Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131478 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Offline >pexic<

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #121 : 15.Mai.2014, 10:48:44 a.m. »
Thx Mio , am incercat sa citesc dar m-am oprit dupa 2-3 randuri , mai exact la "it has no engine" dandu-mi seama ca e peste nivelul meu de cunostinte tehnice si ar putea sa-mi prind urechile pe acolo :)
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline coby

« Răspuns #122 : 15.Mai.2014, 11:35:49 a.m. »
http://www.masinaelectrica.org/motoare.html

desi i am contactat de nenumarate ori , n am primit nici azi un raspuns ; cum am citit cate ceva despre conversia la electric ma gandeam sa mi fac un auto electric dintr o masina sekond mica ( neinmatriculata e mai ieftin caci la inmatriculare taxele ar fi zero) , insa daca nu ai hartiile de la un service autorizat , nu va trece RAR-ul in veci - asta e porcaria mare la romani fata de alte state civilizate ... deci , deocamdata am abandonat ideea , astept sa se produca ceva model de serie accesibil la buzunar si cu siguranta voi opta pt una electrica , cel putin pt oras .
auto si moto

Offline shpeedy

« Răspuns #123 : 15.Mai.2014, 11:54:20 a.m. »
astept sa se produca ceva model de serie accesibil la buzunar si cu siguranta voi opta pt una electrica , cel putin pt oras .

Renault Twizy???

Ca o parere personala, un automobil full-/all-electric nu este o optiune pentru Romania - pe langa costuri, nu avem infrastructura pentru asa ceva; aici ma refer la prize accesibile pentru incarcare in afara locuintei (pentru cei care se presupune ca au garaje cu priza).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline VAXXi

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline coby

« Răspuns #125 : 15.Mai.2014, 08:51:03 p.m. »
Renaultul acela este intr adevar inutil , desi este pretul bun , in oras n ai ce face cu el numa daca te plimbi de placere .
O masina electrica de dimensiuni acceptabile sa ai loc pt plasele de cumparaturi , asa da . Si o autonomie de macar 200 km
auto si moto

Offline hugbear

« Răspuns #126 : 15.Mai.2014, 10:09:19 p.m. »
Thx Mio , am incercat sa citesc dar m-am oprit dupa 2-3 randuri , mai exact la "it has no engine" dandu-mi seama ca e peste nivelul meu de cunostinte tehnice si ar putea sa-mi prind urechile pe acolo :)
Anglofilii -- in special cei cu inclinatii tehnice "modeste" -- din motive necunoscute (chiar si lor :D) considera ca "engine" = motor termic iar "motor" = motor electric...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #127 : 16.Mai.2014, 02:38:19 p.m. »
Renaultul acela este intr adevar inutil , desi este pretul bun , in oras n ai ce face cu el numa daca te plimbi de placere .
O masina electrica de dimensiuni acceptabile sa ai loc pt plasele de cumparaturi , asa da . Si o autonomie de macar 200 km

Tocmai am vazut pe strada o Mia. Partea proasta e ca sunt putine si destul de scumpe, iar partea si mai proasta e ca producatorul e in lichidare din Martie a.c.... :(

Sau te poti orienta spre doua roti sau chiar o roata...  :-))
« Ultima Modificare: 16.Mai.2014, 02:48:25 p.m. de shpeedy »

Offline coby

« Răspuns #128 : 16.Mai.2014, 07:30:05 p.m. »
Ala pe o roata e foarte tare  :-))
Initial am vrut sa mi i au un scuter electric dar cand am vazut ca mai tare de 25km/h nu prinde m am lasat pagubas ( nici chiar asa , atunci tot mai buna e bitza ) .
auto si moto

Offline shpeedy

« Răspuns #129 : 16.Mai.2014, 11:29:38 p.m. »
Si mie imi place ala pe o roata. Mi se pare foarte SF ! :good:
La cum evolueaza tehnologia, in cativa ani o sa aiba 100km autonomie si o sa atinga si 100km/h...