Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131533 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #820 : 15.Mar.2022, 07:46:28 a.m. »
CATL, cel mai mare producător de baterii global anunță producție de serie a bateriilor pe sodiu, unii spun ca ar scădea prețul bateriilor cu 90%...

https://www.just-auto.com/comment/could-catls-sodium-ion-battery-be-the-next-breakthrough-in-electric-vehicle-batteries/
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #821 : 16.Mar.2022, 01:13:00 a.m. »
          Cu războiul la graniţă şi sancţiuni impuse Rusiei care au dus la creşteri de preţuri în industrie, autorităţile de la noi anunţă revitalizarea mineritului.
Guvernul vrea să redeschidă minele închise în ultimul deceniu. Vor fi extrase materii valoroase, de care UE e dependentă

Asta au facut guvernele noastre dragi si democrate, au inchis tot si permanent s-au plans ca n-au bani de spitale, n-au bani pentru invatamant, pentru autostrazi, pentru nimic !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #822 : 16.Mar.2022, 09:49:31 a.m. »
Nu este as simplu cum vrei sa descrii.
In 1989 China a intrat pe piața mondiala a metalelor rare cu preturi de 30 de  ori  mai mici. Ca urmare  foarte multe mine si cariere de pe glob s-au închis. Acum 5-6 ani China a ridicat brusc toate preturile, au ajuns la nivele mai mari ca in 1989 dar acum minele sunt închise si infrastructura lor distrusa. Plus ca nu mai are cine sa lucreze in ele. Ne-a aranjat bine China.
Așa si cu energia verde. Aici sunt zeci de mii de spălați pe creier in Europa care iau cu asalt guverne si care urla doar NATURA...iar in democrație nu-ți permiți sa-i ignori ca in China sau Rusia...Sau nu știți ca "verzii" sunt a 3-a putere politica in Europa si sunt cam in toate guvernele occidentale? Credeți ca degeaba am ajuns in rahatul asta?

The following users thanked this post: vali22

Offline enicky

« Răspuns #823 : 16.Mar.2022, 03:26:04 p.m. »
Nu este as simplu cum vrei sa descrii.
  N-o spun eu, o spune guvernul nostru !
Nu stiu cum era in perioada aia cu China, preturile si piata mondiala a metalelor rare, eu aveam vreo treijdeani si alte preocupari, mai interesante, tu poate cunosti...
   Dar ce stiu eu, este ca industria noastra a fost inchisa de yesmenii care ne reprez(e)inta(u) la Bruxelles si nu numai extractiva si confectii si metalurgica si electrotehnica si de fapt, toata. Apoi am adus cele mai ieftine si proaste produse din china.
    Iar alesii nostri atat de isteti sunt, incat nu realizeaza ca intr-o situatie grava la nivel national(pandemie, razboi) noi pur-si-simplu nu putem supravietui fara importuri ! Daca nu se mai poate transoprta nimic terestru, aerian, fluvial, noi suntem fara maini-fara picioare, local productie zero !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #824 : 16.Mar.2022, 03:54:39 p.m. »
Treaba e in felul următor: globalizarea nu se poate fara pace. Pana acum toți deștepții ăștia care au pus mana pe Europa si USA au lucrat numai la globalizare - amestecarea raselor etc, credeau ca pacea este așa, definita ca axioma. Si vine întâi pandemia si le da in cap, apoi vine Putin si-i si f...e si in c...r. Crezi ca au căzut pe jos? Nu, au început deja campania "jos Trump"(pe bune, si ei vad ca asta de-l au e așa de bun ca ala de-a fost pare sfânt. Poate nu știți ca se lauda cu atitudinea lui fata de Arabia Saudita. Si acum ăștia nu-i răspund la telefon si, mai rău, ieri Arabia Saudita le-a spus chinezilor ca ar putea accepta yeni ca plata. Si asta înseamna sfârșitul dolarului. Doar nu credeți ca Johnson se duce in Arabia si Emirate de placere. Prostia se plătește), toate alea care s-au spus si bătut joc acum 2-3 ani acum sunt spuse din nou, de ei, si parca ei le-au si inventat etc. Da, se vorbește de reindustrializarea Europei, de redeschiderea minelor de cărbuni...nu auzi un "ecologist" sa mârâie...dar toți sunt in guvernele a 70% dintre tarile UE...A, in Suedia au spus ca nu reduc taxele pe combustibili (care au fost mărite astfel ca acum când petrolul este 100 dolari barilul, benzina este mult mai scumpa decât când petrolul era 140 dolari barilul). Cică or sa dea un ajutor de automobilist....ma apuca rasul.
A, de când cu nenorocirile conduc mult mai prudent si mai detașat, conduc la consum si deși nu mi-a crescut timpul de călcătorie semnificativ, am coborât cu 1l consumul la 100km, pe ultimii 1000km am sub 8l/100 km consum. La ultima alimentare la pompa sa cad jos, am plătit cu 25% mai mult dar consumul calculat plin la plin a fost de 7.433l/100 km (38.8l la 522km făcuți, 36km/h viteza medie)... așa ca recomand sa accelerați cu mila, sa frânați la fel, frâna de motor e sfântă, ochii cat cepele si inerția sa trăiască...

PS: Ultimele evenimente au schimbat complet optica cumparatorilor in Europa si SUA. Deja cam toată lumea spune ca in 2025 vânzările EV le vor egala pe cele ICE (entuziaștii spun ca  in 2024 se va întâmpla). In China viteza este si mai mare, acolo BYD deja vinde EV la paritate de preț cu ICE...
« Ultima Modificare: 16.Mar.2022, 04:06:22 p.m. de Costique »

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #825 : 16.Mar.2022, 08:20:46 p.m. »
..... am coborât cu 1l consumul la 100km, pe ultimii 1000km am sub 8l/100 km consum. La ultima alimentare la pompa sa cad jos, am plătit cu 25% mai mult dar consumul calculat plin la plin a fost de 7.433l/100 km (38.8l la 522km făcuți, 36km/h viteza medie)... așa ca recomand sa accelerați cu mila, sa frânați la fel, frâna de motor e sfântă, ochii cat cepele si inerția sa trăiască...

Da, am sesizat si eu ca am început sa merg ca soferii aia de pe autobuze.
Ii dau câte o pedala si apoi o las pe inertie....  :-))
Placutele care m-au speriat aia ca ma mai tin maxim o mie de km cred ca mai duc vreo zece mii cu modul asta de condus - bosorog style.

Cu optimismul fata de vânzarile de EV as fi mai rezervat; la ce penurie de orice apare la orizont nu vad de ce s-ar arunca cu entuziasm consumatorii sa-si sparga rezervele de la ciorap pe achizitia unor conserve eco.
Mai ales ca nici mobilitatea n-o sa mai aiba prea mare sens.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #826 : 16.Mar.2022, 11:12:46 p.m. »
Spania si investițiile in solar, dezastru economic pentru cei ce au făcut-o...

Offline hugbear

« Răspuns #827 : 18.Mar.2022, 08:18:11 p.m. »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg

Offline Calin sb

« Răspuns #829 : 21.Mar.2022, 08:20:41 p.m. »
Azi mâine stam sa adunam fulgere și trăznete ca in back to the future,
Ce trăznaie mai e și asta cu cât mai mare bateria cu atât se încarcă mai repede.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call