Autor Subiect: Vacanta Bulgaria  (Citit de 12365 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Vacanta Bulgaria
« Răspuns #110 : 06.Mai.2019, 06:14:37 p.m. »
Probabil orasul mai are lucruri de vazut, doar ca nu am avut timp.

Data viitoare, de neratat! :good:

Între timp, am găsit si link-ul: https://retromuseum.bg/en/homepage/
« Ultima Modificare: 06.Mai.2019, 06:51:20 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline solymir

« Răspuns #111 : 06.Mai.2019, 06:25:57 p.m. »
Hm. Probabil. Am vazut multe muzee pe acolo, cred ca ai ce face lejer 2-3 zile. Pare un oras mai modern si mai civilizat decat Burgas, care arata cam ca Bucurestiul din 2000 (Doar astea 2 am vizitat in Bulgaria, Burgas si Varna, statiunile nu se pun). Balchik, zona "noua", din varful dealului, are niste blocuri... ori iz de Ferentari ori de Brailita anilor '90, nu m-am putut decide.
Vad ca Bulgaria e, in mare, ca noi: multa avere si comert in orasele mari, si cele mici... sufletu'. Totusi nu pot sa nu remarc absolut toate campurile cultivate si multe tractoare moderne prin sate. Deci si aici sunt peste noi, nu doar ca paritate leva-leu :)
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #112 : 06.Mai.2019, 07:24:08 p.m. »
Pina si carburantul era acum o luna mai ieftin ca la noi
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #113 : 06.Mai.2019, 07:41:57 p.m. »
Cam totdeauna au avut pretul la carburanți sub al nostru. Dar au si salariile mai mici.
  • SX4 by Giugiaro

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ...

Offline solymir

« Răspuns #115 : 26.Aug.2019, 09:28:34 a.m. »
Ah, ce ustura propozitia aia, dar are dreptate.
Acum 3 saptamani am fost la Nesebar. A 3-a oara. De curiozitate, am fost si in Sunny Beach, doar sa vedem cum e. Nope. E o Mamaia mai civilizata si extrem de inghesuita seara.
Nu suntem genul sa preferam satuce/orasele gen Kavarna, dar nici  mercantilismul Albena/Golden Sands/Sunny Beach. Nesebar e perfect si o sa ne ducem acolo pentru multa vreme.

In Romania, singurul loc ce mi s-a parut cuminte si linistit, e Mangalia. Hotel Paradiso, decentel, orasul frumusel, plaja rezonabila.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #116 : 26.Aug.2019, 10:32:59 a.m. »
Daca-ti place Nessebar, iti va placea sigur si Sozopol. >:D<
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ...

« Răspuns #117 : 26.Aug.2019, 12:19:24 p.m. »
Sozopol e peste Nesebar, dupa mine. Tot ce e dupa Burgas e mai de calitate, de altfel. Calitate data de lipsa turistilor romani si bulgari necivilizati.

La faza cu mercantilismul, ii dau partial dreptate lui Solymir in privinta Albenei, pe care am vizitat-o joia trecuta de pe trascaleta cu 4 locuri de pedalat. Spun partial, pentru ca mi s-a parut foarte linistita, aerisita, mai pusa la punct fata de acum 8 ani cand am stat acolo, curata si umbroasa. Adica mi-a placut. La Nisipuri, Sunny Beach sau Nessebar nu am de gand sa mai merg.

In schimb vreau sa revin la Kranevo, unde am fost saptamana trecuta, pentru plaja si apa incredibile (mai putin sutele de meduze), fructele de mare gustoase si la jumatate de pret fata de Grecia si pentru vila linistita la care am stat, retrasa putin fata de centrul agitat si zgomotos. Si poate chiar sa patineze copiii pe timp de vara la patinoarul din sat Black Sea Ice Arena, situata vizavi de Complexul Sportiv Therma Village, unde am putut urmari antrenamentele echipei germane de inot sincron. In rest, statiunea este o imagine fidela a paraginei comunistoide cu reminiscente de joasa speta a litoralului romanesc. Asta e, am bifat pozitiv la majoritatea aspectelor cautate.

In comparatie cu algele putrede, mirosul de pipi si ruginiturile de pe plaja din Mangalia, zona Callatis-Far, partea bulgareasca a Marii Negre a fost de vis.

Offline ntire2000

« Răspuns #118 : 26.Aug.2019, 03:56:23 p.m. »
Am trecut iar prin Sozopol de câteva zile (am stat 8 zile în apropiere de plaja Kavatsi sau Apollonia, parcat la o vila cu conditii de 5 stele si doar 50 euro pe noapte pe ulita Pontika).
Eu zic ca din punct de vedere al curateniei este sub Nessebar, fiica-mea glumea la un moment dat si zicea ca arata cam ca acum câteva secole dupa ce au trecut turcii.
Ca fapt divers, în Nessebar lipsesc cu desavârsire cosurile de gunoi, dar nu am vazut mizerie ca prin Sozopol.
Momentan sunt în Kiten, un fel de Navodari al nostru.
Preturi mici, chiar foarte mici, mâncare buna - am nimerit la un bistro si am bagat o supa de fasole cu ciolan ca la mama acasa.
Aseara am mâncat cea mai buna zapekanka pe care am gasit-o în ultimii ani prin Bulgaria, a costat 5 leva si n-am putut sa o termin (400 de gr).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

« Răspuns #119 : 26.Aug.2019, 04:00:39 p.m. »
Ah, ce ustura propozitia aia, dar are dreptate.
Acum 3 saptamani am fost la Nesebar. A 3-a oara. De curiozitate, am fost si in Sunny Beach, doar sa vedem cum e. Nope. E o Mamaia mai civilizata si extrem de inghesuita seara.
In Romania, singurul loc ce mi s-a parut cuminte si linistit, e Mangalia. Hotel Paradiso, decentel, orasul frumusel, plaja rezonabila.

De ce nu ai ales Elenite, e locul ideal pentru pensionari.  :-))
Sau copii de lapte.
Daca vrei ceva stilat, îti recomand Paradise Beach Resort din Sveti Vlas, e tocmai renovat de un an si ceva, e catalogat la 5 stele.
Preturi de Mamaia, liniste de mormânt dar o sa te simti excelent.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού