Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131468 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #1070 : 31.Mai.2023, 02:55:12 a.m. »
Asta cu încărcarea wireless de la kilometri distanță mi se pare SF curat.

Si mie mi se pare SF.
Dar ar fi ceva deosebit, daca s-ar realiza.

Imi imaginez panouri solare montate in afara atmosferei Pamantului, iar energia trimisa spre pAmant.
Ar fi ideal, pentru ca Pamantul ar fi "eliberat" de toate aceste instalatii solare, eficienta in afara atmosferei terestre ar fi maxima, samd.

Eu imi imaginez ca poate ceva gen laser sa fie modul de transmitere la distanata a unor cantitati foarte mari de energie.
Dar penrtru a incarca o masina, cred ca e prea complicat. Inca nu am in minte cum ar fi posibil. Dar sigur omenirea evolueaza ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #1071 : 31.Mai.2023, 08:30:57 a.m. »

Si mie mi se pare SF.

Imi imaginez panouri solare montate in afara atmosferei Pamantului, iar energia trimisa spre pAmant.
Ar fi ideal, pentru ca Pamantul ar fi "eliberat" de toate aceste instalatii solare, eficienta in afara atmosferei terestre ar fi maxima, samd.

Eu imi imaginez ca poate ceva gen laser sa fie modul de transmitere la distanata a unor cantitati foarte mari de energie.
Dar penrtru a incarca o masina, cred ca e prea complicat. Inca nu am in minte cum ar fi posibil. Dar sigur omenirea evolueaza ...

Pe scurt, Pamântul ajuns cuptor cu microunde. :fluier:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1072 : 31.Mai.2023, 09:04:22 a.m. »
Uitați de transmiterea wireless pe distante ari fara a avea niscaia descoperiri in genul tunel in spațiu. Pentru ca orice energie concentrata pe un spațiu mic va ioniza atmosfera si va distruge orice găsește in cale. De aia orice supernova in apropiere poate fi sfârșitul sistemului solar, deși noi existam NUMAI SI NUMAI pentru ca supernovele au produs materia din care suntem toți făcuți...
De aceea nici măcar in SF-uri nu găsiți acestea implementare. Singura care a fost considerată si poate avea un viitor fiind liftul spațial (fizic) care pe lângă altele, va avea si cablurile de transmitere a energiei obținute in spațiu...
Bănuiesc ca realizați ca totul se invarte in jurul luptei pentru putere globala, nu?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline NicNic

« Răspuns #1073 : 31.Mai.2023, 09:26:17 a.m. »
Atunci uitati de masinile electrice, ca nu avem cum sa transmitetm toata energia necesara lor, pentru ca atmosfera se ionizeaza, cablurile metalice se topesc, samd.

Acestea sunt supozitii limitate la cunostintele actuale despre fizica.

Eu unul cred ca si teleportarea va fi o solutie, in viitorul indepartat.
Sa vezi cum dau faliment, atunci, toti producatorii de masini electrice, cu China in frunte ...  :-)) :-)) :-))
Desteapta-te romane!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1074 : 31.Mai.2023, 10:47:14 a.m. »
Nu chiar. Capitalismul nu este o ideologie inventata ci una naturala. Celelalte ideologii au apărut ca răspuns la acesta. Când au fost destui care aveau timp de pierdut si au început cu "ce-ar fi daca..."...
BYD începe să instaleze primul BYD Cube T28  in SUA (in China din 2019) iar cei noi veniți in hora sunt...Toyota...! Marea susținătoare a "nu avem nevoie de EVs"... Au început sa preia comenzi pentru Toyota O-Uchi Kyuden System... Ce-mi place mie ipocrizia...si mai ales când o sa ii coste de o sa-i rupă pe japonezi (Toyota susține ca ei susțin globul cu automobile pentru toate tarile si preturile, uitând sa spună ca ei pierd piața acolo unde vând 9 milioane de mașini ca sa "susțină" piața acolo unde vând 1 milion de mașini in total...!).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1075 : 07.Iun.2023, 01:40:08 p.m. »

Si mie mi se pare SF.

Unii chiar cerceteaza topicul. Dar transmisia energiei se va face prin microunde, de unde si pericolul de prajire la "malfunction". B-)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: NicNic

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1076 : 07.Iun.2023, 02:19:53 p.m. »
Mai mult ca sigur, când vom avea cu ce face liftul spațial, vor avea loc si cablurile supraconductoare care sa transmită energia imensa către pământ. Dar nu prin atmosfera pura cu radiații ca se strica mai mult decât se repara.
In acest moment se fac ceva investiții in autostrăzi cu încărcare wireless in 5 tari din Europa, Suedia fiind una care deja construiește (portiuni din E20, după un program pilot de testare de vreo 4 ani).

Offline NicNic

« Răspuns #1077 : 07.Iun.2023, 02:20:21 p.m. »
Deci nu sunt chiar visator ...  :-?

Insa perspectiva finalizarii sistemului nu pare asa aproape.

Eu raman tot la motoare cu ardere interna ..  :-))
Desteapta-te romane!

Offline NicNic

« Răspuns #1078 : 07.Iun.2023, 02:24:47 p.m. »
Mai mult ca sigur, când vom avea cu ce face liftul spațial, vor avea loc si cablurile supraconductoare care sa transmită energia imensa către pământ. Dar nu prin atmosfera pura cu radiații ca se strica mai mult decât se repara.
In acest moment se fac ceva investiții in autostrăzi cu încărcare wireless in 5 tari din Europa, Suedia fiind una care deja construiește (portiuni din E20, după un program pilot de testare de vreo 4 ani).

Cablurile alea supraconductoare inseamna o masa mare de agatat de un satelit micut.
Sa presupunem ca le va tine forta centrifugala in afara Pamantului?

In plus, nu pun la socoteala si forta vanturilor din straturile superioare ale atmosferei ...(sa nu credeti ca sunt doar la nivelul furtunilor de la suprafata Pamantului)
S-ar indoi acele cabluri mai ceva decat spicele in adierea brizei marii.

Greu de imaginat solutia cu cabluri.
Desteapta-te romane!

Offline ntire2000

« Răspuns #1079 : 07.Iun.2023, 02:30:55 p.m. »
O sa transporte curentul cu galeata, asftel încât sarcina exercitata asupra cablului va fi infima.  :fluier:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού