Autor Subiect: cit poti merge pe rosu cu masina  (Citit de 14194 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: cit poti merge pe rosu cu masina
« Răspuns #70 : 05.Feb.2019, 06:15:50 p.m. »
Nu se mai stinge nimic, iar estimarea cat mai ai de mers nu se mai afiseaza. Cu alte cuvinte asta e! Si spunea cineva mai devreme ca e normal asa ca sa nu ajungi in situatia ca tu ai afisat ca mai poti merge 3.5 km dar de fapt faci pana prostului! E o estimare care depinde de conditiile momentului respectiv si asta se poate schimba oricand pe parcurs! De aceea se opreste estimarea si ramane becul aprins tot timpul cand se scade prima data sub 30 km! Asta ca sa te trimita la pompa!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #71 : 05.Feb.2019, 06:40:47 p.m. »
Eu am mers din momentul aprinderii becului și pina la prima pompa în Republica Moldova 70 km, mers 2 persoane, viteza 90 km/h (despre vitara era vorba)
Iar la Sx4 am mers tot cam 70 km pe autostrada Budapesta Viena, 4 persoane porbagaj full și cutie deasupra plina și ea, viteza după aprinderea becului maxim 90 km/h
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ariciul

« Răspuns #72 : 05.Feb.2019, 06:44:47 p.m. »
Si pana s-a aprins becul cu ce viteza medie ai mers? In Moldova ca pe autostrada imi inchipui ca nu scadea sub 120

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #73 : 05.Feb.2019, 06:51:07 p.m. »
Cu vitara maxim 110 iar cu SX4 pe autostrada tot cam 120
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ariciul

« Răspuns #74 : 05.Feb.2019, 06:58:37 p.m. »
In fapt poti merge mai mult decat aia 30km care sunt dati in manual. Acolo se specifica sa nu mergi mai mult de 30 de km dupa aprinderea becului. in realitate cred ca poti vreo 50 linistit, n-am incercat dar normal asa ar fi ca sa poti sa mergi mai mult decat se zice la manual. Cred ca producatorii lasa o marja de siguranta aici. in plus daca tu mergeai mai repede deci cu 110-120 cand s-a aprins becul, estimarea era pentru acea viteza. Continuand cu 80-90 unde consumul e sensibil mai mic distanta pe care poti circula se mareste. Mai periculos e sa circuli economicos si cand se aprinde becul sa maresti viteza incercand sa ajungi la pompa. Daca ai mai mult de 50km se prea poate sa nu ajungi!

Offline enicky

« Răspuns #75 : 05.Feb.2019, 08:26:24 p.m. »
Nu presupui bine si nci nu ai citit cu atentie ce s-a scris despre!
  De unde concluzia ca CB calculeaza la consum instant si nu la medie ?!
  In fapt, eu am expus o situatie absolut normala, frecventa zi-de-zi, nu exceptii, ca urc dealuri, merg pe noroi/nisip/zapada cu 4x4, tr.II si turatie 3000  !
Eu am mers din momentul aprinderii becului ... 70 km, mers 2 persoane, viteza 90 km/h (despre vitara era vorba)
Iar la Sx4 am mers tot cam 70 km pe autostrada Budapesta Viena, 4 persoane,... viteza după aprinderea becului maxim 90 km/h
   De altfel colegul confirma spusele mele : la 110-120km/h consumul este chiar sub 6%(exclus dealuri si alte conditii grele!), deci fata de consumul meu de oras, distanta este dubla, nu?
    Si in carte(a mea cel putin) nu spune cat mai poti merge("aia 30km care sunt dati in manual") dupa ce se aprinde becul, si bine face, ci spune citez,  "umpleti imediat rezervorul de carburant", iar aprinderea lampii este intr-adevar influentata de  citez, "conconditiile de drum(panta sau curba) deoarece carburantul se misca in rezervor".
    Producatorul nu-si poate asuma o cifra, "n" km, pentru ca aceasta difera de la o situatie la alta.
   Oricum, eu am ramas la ce-mi arata CB : la 10,6(11) consum, mai am autonomie aprox. 30km.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #76 : 05.Feb.2019, 08:51:16 p.m. »
Poate m-am exprimat eu gresit sau nu m-am facut bine inteles, el face o medie dar pe o perioada scurta de timp, poate fi ceva intre 5 - max 60 de secunde dar ma indoiesc ca e vorba de un minut. Deci e vorba de o perioada scurta de timp. Daca nu crezi ce spun incearca sa mergi ultimii 10 km (inainte de aprinderea becului) cu viteze intre 60-90 si cand se aprinde becul mai incearca tu sa faci 70km.

Offline enicky

« Răspuns #77 : 05.Feb.2019, 09:25:04 p.m. »
 :-))
Citat
incearca sa mergi ultimii 10 km (inainte de aprinderea becului)..
crezi ca pot sa stiu exact cand voi face ultimii 10km? Eu asteptam de vreo 3 zile sa se aprinda si nu se aprindea !

Cu ocazia asta am mai citit inca odata in carte cum se parcheaza masina pe vreme "extrem de friguroasa", pag.3-11 pt. cine e curios.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #78 : 05.Feb.2019, 09:32:50 p.m. »
Daca tu astepti sa se aprinda 3 zile inseamna ca nu faci mai mult de 3-5 pe zi cu ea. Eu stiu cu o zi inainte cam cand se va aprinde. De altfel de ce ar fi asa greu de ghicit?

Online NicNic

« Răspuns #79 : 05.Feb.2019, 10:48:08 p.m. »
[...]    Cu ocazia asta am mai citit inca odata in carte cum se parcheaza masina pe vreme "extrem de friguroasa", pag.3-11 pt. cine e curios.

M-am uitat in manual la pagina 3-11.
Si zau ca nu gasesc nimic despre parcarea pe vreme "extrem de friguroasa".
Poate pentru ca masina mea este Suzuki SX4?
Posibil, fiindca aici suntem pe aria de S-Cross.

Cineva cu un manual de S-Cross poate sa ne spuna ce este la pagina 3-11?
Ca-s tare curios ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: rexkrokiDAU