Autor Subiect: Problema calculator  (Citit de 20450 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Nanoq

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Femeie
Problema calculator
« : 08.Apr.2010, 11:34:15 p.m. »
Mi se blocheaza calculatorul cand sunt pe internet, cand imi e lumea mai draga si intotdeauna daca intru pe youtube sa vad un documentar/filmulet de peste 3 minute. La fel daca vreau un pic de muzica: prima melodie merge uneori, la a doua sigur se blocheaza si singura solutie e butonul de reset.

Precizez ca nu am nici un virus, directorul care stocheaza fisierele temporare se goleste de fiecare data cand deschid calculatorul, calculatorul este defragmentat perioadic cu TuneUp Utilities.

Eu una am ajuns la disperare :-(( :-(( :-((, nu stiu ce sa mai fac si ma gandeam ca la atatia IT-isti pe forum, poate o fi unul care sa stie ce are calculatorul meu.

Multumesc anticipat pentru ajutor!

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
Re: Problema calculator
« Răspuns #1 : 08.Apr.2010, 11:48:13 p.m. »
Reinstaleaza Wind + format toate partitiile din "instalare wind " si problema rezolvata mai mult ca sigur :)
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline Nanoq

• Full Member
« Răspuns #2 : 08.Apr.2010, 11:53:16 p.m. »
Eu iti multumesc pt raspuns, dar n-am inteles nimic nimicut din ce ai scris.

Am uitat sa precizez: eu NU ma pricep la calculatoare. Deloc! :"> Deci, am nevoie de explicatii detaliate.

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 09.Apr.2010, 09:11:28 a.m. »
Mi se blocheaza calculatorul ...
Posibil sa ai:
- joc in soclul procesorului;
- cooler plin de praf si blocat;
- virus troian conflicker.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #4 : 09.Apr.2010, 10:11:37 a.m. »
Eu cred ca ai un mic virusache. Antivirus ai pe calculator? Daca da, ce anume? Poate e cazul sa-l schimbi si se rezolva problema asa. Daca nu, ar trebui facut ce a sugerat @FaliT - reinstalarea Windows-ului. Insa eu nu cred ca e nevoie sa formatezi (stergi) toate partitiile (hard-urile), ci doar cel pe care a fost Windows-ul.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 09.Apr.2010, 10:32:46 a.m. »
Se pare ca ai ceva probleme cu fisierele sistemului Windows (poate in registrii lui, care se pot datora si instalarilor + dezinstalarilor repetate de aplicatii sau poate sa se fii "defectat" ceva fisiere biblioteca (.dll) de prin Windows.
In astfel de situatii eu reinstalez Windowsul, insa pentru ca am dorit o optimizare a acestei operatiuni, dupa o instalare in curat a Windows-ului + driverelor + tuturor aplicatiilor care ma intereseaza, creez rapid o imagine a acestui sistem (folosesc Norton Ghost, si mi-e clar ca exista o paleta intreaga de aplicatii care fac aceasta treaba mai bine sau mai prost .. dar eu pe asta il stapanesc), astfel incat cand ajung in situatii de acest gen, in cca 5 minute am sistemul complet functional (ca si nou).

Nici eu nu as recomanda refacerea tuturor partitiilor, ci doar a celei pe care este sistemul de operare Windows.

Apropo: am constatat pe un PC ca in urma instalarii unui update de Microsoft (cu/pt. verificarea licentei)rezolvat ulterior de utilizator cu ceva crack, se intampla ceva apropiat cu situatia descrisa de tine.L-am rezolvat prin repunerea imaginii fara acel crack si update de Windows.
« Ultima Modificare: 09.Apr.2010, 10:34:17 a.m. de ASZ »

Offline Nanoq

• Full Member
« Răspuns #6 : 09.Apr.2010, 01:19:32 p.m. »
Fratilor,

Multumesc mult de tot pt raspunsuri. Recunosc ca-s foarte multe notiuni in explicatiile voastre pe care nu le inteleg, dar incerc sa ma pun la punct.

Am avut Zone Alarm si baietii de la noi de la IT mi-au spus ca ar fi de la conflictul ZA-Windows, desi de ani de zile aveam ZA fara probleme. Dar, pe principiul suflam si-n iaurt, am dezinstalat ZA si am luat Norton Internet Security. De care sunt multumita si nu mi-a aratat vreun virus.
Am luat si TuneUp Utilities pt a ajuta sistemul, dar tot cu problema-n brate sunt si efectiv am ajuns la disperare.

Eu inteleg ca ar trebui reinstalat Windows-ul. Problema mea este ca nu stiu cum. Nu stiu cum se instaleaza Windows-ul si cum readuc calculatorul la forma actuala, cu toate programele, fisierele cum sunt acum.
Cineva mi-a zis ca exista filmulete pe youtube care arata cum se instaleaza windows-ul. Pai or fi, dar eu cum sa le vad daca se blocheaza calculatorul si la servici avem restrictionate astfel de site-uri?

Si de parca nu era suficient: calculatorul este prea mare si greu pentru a putea fi carat/dus la cineva. Deci, cumva trebuie sa reusesc sa ma descurc.

Acum intelegeti cat de mare e problema? :-((

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #7 : 09.Apr.2010, 02:48:12 p.m. »
Dar cand te joci se blocheaza? Ma gandesc sa nu se incinga procesorul... Poti sa vezi temperaturile cu Speedfan.

Incearca sa scrii si ce configuratie are calculatorul; ne-ar putea ajuta sa ne dam seama ce are.
Daca iti prinzi urechile, pot sa intru remote sa vad ce si cum daca imi dai acces.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #8 : 09.Apr.2010, 02:49:42 p.m. »
Poti incerca sa vorbesti cu vreun baiat descurcaret de la IT (la servici), pe care-l stii mai bine, si sa-l rogi sa vina la tine sa te ajute. Eventual contracost. :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline M_TM

« Răspuns #9 : 09.Apr.2010, 04:10:01 p.m. »
E doar blocaj sau apare blue screen cu diagnoza..?
Eu am patit la fel(cu blue screen) si pana sa-mi dau seama a trebuit sa fac backup sau system restore.
La mine problema era de la automatic updates>hardware>network bus addaptor driver.
Pur si simplu am blocat update-ul(are optiunea) respectiv si nu mai am probleme.
Se pare ca driverul pt.busnetwork addaptor nu e ok
De la inceputul anului nu mai face figuri...