Chinezii au descoperit o nișă de piață in care pot lua conducerea lumii si plusează totul pe ea., La anul, pe timpul asta, cred ca Tesla va fi al doilea producător de EV in lume, după BYD...care construiește nu mai puțin de 5 gigafabrici in China acum...A, au preluat toate ideile revoluționare pe care Tesla le-a implementat in construcția automobilelor. Ca si observație, numai chinezii s-au apucat sa copieze asta, si doar vreo 5 firme mari, incluzând aici Geely - care deține Volvo si Polestar printre altele (ce ma amuza suedezii care sar in sus când le spui asta, ei încă cred ca Volvo si Polestar sunt suedeze pentru ca lucrează suedezi la ele)... Piața chineza este 80% din cea SUA +UE împreună (peste 24 milioane mașini) si anul trecut a depășit 16% EV. peste 3 milioane de mașini electrice numai anul trecut. Ați văzut prețul petrolului? In California Tesla a vândut cele mai multe mașini anul asta, la orice producător de orice tip de mașină...iar galonul de benzina la 6 dolari are rolul sau...
Tot anunță ca invadează Europa...si tot ma uit după ele... dar in afara de Geely si MG, toți ceilalți sunt la volume mici spre foarte mici... La fel cu mașinile electrice ale producătorilor clasici care sunt mișto dar scumpe si greu de găsit... cu 5000 de EV disponibile pe an cum o sa cucerească piața KIA? Despre MG am auzit numai de bine, am si un coleg care si-a luat si e mulțumit.