, nu se fura ca in codru.

La noi nu mai merg, dupa 3 runde de bacterie care a necesitat antibiotice in 3 ani diferiti nu vreau sa mai aud de ai nostri. Si nu am fost la o stea ci la hoteluri cel putin decente... scuze de off-topic.
Noroc ca s-a reanmiat topicul, mi-am adus aminte sa postez aici. :D

Totul a fost in regula (cazare, mancare, servicii etc.), nu mi-a furat nimeni masina (tot verificam, poate imi luam alta cu ocazia asta  :-)) ) si nu m-am simtit tratat diferit pentru ca sunt roman etc. Multe prostii debitate in review-uri de pe net.
Daca ai asteptari rezonabile, nu vei fi dezamagit\a.

Cea mai mare problema de acolo este, din punctul meu de vedere, reprezentata de unii turisti romani.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline ...

« Răspuns #72 : 06.Sep.2017, 10:19:28 a.m. »
Ca in orice domeniu de pe net, si la capitolul turism se debiteaza multe prostii. Chiar si asa, in Sandanski, cat am stat 2 nopti spre si dinspre Grecia, am preferat din nou sa innoptez in loc cu parcare in curte pentru masina plina de bagaje/ulei de masline. Mai ales ca n-am CASCO, iar "uleiul extravirgin autentic din primul presat de masline culese cand coacerea a fost in grad de 95 %, aciditate 0,5%, natural amar si piscacios" (tradus din greaca de gazda cu google translate) m-a costat cat o polita RCA...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #73 : 18.Oct.2018, 08:31:18 p.m. »
Saptamana trecuta am fost in Bulgaria, la o Conferinta. La întoarcere, cand am facut decontul, am constatat că data chitantei primite la cumpararea vignetei la ghișeul din frontiera de la Ruse era cu două zile în urmă. Evident ca am suportat paguba de 15 leva.
Colegului care trecuse cu o zi inainte i-au dat o chitanță veche de 4 zile. Ambele chitanțe erau tipărite cu o imprimanta a cărei cerneala era pe sfârșite.
Ma intreb daca in sistemul informatic erau aceleași date si puteam fi sancționați la un control daca perioada reală de valabilitate expirare.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Meltdown

« Răspuns #74 : 19.Oct.2018, 11:23:51 a.m. »
@gabineg

La ghiseul acela nu au intrebat de talonul masinii ?

Stiu ca sunt camere automate de vignete.

Adica te-ar lua alea oricum.

Ma gandesc ca nu te-au inregistrat deloc in sistem.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #75 : 19.Oct.2018, 11:41:12 a.m. »
Pe chitanță nu apare numărul de înmatriculare?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #76 : 19.Oct.2018, 01:31:08 p.m. »
Nu apare. I-am strecurat sub nas o hartiuta cu numarul masinii, a mormait ceva si mi-a dat chitanta antedatata. Presupun ca nu este numarul. Am scanat-o insa si o s-o postez aici.
  • SX4 by Giugiaro

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #77 : 19.Oct.2018, 01:35:32 p.m. »
Ma gândeam că e asemănătoare cu cea din Ungaria,  acolo apare numărul mașinii.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 19.Oct.2018, 01:45:15 p.m. »
La Ruse e ceva mai ciudat. Imediat dupa controlul pasapoartelor poti cumpara vigneta de la autoritati (presupun), unde primesc Leva. Eu totdeauna am de la calatoriile anterioare o mica suma.
Urmeaza un sens giratoriu, in care , pe dreapta, poti face Change si cumpara vigneta. Dar acolo nu accepta decat Euro. Adica ii dai 8 Euro pntru 15 Leva. Aproape o Leva ii ramane lui.
A treia varianta este sa opresti in prima benzinarie si acolo o poti cumpara cu Leva sau cu cardul.
Am fost de atatea ori prin granita aia incat nu m-am gandit ca ceva poate fi in regula. Mai am insa o Conferinta anul asta, si atunci voi verifica. Sau voi lua vigneta de la prima benzinarie
  • SX4 by Giugiaro

Offline ...

« Răspuns #79 : 19.Oct.2018, 01:48:19 p.m. »
Poate-poate baga vinieta electronica de la anul, cum anuntau acum ceva vreme.