Autor Subiect: energii alternative in domeniul auto  (Citit de 131479 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: energii alternative in domeniul auto
« Răspuns #1010 : 28.Ian.2023, 09:11:06 a.m. »
Proiectul tot apare și dispare incă din anii '80 în strategiile energetice de-a lungul timpului, ba chiar s-a înființat și o Companie de Proiect pentru implementarea lui.

Mișto! Doar că... articolul postat de tine (de pe gov.ro !!!) are fix la sfârșit un link către site-ul societății (www.hidrotarnita.ro). Doar așa, din curiozitate, dă click pe linkul ăla...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: NicNic

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1011 : 28.Ian.2023, 09:47:20 a.m. »
Dacă n-ar fi de plâns :(, ar fi de râs! :-j
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #1012 : 28.Ian.2023, 01:40:05 p.m. »
Proiectul tot apare și dispare incă din anii '80 în strategiile energetice de-a lungul timpului, ba chiar s-a înființat și o Companie de Proiect pentru implementarea lui.

Mișto! Doar că... articolul postat de tine (de pe gov.ro !!!) are fix la sfârșit un link către site-ul societății (www.hidrotarnita.ro). Doar așa, din curiozitate, dă click pe linkul ăla...

Sunt inapoiati rau.
Inca nu au pus link la site-uri cu jocuri de noroc ... :-))
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline NicNic

« Răspuns #1013 : 28.Ian.2023, 01:44:13 p.m. »
Aici e o lipsă „și mai majoră” (ca să mă exprim academic): cea a viziunii strategice.
   O fi lipsa, sau au deteriorat natura ? https://ziare.com/criza-energetica/hidrocentrale-nefolosite-criza-energetica-1770779

Pe de alta parte, de ce as fi eu fan masina electrica?!!!!!!!!! Acum fac un plin de benzina in 15 min. cu drum cu tot, cu incarcarea electrica cum fac?!
Curte nu am, panouri foto nici d-atat, asa ca unde las masina 3-10 ore la incarcat ? Daca mi se poate monta la locul de parcare o statie de incarcare, da, altfel.... vise taică, vise !

Da, vise multe.

Si eu visez asa: daca nu am masina acoperita cu vopsea fotosensibila, care sa incarce bateriile, ori sa existe in lungul soselelor niste linii de antene care sa asigure incarcarea wireless in timpul deplasarii, nu stiu daca imi voi lua masina electrica.
Nu as vrea una pe care sa o tin la poarta, mufata la o priza, sa merg cateva sute de kilometri, iar pana in Grecia sa ma opresc de cateva ori cateva ore pentru reincarcare baterie ...
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: vali22

Offline sfichiu

• VITARA S ,Matiz

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1015 : 02.Feb.2023, 05:53:36 p.m. »
După cum vedeți, jurnalismul a rămas de căruță, fara clickbait nu puteau sa scrie.  Aptera nu este in nici un scenariu "ucigașa de Tesla", mai mult, e singura EV care folosește conexiunea de cablu model Tesla si este o avocata a generalizării folosirii acesteia (daca va uitați la celelalte "standarde", dai si fugi, cărămizi de doua ori mai mari ca cele de la Tesla). Aptera este altceva si va avea o nișă de piață așa cum si Buggy este o nișa de piață pentru care încă se mai fac transformări de VW Beetle la 50-60 de ani de la apariția lor...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: sfichiu

Offline sfichiu

• VITARA S ,Matiz

The following users thanked this post: vali22

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1017 : 04.Feb.2023, 06:32:24 p.m. »
Există proști care pun botul la tot felul de articole fanteziste anti mașini electrice ?
Să-ți fie rușine pentru comentariul ăsta!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: kellogs

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1018 : 04.Feb.2023, 07:58:42 p.m. »
Are Cristian Roman in Știință si Tehnica cateva articole extrem de utile celor care încă mai citesc ce scriu semidocții folosind cuvinte si măsurători care nu înseamnă nimic științific dar care sunt prezentate apocaliptic... Asta e noua, toți aia in Occident si Toyota care se chinuie de ani sa ne convingă ca E-urile sunt doar un moft au ratat-o... In timpul asta... Tesla si Chinezii... mda, se schimba paradigma puterii in lume, ca de obicei ce-i îmbătrâniți in rele dispar fara sa știe, înțeleagă si sa realizeze prea bine ce si de ce...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline NicNic

« Răspuns #1019 : 04.Feb.2023, 10:09:27 p.m. »
Interesant!
https://trenduri.blogspot.com/2023/02/un-element-pe-care-nu-l-aminteste-mai.html?m=1

Articolul acesta nu este stiintific, ci pare mai degraba scris de niste insi anti-electrificare masini.

Si eu am o opinie anti masini electrice. Fata de cele din generatia actuala.
Pentru  ca ele inca nu sunt la fel de eficiente, de utile, preccum cele hibride, deocamdata.

Insa astept cu incredere viitorul, asa cum mai scris pe aici. Acel viitor cand masinile electrice vor ajunge sa aibe autonomie aproape totala, folosind resurse regenerabile direct de la sursa (adica vor avea panouri solare sau micro ventilatoare pe ele, astfel incat masinile sa se incarce cat stau, continuu....

Ceva in acest sens deja observ ca se incearca: Nissan Ariya de la un Pol la celalat Pol.
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: sfichiu, vali22