De ceva vreme ma incearca niste ganduri care ar putea rezolva "problema" lui
@Lerua07 , macar partial. Tot partiala e si incadrarea in topic, dar pana la urma cred ca aici se potriveste cel mai bine. Daca ulterior genereaza discutii multe, poate un topic separat n-ar strica.
Intrucat bicicletele electrice pliabile devin din ce in ce mai accesibile, cred ca ele devin vehiculul ideal in oras. Evident, pentru sanatate bicicleta simpla ar fi ideala; insa sa zicem ca ar fi suficiente motive (mai mult sau mai putin intemeiate) sa acceptam un pic de ajutor de la motorul electric. Ca si bicicleta normala, elimina o masina de pe drum si ii muta fumul in afara orasului, presupunand ca proprietarul va tine masina (aproape) doar pentru deplasari in afara.
Nici cvadriciclurile electrice acoperite, cum e cel postat cateva postari mai sus ca masina electrica, nu sunt de nebagat in seama. Pretul nu e prohibitiv, daca se considera subventiile in vigoare. Insa nu stiu cum ar merge parcarea lor, in special la bloc.
Bicicleta pliabila insa, poate fi luata usor sus la bloc/birou sau intr-un mijloc de transport, daca chiar e nevoie. Nu mai zic de iesiri mai lungi cu masina si bicicleta in portbagaj, unde poti caza masina la punctul de baza si apoi poti face alte iesiri in jur mai lungi si mai grele decat cele pe care le-ai face cu piciorul sau cu o bicicleta normala. In plus, vad ca multe electrice pliabile au baterii detasabile, astfel ca poti sa incarci bateria si la servici, de exemplu… sau in alta parte unde te afli la un moment dat si nu poti lua toata bicicleta cu tine.
Eu deja ma uit serios la ele, mai ales ca la mine de ceva vreme nu mai pot merge cu bicicleta normala la servici, ca suntem la vreo 25 de km de zona centrala, cu multe dealuri si vai. Practic… tinem 2 masini si le frecam zi de zi inutil, cand cel putin unul din noi ar putea merge cu bicicleta (electrica, altfel e greu) + ceva mijloc de transport. Financiar vorbind, renuntarea la una din masini ar scoate instantaneu pretul bicicletei numai din taxa anuala pentru masina (care-i cam cat o bicicleta). Daca mai si vinzi masina… atunci cu atat mai bine.
Eu in momentul asta ma gandesc sa vand Getz-ul, cu... cat iau pe el, apoi mai pun ceva peste si iau 2 pliabile electrice.