Tocmai de asta în UE se construiesc în draci fabrici de baterii în fostul bloc comunist.
Oameni saraci considerati cetateni de mâna a doua, cu pretentii salariale marunte.
Spatiu cât încape pentru depozitatea deseurilor si o modalitate de constrângere a guvernelor tarilor respective pentru încalcari ale normelor de mediu - ca majoritatea sunt la limita respectarii conditiilor impuse.
LG - Polonia
Samsung, Toray - Ungaria
Metair - România
Monbat - Bulgaria
Nidec - Serbia
Eu cred ca te înșeli amarnic, cea mai mare facilitate de construire a bateriilor este 30% gata, are finanțări de miliarde de euro inclusiv de la Volkswagen si este in Suedia. De fapt uite ce spune Wikipedia:
"Northvolt is building a factory in Skellefteå, northern Sweden, and another one in Salzgitter, Germany, as part of Northvolt's plan to increase production capacity of 32 gigawatt-hours by 2023"
Cred ca facilitățile enumerate din est nu se apropie împreună nici de jumătate capacitatea asta...
PS: Europa a plătit exportatorilor din Arabia si zona mii de miliarde pe petrol pana acum si de banii ăștia cel mai mult s-au construit...probleme pentru europeni? Cam așa ceva. Eu unul susțin eliberarea de jugul petrolului , sub orice pretext (Încălzirea globala are multe cauze dar e foarte buna ca pretext. Ce nu suport este ipocrizia si mai ales modul in care se manifesta, similar la ce-i fac lui Colțescu ca i-a spus ăluia "negru". Pana si Pop a simțit ca trebuie sa ia atitudine împotriva prostiei si idiocratiei ce ne acaparează puterea)