@hugbear: merci de intentie...o aveam si eu daca nu imi era lene; macar sa fi citit
pe aici..
Cum ziceam, partea a doua... Deci am plecat de la mare si ce ma gandesc: ca sa nu patesc ca
data trecuta, o iau cuminte pe drumul cunoscut.
Zis si facut. Trec frumos prin statiuni, ajung in Costinesti, intru in 23 August... dar o mana necunoscuta imi trage brusc stanga de volan spre Pecineaga.
Imi spun in gand "daca trebuie, trebuie" si merg mai departe. Pecineaga-Amzacea, drum foarte putin asfaltat, in general pietruit, dar frumos.
La Amzacea ratacesc putin incercand sa merg spre Miristea-Osmancea-Cobadin. (Apropo, satul ala Miristea ma intriga din ce in ce mai mult si intreb pe dobrogeni: oare chiar exista?)
Renunt si o iau spre General Scarisoreanu, dar din nou acea mana necunoscuta imi trage de volan pe un drum pe care ghicesc ca o ia spre Casicea. Merg si ma gandesc "daca tot am luat-o incoace, hai sa o iau prin Casicea-(via Credinta)-Ciobanita-Cobadin.
Mai fratilor, eu nu stiu cum se descurca oamenii aia asa izolati iarna, de exemplu.Nu tu un dispensar, nu tu scoala...in schimb, biserici mandre si noi-noute la tot pasul!
Insa socoteala de acasa nu se potriveste pe "drumul negru". GPS-ul imi arata ca ma tot apropii de Conacu dar eu nu voiam sa-l cred. Pana cand drumul s-a terminat intr-un mare islaz intre dealuri, avand oarecum in mijloc o balta in care niste baieti dadeau la peste - dealtfel in Dobrogea e des intalnita imaginea asta: unde e o balta, musai e cel putin un om care da la peste in ea
Ratacesc putin, fac cateva poze, nu mi-e evident cre din drumuri pergespre Ciobanita aa ca renut. Iau directia spe Cobadin si o iau oblu peste camp. Urc dealul si ajung la un drum care pare ca merge in directia cea buna. Ajung la o liziera de padure, o traversez pe un drum brazdat de urme de ARO si merg mai departe pana ajung in fine la Cobadin!
De aici am apucat-o frumos spre Adamclisi-Ion Corvin-Ostrov unde am trecut cu bacul spre Calarasi.
Restul e deja Muntenia...