Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131537 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #370 : 07.Iun.2019, 09:41:14 a.m. »
@ntire2000, pentru mine argumentul principal in a folosi o electrica nu este beneficiul financiar ci scaderea poluarii in oras.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Leutz

« Răspuns #371 : 07.Iun.2019, 09:45:49 a.m. »
Sa-mi arate ce am eu de câstigat la o utilizare medie de 6 ani a unei masini, daca-i cumpar varianta electrica.

Nu ai absolut nimic de ca$tigat. Cu certitudine pierzi o gramada de bani; bancnote si monede care-ti vor dispare din buzunar si deci nu le vei mai putea manca. Cu alte cuvinte, aia 6 ani vei flamanzi ca naiba mancand doar legume, carne, oua, branzeturi s.a.m.d. … ca saracii.

I rest my case  :). Suntem de fapt si foarte mult off-topic.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline smiley

« Răspuns #372 : 07.Iun.2019, 10:04:17 a.m. »
Normal ca nu castigi nimic in 6 ani daca mergi 5000 km pe an.

Daca esti taximetrist si incarci de la Kaufland moca (deocamdata) sunt destul de sigur ca ai de castigat.
-> din taxe si impozite cand or sa le bage.
-> din faptul ca nu schimbi uleiuri si filtre
-> placutele de frana si alea cu greu se uzeaza.

E ca pe vremea cand toti aveam pe pc-uri win XP si a venit Vista, toti au zis ca XP e mai bun si bla bla. Care mai aveti XP acum ? :))

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #373 : 07.Iun.2019, 10:52:00 a.m. »
Daca se ieftinesc bateriile un avantaj al electicelor e faptul ca e gratis parcarea in centru, in parcarile cu 10 lei/h ale primariei ( momentan e valabil si pt hibride)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #374 : 07.Iun.2019, 11:23:06 a.m. »
Statele (ma rog, smenarii care impart bugetul) incaseaza ca taxe pe combustibil foarte multi bani. Acseti bani nu pot sa dispara din buget ca dau faliment toti, mai ales ei care nu produc nimic , doar vorbe. Asa ca atunci cand electricele vor avea o cota clara de piata, si electricitatea pentru ele va fi taxata corespunzator. Sa nu va inchipuiti ca va lasa "Statul" sa castigati mai mult...asa cum am spus, este o chestie strategica ambalata comercial, in "green" ca se poarta, dar personal va va aduce beneficii doar de suprafata. Asa cum telefoanele de varf au ajuns sa coste cat un laptop de varf ... totul doar o ia in sus. Tara te vrea dator, fr...ere...

PS: Credeti ca inflatia este necontrolata? Ha ! Eu n-am gasit arma economica mai buna ca asta...care se foloseste mai ales in relatiile internationale...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Catalln

« Răspuns #375 : 07.Iun.2019, 11:45:32 a.m. »
La Paris era ceva scandal anul trecut pt ca vroiau sa puna o taxa de decongestionare a traficului in centru indiferent de tipul de motor ( clasic sau electric) si erau suparati cei cu electricele care erau scutiti pana atunci

The following users thanked this post: ntire2000, enicky

Offline f.cristi

« Răspuns #377 : 07.Iun.2019, 08:55:38 p.m. »
Intre timp Renault a anuntat ca noua generatie Zoe va avea o autonomie de 400 km WLTP.

Offline enicky

« Răspuns #378 : 09.Iun.2019, 12:18:27 a.m. »
  Se pregateste si Volvo.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #379 : 09.Iun.2019, 09:54:22 a.m. »
Geely are in Göteborg , locul in care detine fabricile Volvo Automobile (ca mai sunt si alte Volvo care nu sunt ale Geely), inca o firma numita CEVT - China Electric Vehicle Technology. De fapt in Göteborg este o filiala. China investeste in vehicule electrice mai mult ca restul lumii la un loc. Doar va spun ca normele Euro au tinut departe de Europa producatorii chinezi. Au venit doar aia electrici cu trotinete. Pe electric...eu nu vad cum europenii vor ramane in piata. Abia atunci se va intelege de ce "sa nu-i credeti pe greci nici macar atunci cand vin cu daruri!" se aplica azi chinezilor.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008