Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131556 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #721 : 04.Nov.2021, 05:22:36 p.m. »
Iată de ce am decis sa mai aștept si sa-mi încredințez transport in viitorul cel puțin apropiat unei mașini cu motor clasic, ICE (costul kWh-ului încărcat la o stație rapida ajunge acum la aproape 1 euro, si asta fără taxe, care încă sunt doar pe combustibili fosili):

• Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #722 : 04.Nov.2021, 07:18:30 p.m. »
Daca te gandesti doar la costurile de operare... calculeaza pe langa combustibil si reviziile. Cred ca la electrice e destul de diferit cu reviziile si costurile mult mai mici... pana cand trebuie sa schimbi bateriile :)
Estimezi numarul de kilometri si pretul combustibilului, cat vrei sa o tii, introduci costul reviziilor, asigurarilor, impozitelor si asa mai departe si obtii TCO. Compari intre termic si electric... chiar sunt curios ce iese.

Insa eu nu am vazut niciodata "electricele" ca pe ceva spre care sa te indrepti ca sa faci economie. Te indrepti spre asta daca vrei sa poluezi mai putin in oras (cu conditia sa nu ai termocentrala langa oras). Sa traiesti mai mult si copii tai sa respire aer mai bun.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #723 : 05.Nov.2021, 12:01:58 p.m. »
E mai complicat. De fapt ce spune omul si cred si eu este ca ne păcălesc, in sensul ca se prezintă electricul ca avantajos financiar dar in realitate încă nu au  pus nici un bir pe electricitate. Si cine își închipuie ca sutele de miliarde impozite pe benzina dispar, se înșală amarnic. Vor fi transferate. Cat despre "curățenie" ...depinde de ce drum apuci. Am mai scris odată, proverbul englezesc "Omul născut sa moara spânzurat n-o sa se înece niciodată!" este foarte valabil.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: kellogs

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #724 : 07.Nov.2021, 10:49:21 a.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #725 : 07.Nov.2021, 11:06:16 p.m. »
....Insa eu nu am vazut niciodata "electricele" ca pe ceva spre care sa te indrepti ca sa faci economie. Te indrepti spre asta daca vrei sa poluezi mai putin in oras (cu conditia sa nu ai termocentrala langa oras). Sa traiesti mai mult si copii tai sa respire aer mai bun.
     Chiar crezi ca un viitor posesor de "electrica"(cel putin din RO) se gandeste  numai la poluare/planeta/aer?! Am ceva contacte cu posesori si viitori posesori de "elctrice", (un amic asteapta o Tesla), dar nu i-am auzit niciodata discutand subiectul... :-?
Dar, de ce nu ?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #726 : 07.Nov.2021, 11:29:29 p.m. »
Sunt un moft exact ca ultimul model de Iphone.
Sunt convins ca în 95% din cazuri oamenii le cumpara doar pentru a-si epata statutul social diferit de al sarantocilor care umbla cu ieftinaciuni.

Pe termen lung vor ajunge sa piarda, orice tehnologie noua vine cu costuri ascunse.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #727 : 17.Nov.2021, 02:51:23 p.m. »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #728 : 05.Dec.2021, 10:18:44 p.m. »
Daca Ai Cap Iei Alta.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #729 : 06.Dec.2021, 10:16:02 a.m. »
Si bani.... trebuie si alti bani de pus in plus daca vrei o alta "electrica".
Tu de ce ai cumparat Suzuki si nu Audi?

Si ca sa fiu si ontopic: MAȘINILE ELECTRICE DIN ROMÂNIA ÎN 2021
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain