Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131490 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #980 : 25.Nov.2022, 08:06:44 p.m. »
Si cel mai bun exemplu e comertul online: eu de exemplu am renuntat la aliexpress deoarece baietii nostri s-au pus pe încasat taxe vamale+tva.
Iar la preturile alea umflate artificial cu taxe, marfa respectiva nu prea mai merita.
  Nu stiu ce sau ce valoarea a fost comanda ta pe Ali, dar eu la o valoare de 100$+ am platit o taxa de 10lei. Este adevarat ca unele preturi au crescut, dar este din cauza ca si dolarul a crescut.
Nu mai credeți toate prostiile ultimative, articolul este fals in prezentare, o manipulare grosiera cu scop de clicuri, nu exista nici o interdicție oficiala si nu poate fi făcută din foarte multe motive. O amestecătură de informații reale cu  minciuni ca sa se ajungă la o concluzie FALSA...
....Va spun un lucru: mass media este plina de minciuni, dar manipulările sunt si mai crâncene! Verificați tot ce citiți din mai multe surse....
   Asta am mai spus-o chiar de curand, dar...
Pe de alta parte, electricele chinezesti au ajuns din plin pe piata noastra, pacat ca n-ati ajuns pe la SAB ! Probabil cand se vor inmulti statiile de incarcare, vor fi si mai multe electrice chinezesti! Incarc cateva foto:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #981 : 25.Nov.2022, 09:32:19 p.m. »
Acum vreo luna doua a fost salonul auto de la Paris, unde a venit si Macron. Sa-l vedeți ce fata are când vede ce mașini au adus chinezii... Parca imediat după aceea Tavarez n-a mai fost așa de sigur ca Stellantis nu poate face mașini electrice profitabil....
Sincer, eu când mi-am luat mașina asta am știut ca nu va mai avea valoare de revânare si ca arunc banii. Ma aștept ca in 5-6 ani când am plănuit sa îmi iau alta - cred ca electrica sau măcar sper, asta de o am acum sa fie cu cerere spre 0. Date doar la casare sau degeaba, o pomana cu un sărac...

PS: cea mai mare problema cu mașinile chineze este ca nu si le vând ei ci dealerii...si după ce am văzut ce a făcut dealerul BYD din Australia, va spun ca dealerii sunt la fel de nesimiți si cu cele electrice ca si cu cele ce le avem noi acum. In Australia dealerul BYD cere prezentare anuala la service "pentru verificări", ca daca nu, adio garanție, si cere ca aceste vizite sa fie plătite. Si ca pleașca sa fie super, prețul cerut e mai mare decât costa revizia la o mașină ICE (vreo 7000 dolari australieni in 5 ani)...
« Ultima Modificare: 25.Nov.2022, 09:54:57 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #982 : 25.Nov.2022, 11:22:37 p.m. »
Eu cred că, strict dpdv economic , acum ,o mașină electrică nu merită. Benzina a crescut cu 50%, curentul de câteva ori. Nemaivorbind de prețul mașinii și de infrastructura de încărcare foarte slabă. Poate...intr-un viitor..care s-a cam îndepărtat...
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Online ntire2000

« Răspuns #983 : 25.Nov.2022, 11:34:20 p.m. »
Defalcarea mineralelor cheie dintr-o baterie EV

Acuma sa cugetam cât de "prietenoase" sunt cu mediul căruțele astea moderne.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #984 : 25.Nov.2022, 11:45:45 p.m. »
@ntire2000 asta este bașca.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #985 : 26.Nov.2022, 12:15:52 a.m. »
Astea sunt alte vrăjeli pentru cine  nu știe sa nu poate înțelege. Vedeți voi, nu se creează, nu se distruge, nu se transformă.  Sunt aceleași minerale si ciclul de reciclare cu tehnologia actuala depășește LA ACEST MOMENT  95%. Tesla a pus la punct o tehnologie de reciclare folosind azotul lichid (înghețare, măcinare, separare). Pentru ca, vedeți voi, ei știu ca trebuie sa aduca cat mai mult Li in SUA, ca de acolo nu mai pleacă. Cobaltul cel mai mult in lume este folosit la extragerea petrolului si ala este nereciclabil, dispare 90% din ce este folosit ca ajunge in pământ, înapoi, dar diluat.
La coada tehnologiile "care vor răsturna piața" stau o groaza si e suficient ca UNUIA  sa ii iasă pasiența.

Iar pentru îndoielile si ștourile superioare nu am decât răspunsul lui Einstein. Întrebat cum au loc marile descoperiri el a răspuns: "Toată lumea știe ca un lucru sau altul nu este posibil. Din când in când însă apare cate un ignorant...!"

PS: Apropo, MG4, noul favorit al celor de la Top Gear, este mai ieftin in China fața de o mașină clasica echivalenta... Stellantis a depus actele pentru declararea falimentului iar ceilalți occidentali, toți, vând din ce in ce mai puțin in ultimii 3 ani in China...
« Ultima Modificare: 26.Nov.2022, 12:47:00 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #986 : 26.Nov.2022, 08:06:07 a.m. »
Să nu fiu înțeles greșit: nu sunt împotriva mașinilor electrice. Numai că acum sau în viitorul apropiat nu-mi permit una. Mă refer la achiziționarea acesteia precum și la
 întreținerea ulterioară .

Offline sfichiu

« Răspuns #987 : 26.Nov.2022, 08:42:55 a.m. »
Nu stiu cum o sa fie pretul energiei in viitor(cat  o sa urce),dar pentru un oras aglomerat in trafic te poti strecura cu asa ceva la serciciu,la gradinita,la piata,etc.O buburuza din acestea ar fi o solutie..
https://www.elbons.ro/masini-electrice?gclid=CjwKCAiA7IGcBhA8EiwAFfUDsf4bfuKSC_fDIoMFNMpA-Ej_mf6GH-tI0ACrBwVM-09WplXEfAJsaBoClTQQAvD_BwE
  • VITARA S ,Matiz

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #988 : 26.Nov.2022, 12:46:11 p.m. »
Nu prea incap 2 copii si ceva sacose :-)) :-)) :-))
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #989 : 26.Nov.2022, 12:50:01 p.m. »
Mie mi-ar fi teamă să merg cu chestia aia pe stradă. Mai ales în traficul românesc. Merge prin alte zări unde participanții la trafic se respectă într-adevăr unii pe ceilalți... Și cu Dacia Spring mi se pare o aventură riscantă să circuli în România...