Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131515 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #310 : 23.Mar.2019, 02:34:30 a.m. »
Poate ca acolo in Australia este o solutie bicicleta electrica, dar nu si in orasele din Romania din cauza drumurilor foarte aglomerate si relariv proaste, lipsei de piste ptr biciclete, vremea neprielnica din nov pana in aprilie, educatie (riscul de a-ti fi furata cand o lasi 15-20 min ca sa intri intr-un magazin fiind destul de mare). Aici e buna numai ptr timp liber ca divertisment, deocamdata.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #311 : 23.Mar.2019, 07:00:49 a.m. »
Alte repere (reale) din exploatarea mașinilor electrice. Sa-ti dai check-in la pompă si cum ajungi mai sigur si mai confortabil la mare prin ... Bulgaria.
Probabil ca si Adminul ne poate povesti întâmplări din acestea.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #312 : 23.Mar.2019, 07:59:34 a.m. »
Eu deja ma uit serios la ele, mai ales ca la mine de ceva vreme nu mai pot merge cu bicicleta normala la servici, ca suntem la vreo 25 de km de zona centrala, cu multe dealuri si vai.

Azub T-Tris, Catrike Folding Trail, HPV Gekko Fx 26, ICE Adventurer, ICE Sprint, sunt toate pliabile. Ai opţiuni pentru electric assist şi pentru vreme ploioasă. Nici piticoţii nu sunt lăsaţi pe dinafară :D ...
« Ultima Modificare: 23.Mar.2019, 08:10:30 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Leutz

« Răspuns #313 : 25.Mar.2019, 03:02:58 a.m. »
Multumesc @hugbear. Nu stiu cum se face ca in intensele mele cautari n-am gasit nici macar una din cele pe care le-ai gasit tu. Nu stiu de unde ai scos site-ul ala  :D. Saru'mana.

In alta ordine de idei, pana la biciclete, masinile sunt mai interesante. Iata un clip interesant si foarte util pentru interesatii de maini electrice.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline hugbear

« Răspuns #314 : 27.Mar.2019, 09:08:08 p.m. »
Nu stiu de unde ai scos site-ul ala  :D.
Nu contază de unde l-am scos(*) :), contează că am omis să scriu două chestii esențiale, pe care nu știu dacă le-ai remarcat sau nu. Sunt destul de sigur că:
1. Au magazin brick-and-mortar în Canberra
2. Poți să faci un drive-test la ei ...   ;)

(*) Știam că Greensped e un fabricant australian de recumbent tadpole trikes, așa că am intrat pe site-ul lor și am căutat dealerul din Canberra.  B-)
« Ultima Modificare: 27.Mar.2019, 09:19:17 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ntire2000, enicky

Offline ntire2000

« Răspuns #316 : 05.Iun.2019, 12:28:59 p.m. »
Articol documentat si frumos.
Masina e urâta ca naiba (da, si interiorul, parca e un avorton al firmei BMW) si cu toate discounturile oferite de stat ajunge la pret de Vitara Luxus.
Momentan o încarca pe banii altora ca e la "moda" si face statul cinste.
Mai încolo, dupa ce afla lumea cât se "duce" de repede bancul de accu la supercharge (ca nimeni nu are rabdare sa o lase pe lent) o sa se ieftineasca la jumate pretul si o sa scada si cererea.
La o coaja de Toyota costa aproximativ 4000 de euro un banc de accu, sa se calculeze cât carburant conventional intra în banii astia.

PS: momentan se dezvolta o întreaga industrie pe partea asta de masini electrice; este foarte profitabila, marketingul este puternic si se câstiga fabulos din asta.
Ca parere personala, eu zic ca o sa vina, încet dar sigur, vremea când se vor dezvolta alte tehnologii, de exemplu cea mai interesanta e cea bazata pe thoriu.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #317 : 05.Iun.2019, 08:48:11 p.m. »
   Da, interesant articolul, sintetic si la obiect, chiar daca aduce usor spre reclama.
   Eu cred ca se vor inmulti marcile care produc "electrice" si automat va scade si pretul, se vor inmulti si statiile de incarcare, probabil ca vor fi si cu plata, dar tot vor fi mai eficiente decat clasicele.
   Autorul a trecut cu vederea confortul interior(liniste+muzica) fapt ce a favorizat timpul indelungat de condus cu pauzele relativ rare(doar pt.incarcare), confort net superior unei "clasice".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #318 : 05.Iun.2019, 11:16:59 p.m. »
Citat din: 0-100.ro
Ruta: București-Budapesta ... în total 840 km
Cost energie teoretic la prețul actual de fast charge: 286 Lei
La acelasi cost eu as fi ajuns la Budpesta cu fosta mea Vitara 1.6 2WD: consum mediu 5.9l/100km x 840km x 5.80lei (pret benzina 95 @ Petrom) = 287.50 lei
Deci trebuie sa incarci acasa la pret redus, sau sa beneficiezi (cat s-o maiputea) de chargerele gratuite, altfel costul electric nu prea mai este un biznis. Apoi cand va creste masiv numarul de masini electrice va scadea pretul lor, dar va creste cererea de energie la prize, implicand crestere de pret pe kwh la prize. Si poate se mai trzesc guvernele sa puna vreo acciza, caci scad veniturile din taxele pe benzina din ce in ce mai putin consumata. Viitorul electricelor, dpdv al costurilor de utilizare, nu este chiar asa roz cum pare la prima vedere.

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline ntire2000

« Răspuns #319 : 05.Iun.2019, 11:19:54 p.m. »
Da, dar cu 3 ore mai repede.

Si sunt curios daca autorul articolului avea sansa sa stea vreo 2-3 ore în vama ca sa treaca dincolo, ce facea cu autonomia.
Alegea sa o împinga tot câte 10-20 de m (faza priceless pentru invidiosii cu masini d-astea de saraci) sau îsi lua un generator pe benzina în portbagaj, pentru orice eventualitate?  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού