Autor Subiect: Despre ultimii Virusi, SPAM, HoaX...si alte DUDE  (Citit de 13005 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xim

Despre ultimii Virusi, SPAM, HoaX...si alte DUDE
« : 24.Mar.2010, 10:31:43 p.m. »
Multi dintre noi cred ca isi petrec mai mult timp in fata PC-ului decit in natura ... si la fel cum militam pentru un mediu curat si nepoluat, nu vad de ce nu am milita si sustine un internet curat (fara virusi), nepoluat (fara SPAM si hoax) si cu bazat pe surse de incredere.
Asa ca propun acest coltisor discutiilor legate de ultimele "noutati" in materie de virusi, spamuri si alte "dude" care ne fac viata amara, astfel incit sa prevenim sau sa tratam decesul sistemului de operare..care duce la alte ore mai mult sau mai putin utile petrecute in fata PC-ului.
Dupa cum se vede pe la joburile suzukistilor..ponderea de IT este destul de mare..este posibil ca unii chiar sa activeze in acest domeniu al securitatii informatice...asa ca ii asteptam cu sfaturi...

Am primit in aceasta zi un email din categoria HOAX ...

"Informare a Ministerului de Interne
In atenţia tuturor deţinătorilor  de telefoane mobile:
Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41.  Nu apelaţi în nici  un caz acest număr; factura  dumneavoastră va fi foarte  mare.
Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de  Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.
            După un timp escrocii au găsit un alt  sistem pentru utilizarea frauduloasă mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind "        Provider" Orange sau SFR, Bouygues (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându- va că este vorba de o verificare a  mobilului dumneavoastră.
NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI  INCHIDETI IMEDIAT.
          Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM. 
          Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul tau.
Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această
informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

ATENTIE
de transmis URGENT
        Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi;
anulaţi apelul.
        Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia 
In atentia utilizatorilor  Internetului
RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI, ETC....
        Fiţi vigilenţi în următoarele zile! Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita "Invitaţie", indiferent cine o trimite.
        Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta "arde" întregul hard disc al computerului dvs.
        Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email  tuturor contacţilor.
      E mai bine să primiţi acest mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi  să-l deschideţi.
      Dacă primiţi un mail cu denumirea de 'invitaţie", chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat.
      Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea.
      Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el.
      Prof. univ. dr. ing. Constantin Nitu
          Academia Tehnica Militara "

.... i-am raspuns cu urmatoarele link-uri...pe care am rugat-o sa le tramsmita tuturor prietenilor..anti-HOAX :)

http://www.securizare.ro/content/view/306/36/
http://www.hoax-slayer.com/olympic-torch-virus-hoax.html ... cineva a mai posta asta   http://www.hoax-slayer.com/mobile-phone-tips.shtml   ... si noi l-am cam ignorat...cautind sa facem teste ...

PS: din mesajul citat ..primul avertisment are o doza de adevar..asa ca atentie cu cine si ce conversatie facem
« Ultima Modificare: 24.Mar.2010, 10:59:43 p.m. de xim »
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: Despre ultimii Virusi, SPAM, HoaX...si alte DUDE
« Răspuns #1 : 24.Mar.2010, 10:47:16 p.m. »
@lucianer ceva pe placul tau  =))

Offline bogdanb

« Răspuns #2 : 24.Mar.2010, 10:54:11 p.m. »
Preferatele mele sunt:
- Scrisoarea de la Mr. Mambo Jambo din Capetown (numele e absolut aleator) fiul fostului presedinte al bancii nationale a Africii de Sud  :D
- Mailul cu promotia de la Altex de acum cativa ani
- bannerele de pe unele siteuri, gen "IP-ul dvs. a fost selectat sa participe" la nu stiu ce promotie.  >:)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #3 : 25.Mar.2010, 12:45:29 p.m. »
- bannerele de pe unele siteuri, gen "IP-ul dvs. a fost selectat sa participe" la nu stiu ce promotie.  >:)
Ooo astea-s cele mai tari :-))

Cred ca un topic bun, mai aflam si noi noutatile :inteligent:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline adrian_r5

« Răspuns #4 : 25.Mar.2010, 02:09:13 p.m. »
 :ad sub masa: :ad sub masa: :ad sub masa:   ...  deci la nici 30' dupa ce am citit topicu' asta am primit si eu:

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii
Inspector general,
Buna ziua tuturor,
In general nu trimit asemenea mesaje, dar acesta mi l-a trimis o buna prietena avocata si cred ca este o oportunitate foarte interesanta. Ea spune ca va functiona. Si pana la urma nici unul nu avem nimic de pierdut! Imi spune ca: sunt avocata si cunosc legea. Asta este adevarat. AOL si INTEL isi vor tine promisiunile de frica sa nu fie dati in judecata si sa trebuiasca sa faca fata unei amenzi multimilionare in dolari, asemenatoare cu cea a Coca Cola contra General Electric. Dragi prieteni nu o luati in gluma.
Bill Gates (Propietar de Microsoft), isi imparte averea.
Daca ignorati acest mesaj o sa va para rau... Windows este inca cel mai
utilizat program, Microsoft si AOL fac un experiment trimitand acest mesaj (e-mail beta test)... Cand o sa retrimiteti acest mesaj (e-mail) prietenilor Dvs. Microsoft o sa poata vedea daca sunteti sau nu utlizatori ai Microsoft Windows. Pentru fiecare persoana care trimite acest mesaj Microsoft le va plati 245 EURO.
Pentru fiecare persoana careia tu ii trimiti mesajul iar acesta il va retrimite la randul ei altor persoane Microsoft vâ va plati 243 EURO. Pentru fiecare a treia persoana care va retrimite mesajul, Microsoft va va plati 241 EURO
In 2 saptamani Microsoft, va lua legatura cu tine pentru a-ti confirma adresa de e-mail si iti va trimite un cec. Charles. Bailey General Manager Field
Opérations
1-800-842-2332 1-800-842-2332 1-800-842-2332 1-800-842-2332 Ext.. 1085 or
904/245-1085 904/245-1085 904/245-1085 904/245-1085 or RNX 292-1085
Avocata imi spune: Credeam ca acest mesaj este o frauda dar dupa 2 saptamani dupa ce am retrimis mesajul, am primit un mail de la Microsoft pentru a-mi confirma datele corecte si adresa si am primit un cec de de 24.800 EURO.
Trebuie sa trimiti acest mesaj inainte ca testul sa se termine! Daca cineva are
posibilitatea de a face acest lucru realitate acesta este Bill Gates..
Pentru el acest lucru supune o cheltuiala de publicitate. Va rog trimiteti mesajul la cat de multa lume puteti!
Trebuie sa primiti cel putin 10.000 EURO.
Nu v-am fi ajutat sa aflati si sa aveti posibiliatatea de a trimite acest mesaj daca noi la randul nostru nu am avea ceva de castigat pe urma lui. Cum va spuneam cunosc legea si acesta mail este real.
Intel si AOL negociaza o fuziune ceea ce i-ar face compania cea mai mare din
lume, iar pentru a fi siguri ca Windows este cel mai folosit program, Intel si AOL fac un experiment prin acest test.

Nu aveti nimic de pierdut..... ......... ..

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Online NicNic

« Răspuns #5 : 22.Aug.2014, 08:39:25 p.m. »
Cineva mai experimentat decat un utilizator de PC ma poate lamuri cu aceasta problema:
PWS:Win32/Zbot.gen!AP
?

Cum as putea scapa de aceasta chestiune fara formatare si reinstalare. :pardon:   ...?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 22.Aug.2014, 09:10:36 p.m. »
n-ajuta ? Daca nu, asta sau asta ?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #7 : 18.Nov.2014, 11:06:17 a.m. »
De la o vreme mă copleşesc premiile sub forma ataşamentelor de tip .zip şi felicitări de genul :

Dacian Sabau <daciansabau@aol.com>;

Dacian Sabau  Today at 10:19 AM
To   
me
Salut

Esti castigator, o EXCURSIE impreuna cu familia ta.

Completeaza azi formularul anexat pentru a ridica premiul si hotaraste acum locatia dorita sau colecteaza premiul astazi in EURO!!!
Copiaza fisierul atasat, acceseaza-l si Inregistreaza-te!

NOTA Aceasta oferta este disponibila in exclusivitate pe sistemul de operare Microsoft Windows.

Multumim!!
Sponsor Hotel Predeal

Mă întreb, dacă familia mea ar fi acest forum, ne poate caza pe toţi odată în hotelul sus-numit ori ne planifică eşalonat ??? O întâlnire SCR de iarnă ar fi o altă idee briliantă ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #8 : 18.Nov.2014, 11:07:41 a.m. »
Completează formularul și apoi vezi tu :D

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #9 : 18.Nov.2014, 12:19:00 p.m. »
Completează formularul și apoi vezi tu :D

Nedescărcat pe PC e un pic mai dificil de completat ...

Ideea era că, din grabă şi încercând să rezlove în acelaşi timp mai multe chestii oricine poate da un click ori două aiurea.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain