Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131464 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #1060 : 28.Mai.2023, 04:17:50 p.m. »
Am înțeles ca după modelul Tesla, GM a hotărât sa intre si ei pe piața de energie cu stații de stocare. Așa cum spune Elon Musk, necesarul de stocare este de zeci de TWh. Si creste. Sunt unii care susțin ca Tesla va deveni una din cele mai mari companii energetice, daca nu cea mai mare, din lume.
« Ultima Modificare: 28.Mai.2023, 04:34:08 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline NicNic

« Răspuns #1061 : 29.Mai.2023, 01:22:37 a.m. »
Am înțeles ca după modelul Tesla, GM a hotărât sa intre si ei pe piața de energie cu stații de stocare. Așa cum spune Elon Musk, necesarul de stocare este de zeci de TWh. Si creste. Sunt unii care susțin ca Tesla va deveni una din cele mai mari companii energetice, daca nu cea mai mare, din lume.

Pai cum altfel ar reusi Tesla sau alt producator de masini electrice sa isi convinga clientii sa ia masinile lor?
Daca actualmente e greu sa dezvolti numarul de statii de incarcare din pricina limitarilor retelei de distributie.

O sa vedem cum sa va rezolva acest aspect, al dezvoltarii sistemului de stocare si distributie a energiei electrice pentru auto.
Acum imi e greu sa imi imaginez ca se vor dezolta retele noi, fixe, care sa sustina cantitatea de energie ceruta.
Mai degraba ma astept sa para sistemele de incarcare wireless, de la distanta semnificativa (de ordinul zecilor de kilometri...)

Dar, da, masinile electrice vor fi viitorul. Candva. Chiar si numai prin prisma faptului ca hidrocarburile se vor epuiza.
Si dupa electrice, ar putea aparea mai atractive alte resurse energetice pentru a fi utiliztae la masini.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1062 : 29.Mai.2023, 07:46:41 a.m. »
Asta cu încărcarea wireless de la kilometri distanță mi se pare SF curat.
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1063 : 29.Mai.2023, 12:17:59 p.m. »
In Franța deja este obligatorie montarea de panouri solare pe toate acoperișurile care au mai mult de 100 mp. Sau ceva de genul. Prețul panourilor solare a scăzut sub 1000 dolari/kWh. De 10 ori in ultimii 10 ani. Eu unul nu mai pot spune vreo ceva despre ce va fi in 2030 pentru ca sunt atâtea variabile...din care cea mai proastă este beligeranta globala... Cat despre tehnica si tehnologie, noi avem acum cam tot ce era SF in domeniul telecomunicațiilor prin 1980... Când au venit cu ideea interconectării calculatoarelor, nimeni nu a avut revelația a ce va deveni internetul pentru oameni... taie acum Internetul si vezi ce iese... De cați ani navigam, de vreo 25?
Apropo de grija rețelelor, de aceea se fac aceste stații de stocare. Ultima generație de panou de garaj al Tesla are cat, 11 kWh? Care se încarcă atunci când e ieftina energia si mi-o da înapoi când e scumpa?

Eu unul cred ca de fapt problema este ca nu sunt destule mașini electrice si pentru noi. Dar in următorii 2-3 ani vor fi sute de modele disponibile. Nu forțează nimeni cu nimic, si acum mai avem căruțe cu cai si boi. Dar nu cred ca in 5-6 ani de acum încolo, când am planificat sa schimb mașina, întrebarea "de care propulsie" sa mai fie îngrijorătoare. Nu cred ca mașinile  cu motor ICE vor mai avea valoare de revânzare care sa conteze cu adevărat. Treaba cu costurile guvernează. Ma rog, mai sunt si neo-comuniștii cu "oraș de 15 minute" ca sa nu mai avem nevoie de mașină, dar acolo e vorba de control, sa tina populația in țarcuri controlate strict, nu e despre confort...

Offline ntire2000

« Răspuns #1064 : 29.Mai.2023, 12:23:10 p.m. »
In Franța deja este obligatorie montarea de panouri solare pe toate acoperișurile care au mai mult de 100 mp.

Super, asa o sa ne detecteze mai usor alienii.
Daca vin aia o sa gaseasca o farâma de inteligenta artificiala pe o planeta guvernata de imbecili care au adus-o aproape în pragul extinctiei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1065 : 30.Mai.2023, 11:22:26 a.m. »
Despre...prosumatori (sursa LPO):

Triplarea Capacitatii De Productie A Energiei Prosumatorilor
Piata prosumatorilor din Romania este una dintre cele mai dinamice in ultimul an, inregistrand o dublare a participantilor in mai putin de un an. Astfel, in perioada septembrie 2022 – martie 2023, numarul prosumatorilor din Romania a crescut de la 24,000 la peste 55,200, in timp ce capacitatea instalata de acestia a crescut de la 213 MW la 636 MW. Judetul care a cunoscut cea mai mare crestere este Maramures, puterea instalata a prosumatorilor marindu-se de peste 4 ori in perioada analizata. ANRE prognozeaza ca pana la sfarsitul anului 2023, vor exista cca. 140,000 prosumatori. (Sursa: ZFcorporate)

Bing îmi spune ca ..

Söker efter: ce este un prosumator?

Genererar svar åt dig…

The current web page context is empty. Based on web search results, a prosumator is a person or entity that is both a consumer and a producer of electricity, and that can inject the surplus of energy from their own production into the grid and be compensated by their supplier1234. A prosumator needs to have a renewable energy source, such as solar panels or wind turbines, in their location12. A prosumator must also comply with the regulations and guidelines issued by ANRE (the National Authority for Energy Regulation)2.

Läs mer:
1. eon.ro
2. libertatea.ro
3. eon.ro
4. republica.ro
5. masif.ro
+1 mer

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1066 : 30.Mai.2023, 12:51:26 p.m. »
Si legatura cu topicul este?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #1067 : 30.Mai.2023, 02:08:07 p.m. »
Probabil ca vrea sa zica despre pretul nesimtit al energiei pe care-l platim.
In realitate energia s-a ieftinit de câteva ori, iar guvernul pompeaza prin ordonanta de urgenta gramezi de bani în conturile unor smecheri care n-au nici o treaba ca primesc mai mult decât ofera.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1068 : 30.Mai.2023, 03:15:29 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1069 : 30.Mai.2023, 05:46:32 p.m. »
S-au oprit parcurile de energii regenarabile în acest weekend.
România nu consumă cât vor ei. E nevoie de stocare.

Un punct de vedere avizat pe aceasta temă.
  • SX4 by Giugiaro