0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Asta cu încărcarea wireless de la kilometri distanță mi se pare SF curat.
Citat din: vali22 din 29.Mai.2023, 07:46:41 a.m.Asta cu încărcarea wireless de la kilometri distanță mi se pare SF curat.Si mie mi se pare SF. Dar ar fi ceva deosebit, daca s-ar realiza.Imi imaginez panouri solare montate in afara atmosferei Pamantului, iar energia trimisa spre pAmant. Ar fi ideal, pentru ca Pamantul ar fi "eliberat" de toate aceste instalatii solare, eficienta in afara atmosferei terestre ar fi maxima, samd.Eu imi imaginez ca poate ceva gen laser sa fie modul de transmitere la distanata a unor cantitati foarte mari de energie.Dar penrtru a incarca o masina, cred ca e prea complicat. Inca nu am in minte cum ar fi posibil. Dar sigur omenirea evolueaza ...
Mai mult ca sigur, când vom avea cu ce face liftul spațial, vor avea loc si cablurile supraconductoare care sa transmită energia imensa către pământ. Dar nu prin atmosfera pura cu radiații ca se strica mai mult decât se repara.In acest moment se fac ceva investiții in autostrăzi cu încărcare wireless in 5 tari din Europa, Suedia fiind una care deja construiește (portiuni din E20, după un program pilot de testare de vreo 4 ani).