Imi permit sa dezgrop si acest thread fiindca sunt unul din participantii din filme, iar trackul cu 'blocaj total' e produs tot de mine :-)
Din Horezu exista cel putin 3 urcari pana in golul alpin (ursani, romani si vaideeni)
Din vaideeni se lauda localnicii ca exista un drum care te scoate pana in Curmatura Oltetului, pe la Varful Nedei, pe langa Balota.
In drumul din poze, am ales gresit urcarea din Ursani si am ajuns la Vf Romani, Ursu si Balota. Chiar si cu SX4 se paote ajunge la baza vf Balota. Cu Jimny eu zic ca se poate urca (eu l-am urcat cu LCul cu MTuri)
Cu SX4 se poate urca fara probleme pe 2 dintre cele drumuri - cel catre UM valeanu si cel catre vf lui Roman. De la Vf lui Roman (pana aici e drum) se poate merge la Vf Ursu si cu SX4 daca se alege cu grija trasa ( e totul pe iarba dar sunt cateva praguri de genul 20-30 cm si a trebuit sa alegem drumul pt Freelander)
Atentie insa la o chestie: NU SE POATE IN NICI UN CAZ cobori cu SX4 inspre groapa malaii. sunt niste pante foarte abrupte de coborat care se termina in mari balti, noroaie, pomi, pietre, etc.