Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131538 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #800 : 15.Feb.2022, 03:52:19 p.m. »
Tot clipul a fost amuzant, n-ai simtit deloc buna dispozitie si relaxare a celor din masina?
Cum e sa conduci total relaxat doar cu ochii în bord la nivelul de baterie ramas?  =))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #801 : 15.Feb.2022, 06:42:11 p.m. »
Cum e sa conduci total relaxat... ? Nebunia tineretii, sau inconstienta ! Mai stateau o ora acasa si gata. Nici nu pot spune ca imaginile cu CB erau facute atunci.

Ideea era de suspans, cred, ca altfel clipul n-avea nicio valoare !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #802 : 15.Feb.2022, 06:55:21 p.m. »
Cred ca asta e unul din motivele pentru care multi șoferi nu vor să audă de electrice așa ca Toyota a patentat soluția:

https://www.thedrive.com/news/44261/toyota-has-a-patent-to-recreate-manual-transmissions-for-evs

PS: Nu știu daca e de ras sau de plâns...
Repede, până nu „se dă”, să patenteze cineva simulatorul de CVT pentru EV!!  :-))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #803 : 15.Feb.2022, 08:02:48 p.m. »
Accesoriul acesta este mult mai important pentru siguranța pietonilor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #804 : 15.Feb.2022, 08:07:34 p.m. »
Si la alea electrice fluieram noi în el?  =))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #805 : 15.Feb.2022, 08:10:40 p.m. »
Tot clipul a fost amuzant, n-ai simtit deloc buna dispozitie si relaxare a celor din masina?
Cum e sa conduci total relaxat doar cu ochii în bord la nivelul de baterie ramas?  =))

Eu cred ca ar trebui sa fie acuzați ca fac reclama mascata la Tesla.
Cel puțin așa înțeleg eu ca ar fi de ras. La Tesla ai aplicația care îți spune cat mai poți merge, de unde poți încărca si care stații sunt libere, eventual poți sa le si rezervi. Adică având Tesla doar daca ești idiot ramai in "pana"... Dar el nu e idiot  si nici nu are Tesla...Așa e sau ma înșel? Întreb si eu...ca prostul...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #806 : 15.Feb.2022, 08:13:39 p.m. »
Si la alea electrice fluieram noi în el?  =))

Nu, s-ar putea sa existe și un asemenea gadget pentru EV pe piața.
Sunt oameni cu deficiente de auz sau alții cu gândurile în altă parte, mai ales cand sunt cu spatele la mașină. Motoarele termice le mai auzi, dar pe cele electrice mai greu.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Fujitsu

« Răspuns #807 : 15.Feb.2022, 08:20:26 p.m. »
Unele electrice (de ex. Kona) au zgomot de substitutie al motorului pentru atenționarea pietonilor.
Sunetul respectiv e mai plăcut decât cel de motor.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

The following users thanked this post: gabineg

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #808 : 15.Feb.2022, 08:31:34 p.m. »
De ce a apărut Tesla? Pentru ca s-au unit câteva linii temporale într-un punct. Chiar si-au pus problema unii oameni, cu mult înaintea altora, asupra eficienței si viitorului cu automobile cu motoare termice. Si totul a început cu mult înainte de "schimbarea climatica", fosta "încălzire globala"...

PS, Apropo de temeri: tehnologia asta e abia la început. Așa cum tot ce am visat despre telefonul mobil in 1998 (când am avut primul telefon mobil in mana) s-a întâmplat, as va fi si cu EV. Cat despre ICE...nici cu sute de milioane investite nu se mai ridica eficienta...a ajuns la apogeu. Iar de aici...muzeu!

The following users thanked this post: sfichiu

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #809 : 04.Mar.2022, 11:16:48 a.m. »
China se pare ca este mult mai avansata in domeniul bateriilor semisolide si solide.
Nebăgată in seama, ca de obicei, China are in acest moment in construcție noi fabrici de baterii semisolide si solide care au capacitate si eficienta superioara bateriilor clasice pe baza de Li. Cea mai mare din ele, construita de WeLion - furnizorul celor de la NIO, va începe din acest an sa producă 20GWh urmând sa crească la 100 GWh anul următor, adică baterii pentru 2 milioane de mașini electrice numai de la acesta noua fabrica... Din ce in ce mai serioasa alegația ca vor lua 50% din producția mondiala de EV...Adică in 3 zile au anunțat proiecte care vor începe sa producă anul acesta sau următor (viteza de construcție si deschidere in China este mult mai mare, Tesla încă așteaptă să primească  aprobări la 6 luni după momentul in care puteau începe producția in Berlin) care însumează peste 300GWh si toate sunt noi...
« Ultima Modificare: 04.Mar.2022, 11:27:34 a.m. de Costique »