Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131475 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #1050 : 21.Mai.2023, 03:56:53 p.m. »
Acele reactoare sunt absolut noi, e o tehnologie noua care in principiu înseamnă ca reactorul se face in fabrica complet (inclusiv testat), transportat, îngropat in pământ (de regula) si nimeni nu mai umbla acolo 50 de ani.

Poate ca tocmai aici e pericolul.
Dupa ce rahatul este îngropat pe nimeni nu mai intereseaza ca sa-l dezgroape.
Sunt curios cum o sa fie cu nivelurile de radioactivitate si contaminare a pânzelor freatice.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1051 : 21.Mai.2023, 07:57:42 p.m. »
Azi e Sf. Constantin, am băut ceva mai mult așa ca puțin îmi pasa daca va deranjează. Mi se rupe de woke priciples.
Mda, poate.
Daca nu as fi inginer care face zilnic proiecte pentru tot soiul de construcții care trebuie sa reziste minim 50 de ani. Pana la urma despre ce vorbim, despre pseudo-deștepții care scriu scenarii la Hollywood sau inginerie? Unde va bagați, pe cine susțineți?  Eu unul spun ca aia sunt idioți si ca va manipulează cu prostii, ca sa fiu radical, cred ca doar aia care oricum nu ai idee pe ce lume trăiesc ii cred. Voi unde sunteți?
Nu uitați, si sa va fie învățătură de minte: va manipulează in orice moment si in  orice colt. Iar daca dați prea multa atenție proștilor, veți sfârși sa fiți sfătuiți de ei!

Nu exista vreun lucru pe care inginerii sa nu îl poată rezolva, cu costuri mai mari sau mai mici. Însă nimeni nu poate lupta împotriva prostiei. Si când acesta atinge clica conducatoare, deciziile sunt pe măsură. Terminati cu pretentiile de destepti cand va uitati in oglinda daca preluati si propagati pseudo-stiinta de Hollywood!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: hugbear, costin_bad

Offline NicNic

« Răspuns #1052 : 21.Mai.2023, 09:02:14 p.m. »
Sorry, dar ești complet dezinformat. Acele reactoare sunt absolut noi, e o tehnologie noua care in principiu înseamnă ca reactorul se face in fabrica complet (inclusiv testat), transportat, îngropat in pământ (de regula) si nimeni nu mai umbla acolo 50 de ani. Media a reușit sa prosteasca lumea (culmea, știm cu toții ca "jurnaliștii" sunt absolut 0 in tehnica) dar in realitate energia nucleara este una din cele mai bune soluții care le avem pana la  fuziunea nucleara. [...]

E foarte probabil sa ai dreptate. Nu lucrez in domeniu, citesc doar surse la care am acces.
Inteleg ca si rusii au demarat deja proiecte cu SMR-uri.
Deci nu poate fi vorba doar de americani.
Ci de o noua directie de dezvoltare a tehnologiei nucleare, mai accesibila si discreta.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Costique

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1053 : 21.Mai.2023, 10:26:00 p.m. »
Și primul simulator SMR din afara SUA a fost inaugurat la Politehnică.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #1054 : 21.Mai.2023, 11:00:08 p.m. »
Eu ramân la parerea personala a unui "prost" care se întreaba de ce o tara aflata în recesiune economica grava arunca cu generozitate miliarde de dolari si tehnologie unor rupti în cur care de 20 de ani nu au fost în stare sa termine ce au început la Cernavoda.

Ca orice tehnologie aflata la început, ea trebuie putin testata.
Si de ce sa n-o facem acolo unde nu prea ne pasa daca se face un pic de mizerie?

PS: si eu am baut cu ocazia meciului prin care Farul a ajuns campioana (ce meci!!) dar asta nu înseamna ca m-am prostit de tot încât sa cred ca darurile sunt gratuite.

« Ultima Modificare: 21.Mai.2023, 11:17:54 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, vali22

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1055 : 22.Mai.2023, 07:49:56 a.m. »
1. Tara aia nu este in așa de "grava recesiune", cred ca jocurile politice de acolo va induc idei nu tocmai corecte. De fapt Europa sta mult mai prost, producția industria a căzut cu peste 4% in martie in Germania si nordul Italiei si au intrat in fibrilație multi. Iar inflația in Europa se arata mult mai greu de stăpânit decât la americani. Si știți de ce? Pentru ca Europenii importa toate materiile prime...
Pana la urma cei ce fac regulile le si încalcă, le si schimba, fac ce vor cu ele, sa iasă ce le trebuie lor. Au învățat cate ceva in ultimul secol despre manipularea sociala, economica si politica. Bănuiesc ca știți ca criza din 1929 era evitata daca făceau anumite mutări, chiar si in ziua aia, din care manipularea informației era una. Acum știu. Pentru ca criza a fost o criza declanșată de panica. Așa cum au tras concluzii si după criza subprime din 2007. Anul asta ați văzut cu ce viteza au anihilat criza a 4 mari bănci in SUA si una in Europa? In câteva ore au închis robinetele care curgeau necontrolat! Va minunați la 4 miliarde? Ala cu cripto a pierdut 100 de miliarde - banii altora, si? Fondurile de pensii suedeze au pierdut 2 miliarde dolari in actuala criza bancara americana, si?  Or sa dea mai puțina mărire la anul la pensionari, dar mai e pana atunci. Acum i-au dat afara pe aia de la vârf care au făcut investițiile...
Nu uitați, nu e un joc cu suma 0 dar se aplică "Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se ...transfera!"
2. Politica externa se face cu bani. Si eu am fost unul deranjat de aruncatul cu bani, "ajutoare", cum spunea unul deștept - bani luați de la săracii din tarile bogate si dați bogaților din tarile sărace. Doar ca daca ai dolari, trebuie sa cheltui dolari. Si daca ai dolari, o sa susții dolarul in tranzacții, ca asta ai. Nu o sa susții Rubla sau Yenul, nu e așa?
3. "Se face un pic de mizerie" este direct din laboratoarele propagandistice de succes, de același tip care ne-au dat si "Protocoalele Sionului" si atâtea alte ghidușii media care fac deliciul propagandei... Ca inginer știu un lucru: NU EXISTA NIMIC 100% SIGUR. Ceea ce facem cu toții este managementul riscului, încercăm sa îl reducem la maxim. Dar acolo nu exista nici un design 100% "dumb proof", iar eu unul tocmai am avut o astfel de situație cu o plasa anti-alunecare montata peste o tava de scurgere imensa într-o platforma de lucru (la nivel cu ea). Unul a reușit sa o agate cu bocancul, sa o îndoaie si sa o lase așa (cel puțin așa gândim/speram, ca nu a fost intenționată) iar altul a reușit sa se împiedice in coltul ala si sa cada, sa se rănească la genunchi - accident de lucru... Si se uitau la design, ca poate puteam sa îl fac mai bun...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1056 : 23.Mai.2023, 07:41:50 p.m. »
Eu ramân la parerea personala a unui "prost" care se întreaba de ce o tara aflata în recesiune economica grava arunca cu generozitate miliarde de dolari si tehnologie unor rupti în cur care de 20 de ani nu au fost în stare sa termine ce au început la Cernavoda.

Un posibil răspuns:-?
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: vali22, Costique

Offline ntire2000

« Răspuns #1057 : 23.Mai.2023, 09:38:20 p.m. »
Pai atunci ar trebui sa ne prefacem mai tare interesati de rusi.  B-)
Poate ne fac si niste autostrazi.  :-))

Cred ca e conceputa pentru viteza de 80km/h ca sa fie folosita doar de automobile electrice, la alea daca le dai talpa se termina mai repede bateria.
Deci va fi gata prin 2050.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1058 : 25.Mai.2023, 08:20:54 a.m. »
Limitarea de viteza este strict legata de traseu si de curbe.  Ca si curiozitate, in Suedia porțiunile de autostradă cu  max 110 km/h sunt majoritatea si nu sunt "la munte". Uzura si problemele structurale cresc exponențial cu condițiile de trafic si viteza. O creștere a vitezei determina mai mult ca sigur costuri de construcție si întreținere mult mai mari in zona de munte fata de orice alta zona si, la mintea mea, aceste lucru a făcut idea reducerii costurilor prin reducerea vitezei o alternativă viabila pentru proiectanți. Sa nu uitam ca încă ne luptam sa  începem ceva... Adică, altfel spus, in loc sa construim o racheta care ne duce pe Luna, nu ar trebui sa începem sa facem măcar una care ajunge pe orbita? Ma rog, e un punct de vedere. Sunt foarte multe exemple in lume in care diferite nații au ales sa epateze si sa realizeze proiecte cam prea mari si nu prea folositoare pentru ele (tocmai ce mi-a venit in minte autostrada cu 8 benzi complet goala din Coreea de Nord)...

The following users thanked this post: saureign

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1059 : 28.Mai.2023, 03:49:10 p.m. »
S-au oprit parcurile de energii regenarabile în acest weekend.
România nu consumă cât vor ei. E nevoie de stocare.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: Costique