Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131451 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #1170 : 18.Ian.2024, 07:34:21 p.m. »
Nu știu daca știți, dar pe vremea lui Ceaușescu la un moment dar Securitatea a început sa îi aresteze pe cei care își luaseră Lăstun.
I-au acuzat ca au devenit sectanți cu o credință separată de a societății. Credința lor era ca si-au luat mașini...

PS: Norvegia conduce in Europa nu numai la nivelului de trai si altele, dar si in topul prostiei. Conform cercetătorilor de tastatura pe internet, unde e frig, nu poți avea mașină electrica. Va dați seama ca idioții din Norvegia habar nu au ca nu poți merge cu mașină electrica iarna (in Norvegia iarna tine peste 6 luni!), si au cumpărat EV-uri - anul trecut peste 83% din mașinile vândute au fost pur electrice, pe baterie! Ce idioți...! Doamne, ce ma încălzește numai gândul...!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1171 : 18.Ian.2024, 11:01:06 p.m. »
Eu cat am stat pe acolo nu am vazut nici o masina electrica abandonata. La ei gasesti statii de incarcare la orice colt de strada.
Si am prins si vreo 3 luni de iarna.
In orice caz dintre tarile scandinave Norvegia este mult peste celelalte  :D :D :D
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ntire2000

« Răspuns #1172 : 19.Ian.2024, 12:23:33 a.m. »
......si-au patit cam asa!!! :D

Asta e dezinformare crasa.
Aia le lasasera în drum din cauza ca nu mai suportau caldura din habitaclu - se stie ca astea electrice au probleme serioase cu sistemul de încalzire.  >:)

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #1173 : 19.Ian.2024, 10:56:57 a.m. »
"Stația de supraalimentare Tesla plină în Oak Brook, mașinile moarte sunt în parcare din cauza temperaturilor înghețate" - Marți, 16 ianuarie 2024, la 1:30 GMT+2
https://news.yahoo.com/tesla-supercharging-station-packed-oak-233049429.html

"Este bine cunoscut faptul că vehiculele electrice își pierd o parte din raza de deplasare la frig, în special la temperaturi sub zero, cum ar fi cele care au lovit partea centrală a națiunii în această săptămână. Studiile au constatat că pierderea intervalului variază de la 10% la 36%.

De asemenea, vehiculele electrice nu se încarcă la fel de repede la frig extrem. Unii proprietari de Tesla din apropiere de Chicago le-au spus reporterilor că mașinile lor nu vor încărca deloc." - Miercuri, 17 ianuarie 2024 la 23:44 GMT+2
https://finance.yahoo.com/news/frigid-weather-cut-electric-vehicle-214431282.html
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1174 : 19.Ian.2024, 12:06:58 p.m. »
Faptul ca pre-condiționarea sau pompele de căldură nu au funcționat este o chestie de mentenanță. Da, actualmente tehnologia bateriilor necesita  sa ai grija de mașină, nu o poți lasă  doua săptămâni in frig ca o găsești fara baterie. Si aici e una din chestiile pentru care am decis sa mai aștept, sa vad daca nu găsește vreunul vreun tip de borcan de electroni care sa nu curgă, sa te trezești ca e gol când îți arde măseaua... In rest, nimic nou, asta e, ca si cu cățelul din casa, moare daca nu-i faci ce-i trebuie si-l mai ții si la minus 20 grade... te aștepți ca un posesor de EV sa știe deja asta... Eu unul nu pot sa-mi iau pisică, ca sa ma plâng după aia ca zgârie si altele...!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1175 : 20.Ian.2024, 12:05:45 p.m. »
Cauza defectării stațiilor de încărcare Tesla  a fost găsita, temperaturile in zona au coborât mult sub normal si specific stațiile V3 care folosesc lichid de răcire (stațiile V1 si V2 răcite cu aer nu au probleme) au înghețat reducând drastic viteza de încărcare. E cum am pățit eu cu lichidul de spălare parbriz înghețat bocnă deși era de -18 (pentru ca am avut -20 si mai jos)...
Ca paranteza, la mașinile clasice ICE daca aveți lichidul de răcire înghețat, nu faceți nimic altceva decât sa mergeți la drum mai lung, ca temperatura din compartimentul motor sa se distribuie uniform si sa dezghețe țevile. La electrice...primăvara...daca nu garaj încălzit...

Offline sfichiu

• VITARA S ,Matiz

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1177 : 15.Feb.2024, 10:03:36 p.m. »
Pt ca are un președinte cu doua perechi de 00
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Leutz

« Răspuns #1178 : 18.Feb.2024, 10:59:04 a.m. »
Ati citit zilele-astea stirile despre bateriile atomice anuntate de compania chinezeasca Betavolt?

Desi sunt din princpiu impotriva energiei nucleare (de fisiune si de puteri mari), suna totusi interesante aplicatiile in domeniul puterilor mici, gen telefonie/computere, drone si robotica, senzori/telemetrie/telecomanda, dispozitive medicale, proteze de tot felul, s.a.nm.d.

Daca cele pretinse de cei de la Betavolt se dovedesc reale, atunci as zice ca suna bine.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1179 : 18.Feb.2024, 01:29:18 p.m. »
Eu cred că până la utilizarea utilizării energiei nucleare în "baterii" și "gadget-uri", ea va fi folosită în puncte (module) termice pentru încălzirea rezidențială și administrativă.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice