Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131552 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #740 : 13.Dec.2021, 10:16:37 p.m. »
Da, chinezii nu stiu ce e aia aglomeratie ("rush hour"), ei sunt putini de felul lor si foarte bine raspânditi demografic.
Pe verticala.  :D

Apropo, am gasit un articol realist despre greutatile de depasit în viitorul masinilor electrice
Aici nu zice nimeni nimic de criza energetica care se vede la orizont.
« Ultima Modificare: 13.Dec.2021, 10:26:54 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Bobi

« Răspuns #741 : 14.Dec.2021, 04:37:57 a.m. »
Cea mai vândută mașină electrică in China este un produs joint-venture intre GM si o companie chinezeasca, care este  de 2 ori mai urat ca Dacia Spring dar si de doua ori mai ieftin.

Cu asta ai punctat esentialul.
Daca e vorba sa dau pe o coaja care ma apara doar de ploaie banii de-o rulota, atunci spun elegant "nu, mersi!"
Mai bine îmi iau cu 2000 de euro o trotineta electrica super misto cu care ma strecor oriunde si oricând si cu înca 10 euro o pelerina care sa ma fereasca de ploaie.
Ca stelele EuroNcap sunt aceleasi si la masina si la trotineta, adica zero.
Iar esentialul, atentie! ..... esentialul e ca trotineta o încarc oriunde vrea muschii mei, inclusiv la etajul 4 cu costuri infime, în 4 ore.
Sau etajul 30....ca o pot baga în lift...

Da, veti remarca, trotineta e doar de o persoana si are autonomie mai mica.
Nu-i nimic, de banii aia ne permitem câte una pentru fiecare membru al familiei si mai ramâne si ceva maruntis.
Si merge fiecare unde are nevoie, nu neaparat la gramada.
Oricum o masina atât de ieftina e destinata doar orasului.
Esti intr-o eroare grava, pe langa asta vrei sa pari ca rationezi corect, dar in realitate esti total pe langa.
Referitor la Spring ca aici bati tu, am masina asta si pot spune ca este de o calitate slaba la mai toate capitolele, nu am crezut ca o sa am vreodata in viata asta o Dacie eu ponegrind aceasta marca, dar viata bate filmul si m-am ales cu un Spring. Cum am reusit, simplu;
In perioada cand a aparut Spring cautam sa-mi iau un Piaggio M3 pentru deplasari in oras (Buc) unde este crima cu aglomeratia, acest scuter costa 8500 euro, exact cu doua zile inainte sa-l achizitionez a aparut inscrierile la Spring era prin luna Mai, am zis stai frate este Dacie aoleu, dar la pretul de scuter si ca este o masina FULL electrica si fata de scuter pot sa merg iarna cu el mai am si caldura, nu ma ploua, nu ma ninge, am zis DA, merita cei 8500 euro cat ma costa PE MINE, pe langa asta am zis sa si profit de banii moca de la stat, adica rabla clasic + rabla plus, in total o pomana de 11.700 euro.
Trebuie sa recunosc ca nu imi luam masina electrica daca nu stateam la casa si nu aveam panouri fotovoltaice, dar asa aceasta masina anemica cu un confort de toata jena si cu o stea la siguranta ma duce si ma aduce zilnic de la job cu ZERO lei costuri pe "combustibil"
Acum ma felicit de alegerea facuta, nu ca am luat Dacie ci ca am luat o masina electrica si DA, viitoarea masina in locul lui Vitara o sa fie tot o electrica pentru ca numai conducand o electrica iti vei da seama de diferente. Pana si acest Spring ma face sa stramb din nas cand ma sui la volanul lui Vitara, trag mai greu de volan si se misca in reluare, asta simt.

Pe de alta parte nu recomand acest Spring pentru cei ce o vor ca singura masina, ci celor care o vor doar pentru deplasari scurte si numai in oras si pe langa detin o alta masina pentru restul lucrurilor, de preferat tot o electrica long range.

Pentru sceptici, faceti fratilor un test drive (va costa doar putin timp din viata) cu o masina electrica si va asigur ca din secunda 1 o sa visati numai la ea.

Offline ntire2000

« Răspuns #742 : 14.Dec.2021, 09:51:38 a.m. »
Dupa ce am citit postarea ta ma încearca sentimente contradictorii, exact ca pe ala de i-a cazut Mertzanul în prapastie cu soacra în el.
Mai exact, n-am înteles daca esti satisfacut sau masochist. :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

« Răspuns #743 : 15.Dec.2021, 01:04:05 a.m. »
Nici una, nici alta.
Cred ca colegul @Bobi este doar pragmatic. Si in timp ce este pragmatic pentru el insusi, mai ajuta si diverse elemente adiacente strazilor pe care de obicei circula, cum ar fi... plamanii unui pieton, frunzele unui copac care da umbra strazii... s.a.m.d.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #744 : 15.Dec.2021, 01:49:13 a.m. »
Noapte buna, copii... vise frumoase sa aveti....

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Bobi

« Răspuns #745 : 15.Dec.2021, 05:19:28 a.m. »
Treaba cu poluarea ma lasa rece, nu am luat masina pe considerente de poluare ci doar din prisma costurilor si nimic mai mult.
Trebuie sa recunosc ca pe langa costurile de deplasare ZERO lei, mai am bonus o "cutie" automata (reductor) la care nu se uzeaza nimic cand merg din metru in metru, este liniste totala, nu bazaie nu troncane nu vibreaza, bine nici la Vitara cand stau la stop nu se aude nimic ca intra start/stopul in functiune.

The following users thanked this post: Costique

Offline NicNic

« Răspuns #746 : 15.Dec.2021, 07:02:52 p.m. »
Noapte buna, copii... vise frumoase sa aveti....

Acum inteleg de ce Romania vrea sa devina importatoare de energie elecctrica...

Cum zicea armeanu' Halagian: "Focu' la ei!"

PS,: @ntire2000 : uite ca si in postarile tale pesimiste se poate gasi o parere optimista ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #747 : 15.Dec.2021, 08:55:25 p.m. »
Northvolt, firma care cu miliarde primite de la diferiți investitori, inclusiv Volkswagen (peste 1 miliard) va construi in Suedia baterii planificat la 30 GW a anunțat ca construieste o uzina pentru litiu in Portugalia...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

« Răspuns #748 : 21.Dec.2021, 11:39:55 p.m. »
Sa speram ca fiind produse în UE aceste baterii vor fi mai accesibile celor care viseaza frumos.
Deocamdata unii o iau razna când vad pretul mentenantei la masinile electrice.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Bobi

« Răspuns #749 : 22.Dec.2021, 05:48:43 a.m. »
Bateriile la masinile electrice sunt garantate 8 ani, cand iti achizitionezi o masina electrica trebuie sa iei in calcul si acest aspect, daca nu il iei esti prost si nu meriti atentie, dar cu siguranta individul a marsat pe altceva.
Omul a scos de 3 ori prețul la toată mașina din vizualizări pe youtube, mai este un clip cu un Rus care a dat foc unui Mercedes de 200.000 euro, ala a scos 1.000.000 euro din vizualizări.
Iar treaba cu prețul bateriilor de tracțiune Li-Ion le știe și un pusti de 15 ani.