Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131573 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #530 : 07.Mai.2020, 01:04:51 p.m. »
Se avanseaza. Va fi bine. In timp se rezolva toate. Inclusiv scaderea pretului nu numai autonomia.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #532 : 12.Mai.2020, 04:35:26 p.m. »
Astept Dacia Spring

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #533 : 12.Mai.2020, 05:50:24 p.m. »
 Până atunci merg cu sx4. E benzina mai ieftină. Merg mai puțin,  cheltui mai puțin,  poluez  mai puțin.  Pe pandemia  asta...

Offline f.cristi

« Răspuns #534 : 12.Mai.2020, 09:37:48 p.m. »
M-am chinuit anul asta pana acum sa iau o masina electrica mica si nici gand.
Skoda Citigo, VW Up - stocurile, comenzile pe anul asta sunt epuizate
Corsa-e, e-208 - comenzile noi, configurabile nici nu au un termen clar de livrare, incat risti sa nu prinzi programul Rabla

Online ntire2000

« Răspuns #535 : 12.Mai.2020, 09:42:40 p.m. »
Astept Dacia Spring

Da, o sa apara la pulivara, atunci când nu vom mai avea bani de ea.
Si daca cineva o sa-si mai aduca aminte de ea.

https://playtech.ro/2020/aceasta-skoda-electrica-te-ar-putea-face-sa-uiti-inclusiv-de-dacia-spring/

PS: Deja am sesizat în circulatie o avalansa de bancnote noi noute de 200, 100 si 50 de lei.
Cred ca inflatia o sa fie cât casa.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline kellogs

« Răspuns #536 : 13.Mai.2020, 03:37:33 p.m. »
M-am chinuit anul asta pana acum sa iau o masina electrica mica si nici gand.
Skoda Citigo, VW Up - stocurile, comenzile pe anul asta sunt epuizate
Corsa-e, e-208 - comenzile noi, configurabile nici nu au un termen clar de livrare, incat risti sa nu prinzi programul Rabla

Cum vine asta, nu ma iau nici comenzi ? Credeam ca am sa trag un tun de reducere in luna asta pandemica...
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline shpeedy

« Răspuns #537 : 13.Mai.2020, 03:49:59 p.m. »
Pai daca nu exista vizibilitate cu privire la termenul de livrare, in baza a ce sa-ti ia comanda? Singura chestie concreta se refera la ce mai exista gata fabricat/pe stoc dinainte sa se opreasca productia - dar pe alea a bataie (mai ales daca vorbim de eUP si Citigo iEV care sunt cele mai accesibile).

Guys, a fost un STOP total de 1-2 luni de zile la nivelul productiei de masini - asta inseamna ca tot ce era pe teava ca planificare de productie (comenzi ferme si stoc) au fost decalate. Si cum bataia pe electrice la nivel de Europa este in toi, e oarecum normal sa nu ai orizont de vizibilitate in ceea ce priveste masinile pentru Romania (care reprezint o cota destul de mica comparativ cu alte tari).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

« Răspuns #538 : 13.Mai.2020, 11:04:35 p.m. »
Credeam ca am sa trag un tun de reducere in luna asta pandemica...
Asa am zis si eu. Dar comerciantii tin preturile sus la fel ca inainte de pandemie.
Si da, Citigo si UP au disparut si de pe paginile importatorilor din Ro. Auzi ce motiv: cica daca s-a epuizat cota pe Ro nu are rost sa mai lase nici informatii (macar tehnice) despre aceste modele pe site-uri.

La ora actuala se gasesc cateva modele de e-Corsa si e-208 gata configurate pe stocuri in Ro. Daca vrei ceva full (cum vreau eu) la e-Corsa nu ai termen de livrare, iar la e-208 cica ar fi in jur de 4 luni (dar mie nu-mi inspira siguranta promisiunea dealerilor). In ciuda design-ului superior al e-208-ului, preferam e-Corsa  pt. cateva chestii (pret cu aproape 3000 de Euro mai mic, posibilitate de faruri LED Matrix, posibilitate de anvelope allseason din fabrica).

Pai daca nu exista vizibilitate cu privire la termenul de livrare, in baza a ce sa-ti ia comanda? Singura chestie concreta se refera la ce mai exista gata fabricat/pe stoc dinainte sa se opreasca productia - dar pe alea a bataie (mai ales daca vorbim de eUP si Citigo iEV care sunt cele mai accesibile).

Guys, a fost un STOP total de 1-2 luni de zile la nivelul productiei de masini - asta inseamna ca tot ce era pe teava ca planificare de productie (comenzi ferme si stoc) au fost decalate. Si cum bataia pe electrice la nivel de Europa este in toi, e oarecum normal sa nu ai orizont de vizibilitate in ceea ce priveste masinile pentru Romania (care reprezint o cota destul de mica comparativ cu alte tari).
Totusi, nu produci pepeni ca sa fii dependent de soare, ploaie...Imposibil sa nu poti face o planificare in functie de comenzile neonorate, capacitatea de productie, comenzile noi...

PS: azi am facut o rezervare "pe caiet" de un Jimny la dealerul local. Daca intra ceva in tara...Totusi, am mai vazut cate un Jimny cu numere rosii prin oras sau pe la servici.
« Ultima Modificare: 13.Mai.2020, 11:18:58 p.m. de f.cristi »

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #539 : 22.Mai.2020, 09:18:06 a.m. »
Raspuns primit pe email:
Buna ziua,

"Stimat domn

Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre. Va rugam sa tineti cont ca cea mai mare parte din informatiile legate de produsele noastre sunt oferite pe site, atat informatii legate de pretul produselor cat si al componentelor incluse in kituri sau al produselor finite.

Totusi ca informatii suplimentare va informam ca preturile de baza sunt:

- Kiturile de conversie incep de la 16.000 EURO, avand inclus toate componentele necesare pentru a va livra un vehicul 100% electric, omologat.

- Remorcile solare incep de la 9.900 EURO;

Aceste preturi variaza in functie de personalizari si de puterea instalata. Accesand link-urile din acest mesaj veti fi redirectionat direct care produsul dorit.

Daca insa doriti informatii specifice pe care nu le regasiti pe site, si doriti sa fiti contactat pentru o oferta personalizata, va asteptam cu o solicitare in acest sens, si un inginer va fi desemnat sa se ocupe de cererea dumneavoastra in detaliu.

---

Va dorim o zi excelenta,

EVRomania & EVShop Team

office@evromania.ro

+40 770.345.628 RO

+33 768.157.776 FR"
Mai bine iau una noua.
Le trimisesem un e-mail sa-i intreb cam cat ar costa sa-mi transform SX4 in masina electrica. Pai nici de noua nu am dat pe ea atata. Mai ales ca am luat-o cu 3 rable la schimb (cum era atunci). Auzi "incep de la 16000 euro". Pai pe banii astia si cu cota de la stat, mai pun ceva si-mi iau Skoda CITIGO electrica, noua.
Or fi avand clienti la preturile astea?

« Ultima Modificare: 22.Mai.2020, 09:33:15 a.m. de vali22 »

The following users thanked this post: shpeedy