Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131503 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #920 : 13.Sep.2022, 10:10:21 p.m. »
Dragul meu, vezi ca sunt niste nuante fine prin articolele în discutie.
In Polonia americanii vor sa construiasca.

Noua ne-au dat 14 milioane ca sa facem proiecte, adica sa furam cu mult talent niste dolarei prin firmele de casa ale partidului/lor aflat/e la putere.
Eu vad prin asta o mita bine camuflata pentru servicii aduse unchiului Sam, nicidecum un ajutor pentru independenta energetica.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #921 : 13.Sep.2022, 11:30:19 p.m. »
  Cum le mai intoarceti ca la Ploiesti !!!!!!!! Exprimarea ta a fost simpla : "noua nu ne ofera nimeni nimic."
  Si eu ti-am aratat ca totusi ne ofera ! Care e forma, n-ai specificat, asa ca nu este "nimic", chiar este ceva !
Ca faci tu scenarii, presupuneri, asta e alta poveste. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #922 : 14.Sep.2022, 09:42:15 a.m. »
Am o părere foarte prosta despre activiștii de mediu. Ne-au băgat in rahat si acum se fac toți ca habar nu au de ce au făcut.
In realitate industria  nucleara este una din cele mai necesare in asigurare independentei energetice si noile reactoare modulare care sunt mai mici de un bloc cu 4 etaje, se fac in fabrica si se montează ca un Lego acolo unde ai nevoie - se îngropă in silozuri sub pământ cu acces extrem de limitat- sunt o chestie. Dar, din nou, nu inginerii conduc lumea deși numai ei au dus-o înainte (mi-a plăcut cum chinezii făceau mișto de americani, spunând ca China va conduce lumea pentru ca șefii lor de partid sunt 90% ingineri tineri iar americanii sunt conduși de 80% avocați bătrâni!)...
Prețul actual al energiei vine din faptul ca taxele pe energie sunt foarte mari si ca producția de energie regenerabila este de neîncredere si foarte scumpa, orice altceva ați auzi. Dar cum nu avem alta șansă (nu e numai clima, e tehnologia si locul industriei vestice in lume, e geopolitica), dansam...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Catalln

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #923 : 14.Sep.2022, 03:34:32 p.m. »
In Polonia americanii vor sa construiasca.

Noua ne-au dat 14 milioane ca sa facem proiecte, adica sa furam cu mult talent niste dolarei prin firmele de casa ale partidului/lor aflat/e la putere.
Eu vad prin asta o mita bine camuflata pentru servicii aduse unchiului Sam, nicidecum un ajutor pentru independenta energetica.

14 milioane sunt pentru proiectul  SMR-urilor de la Doicesti.

Pentru grupurile 3 și 4 de la Cernavoda este o altă treabă.

"Intenția statului roman și a SNN, în conformitate cu noua strategie, este de a realiza acest proiect de ~2×700 MWe intr-un consorțiu euro-atlantic în baza Acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, parafat în octombrie 2020 la Washington DC de guvernele SUA și al României, aprobat de CE ulterior și ratificat de Parlamentul României în iulie 2021. De asemenea, există interesul SUA, prin US Exim, de a finanța proiectele energetice românești, inclusiv nucleare, cu 7 miliarde dolari."
« Ultima Modificare: 14.Sep.2022, 03:57:52 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #925 : 15.Sep.2022, 02:57:05 p.m. »
E un pic de joc de glezne aici din cauza ca daca a ajuns prețul mediu pe kWh la peste 1 euro aveți  curent extrem de scump. La stațiile de încărcare rapida cam așa e , e bătaie de joc si unul din motivele pentru care am renunțat la ideea de a cumpăra o electrică anul trecut. Ionity cerea peste 1 euro/kWh si cea mai eficienta Tesla tot consuma 13-14 kWh pe 100 km... Singurul care merita ACUM este încărcatul noaptea acasă... Sa nu uitați ca totul se datorează unor aranjamente politice (desființarea reglementarilor de preț la nivel european) si ca războiul este o modalitate de a face politica. Interna si externa...

Offline enicky

« Răspuns #926 : 15.Sep.2022, 03:14:43 p.m. »
Sa nu uitați ca totul se datorează unor aranjamente politice (desființarea reglementarilor de preț la nivel european)
    Da, asa este, pentru care noi trebuie sa-i multumim d-lui Orban, iar la momentul ala eram asigurati ca preturile, datorita concurentei, chiar vor scade. :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Costique

Online NicNic

« Răspuns #927 : 15.Sep.2022, 04:06:56 p.m. »
Eu mizez pe hibride.

+1

Care aveti chef sa verificati calculele, ca eu am obosit dupa ce am citit primele rânduri.

Articolul confirma ce scriam mai sus.

Este interesant sa fii in pas cu tehnologia. Chiar atractiv.
Eu imi doream CD player in loc de casetofon, in anii '90. Dar am asteptat pana a devenit destul de accesibila tehnologia aparatelor cu CD.
Similar voi face si cu masinile electrice...

Cei care au luat deja masini elctrice, probabil ca sunt inca in avantaj, datorita pretului energiei ce a fost. Dar la ce se preconizeaza, nu stiu daca se mai mentine aceasta rentabilitate.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: sfichiu, Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #928 : 15.Sep.2022, 05:42:17 p.m. »
Nu chiar. Trebuie sa înțelegeți ca totul pare aranjat cu mana: China anunță ca vrea să ia 50% din piața globala de automobile (deja la intern au peste 25% din piață EV - peste 6 milioane EV pe an, investește masiv  cu stipende in ea si in același timp Rusia ne scumpește energia cu războiul care le-a adus sute de miliarde pana azi (pielea mujicilor de pe câmpuri n-a contat niciodată).
Si Rusia si China au interese majore in răsturnarea ordinii economice si de aceea fac totul sa ne bage in avarie, inclusiv astfel. Eu cred ca totul a fost bine calculat de ei. Răspunsul Occidentului a fost neașteptat. Uitați-va cum China ar vrea să atace Taiwanul dar ...se mai gândește... Pentru mine e clar, am luat mașina asta ca sa am mașină vreo 5-7 ani pana se liniștește nebunia celor ce conduc acum (sau dau coltul, ca si asta e o varianta). Pentru cei care conduc puțin hibrida nu merita. Nu uitați ca aveți 2 sisteme într-unul ceea ce face ca si defectele sa fie de 2 ori mai dese...

The following users thanked this post: ntire2000

Online ntire2000

« Răspuns #929 : 15.Sep.2022, 10:08:30 p.m. »
Urmatoarea masina - peste vreo 6-7 ani va fi un diesel puturos sau un euro4 - ieftine, cu care sa poluez pâna ma ia naiba.
Ca atâta timp cât rusii ard acum zilnic vreo 4 milioane de mc de gaz în atmosfera, nu cred ca alegerea fraierilor (cei carora le pasa de mediu) de a folosi energia alternativa mai conteaza.

Mie si acuma îmi pare rau ca am ales sa fiu mai eco si cu masina noua - euro6 cica.
Mai mergea si aia veche cu euro4 si optional un litru de ulei suplimentar consumat pâna la urmatorul schimb.

Masina full electrica n-o sa cumpar în veci.
Lucrez în domeniul IT si folosesc multe UPS-uri pentru echipamentele sensibile.
De diferite marci si capacitati.
Ei bine, tot la un an si jumatate, maxim doi, trebuie schimbati acumulatorii care costa cam 15-20% din valoarea echipamentului.
Cam la fel e si la auto electrice (utilizare zilnica cu o uzura constanta asupra acumulatorilor), când îti pica o cheltuiala din asta în brate, te costa cât toate reviziile la una clasica.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού