Uite din cauza asta mi-am luat eu o suza cu un consum mic!
Ca ti-ai luat masina cu consum mic e un lucru inteligent, , pt. ca e vorba de cati bani scoti tu din buzunar, indiferent cat costa petrolul/benzina.
Cat despre partea cealalta e o discutie mult mai ampla, care depaseste acest spatiu. In principiu e legat de asa-zisa "criza", de 11.09, de politica globala, etc... Da si tu un search, e plin Netul de explicatii.
Daca vorbim de preturi, aprox. prin anii '98-2000 pretul de productie pe tona de petrol in Romania era in jurul a 120$ (si nu era printre cele mai mici!). O tona avand aprox. 6.3 barili, inseamna aprox. 18$/baril titei brut, la gura sondei. Deci iata costurile!
Ideea mea era alta: ca companiile petroliere, ar trebui sa investeasca in tehnologii alternative acum, ca daca mai asteapta mult s-ar putea sa fie degeaba pt. toata lumea. Nu stiu si nici nu e relevant daca peste 10-20-50 sau 100 de ani, cert e ca la un moment dat se va termina. La fel ca si carbunele, ca si gazul. Nu e bine sa luam de pe acum niste masuri? Ca in fond asta inseamna evolutie.