Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Discutii auto generale
»
Diverse
(Moderator:
gabineg
) »
energii alternative in domeniul auto
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
...
105
106
107
108
109
[
110
]
111
112
113
114
115
...
122
Mergi Jos
Autor
Subiect: energii alternative in domeniul auto (Citit de 131462 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
NicNic
Hero Member
Mesaje postate: 6575
Gen:
Re: energii alternative in domeniul auto
«
Răspuns #1090 :
12.Iun.2023, 02:36:18 p.m. »
Tocmai ce ai lamurit situatia: Sa mai asteptam niste ani pana va deveni functioanala reteaua de incarcare a masinilor electrice.
Degeaba facem acum apologia masinilor electrice chinezesti, cand lumea inca nu e pregatita sa le absoarba pentru a le utiliza pe scara larga.
Dovada clara este chiar la tine: Ai cumva masina electrica? Eventual si chinezeasca?
memorat
ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
Costique
Hero Member
Mesaje postate: 2537
Gen:
Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
Göteborg
«
Răspuns #1091 :
12.Iun.2023, 02:48:51 p.m. »
Mașinile chinezești altele decât MG4 au cam dat chix pana acum in Europa, iar restul se vând toate cate au putut face. Anul asta se va depăși milionul de mașini electrice vândute in Europa. Pentru ca nu rețeaua sau încărcarea e mare problema, ci prețul si disponibilitatea.
https://www.spglobal.com/mobility/en/topic/electric-vehicle-trends.html?utm_source=google&utm_medium=ppc&utm_campaign=PC023665&utm_term=ev%20sales&utm_network=g&device=c&matchtype=p&gclid=CjwKCAjwhJukBhBPEiwAniIcNev4iniCKor0LV65Ei2XcAcktHFsa9H0N40jaZL8uDqdegNnrWyHNxoC8t0QAvD_BwE
Mașinile electrice in Europa au ajuns al 502k bucăți vândute si au o creștere de 36% YoY la sfârșitul lui Mai 2023... Si da, mașinile electrice in nici un caz nu sunt pentru cine nu le vrea...iar cine le vrea, nu are problemele cu rețeaua sau încărcarea, pentru știe ce va face cu ea, ce si cum, de dinainte...
memorat
Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
NicNic
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #1092 :
12.Iun.2023, 02:59:02 p.m. »
Nu doar pretul si disponibilitatea sunt problemele.
Pentru oameni mai practici, este o problema si limitarea in utilizarea masinilor electrice din cauza incarcarii lor greoaie (ca timp si locatii disponibile).
Deocamdata masinile electrice imi par un moft, la fel cum a fost si televiziunea 3D.
Doar ca aici intervin si alte argumente care vor impune masinile electrice: precum limitarea resurselor de hidrocarburi. Asta ar putea fi motivul de baza pentru a se trece la electrice.
Alte argumente, cu ecologizarea planetei... hmm, sa fim seriosi.
PS.: De ce nu ai inca masina electrica, daca le consideri mai de viitor decat cele cu ICE?
memorat
Desteapta-te romane!
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #1093 :
12.Iun.2023, 03:16:34 p.m. »
E simplu, am de plătit casa mai înainte... sunt cetățean model, dator vândut...
Nu este moft pentru ca China conduce iar riscul economic este critic. Poate nu realizați ca 20-30 de milioane de europeni sunt legați de industria producătoare de mașini din Europa si căderea ei duce Europa in prăpastie...nu exista fond de pensii care sa nu fie băgat pana in gat la VW si ceilalți! Așa cum am spus de multe ori, nu Tesla a determinat acest răspuns, ci China, care in 2020 a anunțat ca vrea ca pana in 2030 sa producă 50% din producția globala de automobile...
In 2018 Ford făcea mișto de Tesla in media, ca ei se zbuciuma sa facă 5000 de mașini pe săptămână si Ford le face într-o ora... Mai rade Ford azi? Si tot așa. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca anul asta China a devenit exportatorul nr. 1 de automobile in lume (in 2018 nici măcar nu contau la exportul de automobile-3% din producția interna, daca spuneai ca in 5 ani iau locul Japoniei se tăvăleau pe jos de ras!), ca in acest ritm (scăderi generalizate de 20% si mai mult, pe toate piețele majore) Toyota va ajunge sa vândă sub 5 milioane de mașini, jumătate fata de azi, in doar 3-4 ani, sunt producători japonezi care au scăderi de 40% a vânzărilor in acest an! Niciunul nu vinde nici o mașina electrica) Etc. Pentru ca părerile nu contează in fata realității economice.
Ați auzit vreodată de Tony Seba? Știti ce mișto făceau de el când a prezentat aceste lucruri? Ia uitați ce spunea el in ...2010!!! Si gândiți cum e cu moftul daca el a putut prezice astea...
Cat despre Hidrogen, ce spunea el in 2014 este la fel de valabil si azi, ce spune Toyota nu are nici o relevantă:
PS: Urmăriți ce preturi aveau bateriile atunci...
«
Ultima Modificare: 12.Iun.2023, 03:39:54 p.m. de Costique
»
memorat
NicNic
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #1094 :
12.Iun.2023, 03:56:45 p.m. »
Omul spune ca migrarea in masa de la termice spre electrice se va produce in 2016-2020.
Suntem in 2023 si eu inca nu am vazut o migrare in masa.
Tot termicele se vand mai mult ca electricele.
Apoi, se asteapta ca ultima termica sa fie produsa comercial in 2028. Oare?
Seba are dreptate ca electricele vor triumfa in fata termicelor, dar nu pare sa fie asa curand cum a prezis el. Mai asteptam cativa ani.
Dovada este deja schimbarea planului UE de renuntare la termice...
Chiar crezi ca e doar interes economic la mijloc? Chiar crezi ca europenii nu au prevazut aceasta trecere si ii lasa pe altii sa faca productia mondiala de masini?
Hmm, chinezilor asa le place sa creada ...
LE:
Multe din problemele de distributie ce le atribuie hidrogenului, sunt deja valabile si pentru electricitate.
Ce simplu este sa spui: "Este rau asa."
Dar sa taci despre probleme variantei ce o sustii ...
Deh, fiecare isi vinde marfa, negustori au devenit si cercetatorii/profesorii.
memorat
Desteapta-te romane!
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #1095 :
12.Iun.2023, 04:09:43 p.m. »
E complicat, dar ideea e ca este ireversibila.
Si daca ratează ținta cu 10 ani tot nu contează. E doar înainte si după... Si la un moment dat disruperea va începe, pentru ca ceea ce nu s-a reușit este atingerea volumul de producție critic. De exemplu câți vor mai cumpăra mașini ICE când vor ști ca nu vor mai avea cui sa le revândă după 3-5 ani? Aia e disrupția... Si eu cred ca e pe drum, deja in Europa volumul de vânzări al electricelor creste... Cum am spus, nu exista nici o mașină EV nevândută (in afara celor chinezești in Europa care sunt scumpe pentru nume absolut necunoscute. Doar BYD - propaganda- si MG -istoria din Anglia vând binișor).
De fapt nici Toyota nu o duce asa de rau. Am cercetat si scăderea este la 7%, nu 20%, încă vând peste 10 milioane de automobile. Dar asta poate sa si păcălească... Așa a pățit Nokia cu mobilele... dar sa produci un mobil de tip nou este mult mai simplu ca a produce o mașină de tip nou... de aceea producătorii tradiționali încă mai au timp sa recupereze... dar nu in China... Acolo joint-venturi-le dau faliment -Stellantis a ieșit din China - iar firmele chineze cu mărcile proprii prosperă...
memorat
NicNic
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #1096 :
12.Iun.2023, 05:30:45 p.m. »
Firmele chinezesti nu prospera fiindca produc masini mai bune.
Ci pentru ca sunt sprijinite de o economie centralizata.
Referitor la cine ia o masina ICE stiind ca nu o va mai vinde, eu intreb cine va lua o masina electrica scumpa, stiind ca inca nu are o infrastructura adecvata sa o poata folosi ca pe cea termica?
Hai sa mai asteptam.
Electricele mai au nevoie de ceva descoperiri si dezvoltari de infrastructura.
Nu le vad pana in 2030 sa domine piata de auto noi.
Doar cele chinezesti sa aibe succes, fiind impinse de la spate de un guvern hotarat.
Si, atentie, ca inca nu au aparut inca barierele comerciale ... sa vad atunci cum se mai descurca chinezii.
Vor avea avea succes in pietele emergente, avide dupa produse la pret de dumping.
Clar, chinezii sunt multi, tara e mare, iar conducatorii decisi sa ajunga sus in ierarhia pe natii.
Dar nu neaparat toate actiunile lor sunt bune.
memorat
Desteapta-te romane!
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #1097 :
12.Iun.2023, 06:13:36 p.m. »
Pai cine... poate! Nu sunt suficient de arogant ca sa cred ca daca eu nu pot, nu poate nimeni. Pana acum in Europa s-au vândut peste 2 milioane de electrice in total, eu știu de acum 10 ani unul din Spania cu o Tesla S care bătea Europa in lung si lat, venind inclusiv in România, sa demonstreze ca percepția e greșită (încărca noaptea la hotel de la un cablu de la priza ca nu erau stații pe atunci, poți sa îți încarci mașina si așa, in 10-12 ore), mi se pare nu știu cum sa vin eu sa le spun la toți ăștia ca "nu se poate"... Si apoi, sunt cam prea multi prin guverne si agenții in toate Europa asta care tac din gura, nu spune unul ca "nu se poate". Din contra, vin cu planuri cum sa fie si mai multe electrice... Așa ca mai bine ma gândesc "ce știe ala si nu știu eu?"... pentru ca in afara de credințe, nu ai putut demonstra ca nu se poate, ci doar ca te aștepți sa nu se poată... Si acolo e o mare diferență...
Cică așa e si cu afacerile, unul deștept vede de dinainte problemele si nu se complică...pe când un prost nu știe, pleacă la drum, da cu capul de toate pragurile, se zbuciuma, nu face mare lucru ...dar in 20 de ani are un brand... Si daca ma întrebi pe mine acum ce as fi preferat, îți spun sincer ca as fi preferat sa fiu măcar un pic mai prost... poate o duceam mai bine...
memorat
NicNic
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #1098 :
12.Iun.2023, 09:27:18 p.m. »
Multi gandim asa: sa fi fost altfel decat am fost ....
Deocamdata ti-am dovedit foarte clar ca electricele nu sunt o solutie complet inlocuitoare la termice (auto personale, ma refer).
Dovada cea mai clara esti chiar tu: preamaresti realizarile celor care impun electrificarea auto, dar tu nu ai masina electrica!
Restul e can-can sau propaganda.
memorat
Desteapta-te romane!
The following users thanked this post:
hugbear
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #1099 :
13.Iun.2023, 12:10:24 a.m. »
Ceea ce nu luati în calcul majoritatea este fix mentalitatea europenilor.
Astia se suie în masina si îi dau cheie, vor sa plece fix când vrea muschiul lor, nu când le arata indicatorul din bord ca e încarcat acumulatorul cotețului.
Asiaticii au fost educati de mici ca sa aiba rabdare si sa-si roada unghiile în liniste - o disciplina comunista impusa de lipsuri - ca de multe ori n-ajungea orezul pentru toti, lucru care nu se aplica popoarelor occidentale - astea întotdeauna au fost adeptele unui lux minim - te urci în masina atunci când ti se scoala si pleci când ai chef.
Iar în recesiunea economica de acuma
electricele o sa se prafuiasca prin showroom-uri pentru ca lumea nu are bani de bagat mâncare în gura - darmite de cotețe noi, iar pretul titelului va scadea suficient încât sa mai ardem atmosfera cu dieselurile înca vreo 5 ani - minim....
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
Tipărire
Pagini:
1
...
105
106
107
108
109