Autor Subiect: cit poti merge pe rosu cu masina  (Citit de 14198 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

Re: cit poti merge pe rosu cu masina
« Răspuns #60 : 06.Dec.2018, 05:39:15 p.m. »
..depinde de temperatura exterioara (de alimentare si de realimentare). daca alimentezi la rece si cand realimentezi e mai cald, simti ca sufla din rezervor; daca alimentezi la cald si realimentezi la rece simti succtiunea catre rezervor. Simplu:PxV=ct
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #61 : 06.Dec.2018, 05:51:42 p.m. »
Nu e chiar așa. Când umpli rezervorul, o faci cu benzina nu exista aer. Pe măsură ce benzina părăsește rezervorul etanș către motor,  acolo se formează vacuum.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Soimu

« Răspuns #62 : 06.Dec.2018, 06:08:36 p.m. »
Nu e chiar așa. Când umpli rezervorul, o faci cu benzina nu exista aer. Pe măsură ce benzina părăsește rezervorul etanș către motor,  acolo se formează vacuum.
...pai vaccumul nu produce vid, nu?(altfel am aveao "gaura neagra" in rezervor si ar putea disparea in ea toata galaxia, nu?)...eu cred ca este umplut de vapori de benzina...vara la o temperatura exterioara de canicula chiar cand rezervorul este aproape gol, si deschid sa alimentez, sufla destul de tare vapori de benzina catre exterior...asa am constat eu, si se explica si cu o fizica empirica....nu?

Cred ca ar trebui sa ne explice un inginer adevarat cum este, nu un "injiner".... :-S...oricum nu se mai gasesc, de niciun fel, sau foarte rar....

Apropo de injineri, la Ford Baneasa, am avut o problema la Mondeo si nu-I dadeau de cap nici mecanici si nici maistrul; ca nu pricepeau...aveam un bec galben aprins si testerul le spune ceva si ei zic ca am toate bujiile arse desi am venit si am plecat cu masina; cand am vazut ca nu am cu cine discuta am cerut sa vina un inginer; au raspuns: "Avem unul tanar dar nu stie nimic meserie, e doar cu organizarea, a fost angajat ca are pile"...sa ca I-am pus sa scrie pe fisa ca motorul are toate bujiile arse si am plecat, voiam sa ma duc la PROTV sa vada toti fenomenul de masina care merge cu toate bujiile arse, dar am renuntat din lipsa de timp....asa ca...traim in RO...masina merge si acum cu toate bujiile arse! (s-a resetat softul si s-a stins becul galben in alta parte)
« Ultima Modificare: 06.Dec.2018, 06:28:13 p.m. de Soimu »

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #63 : 06.Dec.2018, 06:25:47 p.m. »
...pai vaccumul nu produce vid, nu?(altfel am aveao "gaura neagra" in rezervor si ar putea disparea in ea toata galaxia, nu?)...eu cred ca este umplut de vapori de benzina...vara la o temperatura exterioara de canicula chiar cand rezervorul este aproape gol, si deschid sa alimentez, sufla destul de tare vapori de benzina catre exterior...asa am constat eu, si se explica si cu o fizica empirica....nu?

Cred ca ar trebui sa ne explice un inginer adevarat cum este, nu un "injiner".... :-S...oricum nu se mai gasesc, de niciun fel, sau foarte rar....

Am explicat anterior aici.
Daca nu intelegi, te astept intr-o zi la Politehnica sa-ti mai explic o data. Si daca nici atunci nu intelegi, iti pot arata si gaura neagra.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: acidutzu

Offline Soimu

« Răspuns #64 : 06.Dec.2018, 07:01:54 p.m. »
D-l Gabineg,
Sa inteleg ca sunteti inginer la Politehnica? Asta e f. bine, inseamna ca nu au plecat chiar toti, si e chiar posibil sa mai apara si studenti buni...as veni cu placere!...eu am presupus ca mi-e de ajuns fizica de cl.IX pe care am invatat-o cu placere, si experienta de sofer sa observ ce se intampla cand alimentez cu benzina.

Totusi nu inteleg ce ramane in rezervor cand motorul consuma benzina. Daca nu expandeaza benzina prin vaporizare, si nu intra aer pe undeva, ziceti ca ramane vid?...pai presiunea atmosferica nu ar strivi rezervorul, care ar deveni ca un pet de apa minerala strivit?sau vacumul nu ar impiedica ultimii litri sa plece din rezervor?

Eu am trait pana acum cu convingerea  ca in rezervor exista ori benzina ori vapori de benzina, si aer doar daca lasi busonul deschis mai multe zile, ca sa iasa vaporii complet....

E greu de inteles chestiuni asupra carora ai avut convingeri o viata intreaga! :(

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #65 : 06.Dec.2018, 07:37:01 p.m. »
Rezervorul are un sistem de reglare a presiunii, care previne apariția suprapresiunilor cauzate de canicula și a depresiunior rezultate din golire și din scăderea dramatica a temperaturilor.
Pe ansamblu însă în rezervor este o ușoară depresiune.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, SPIRIDUSHU

Offline Soimu

« Răspuns #66 : 06.Dec.2018, 07:45:55 p.m. »
ok, acum am priceput!...deci cheia e comunicarea in ambele sensuri cu atmosfera!...o schema cat 1000 explicatii! Merci!

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

« Răspuns #67 : 05.Feb.2019, 04:50:21 p.m. »
   S-a pus de multe ori intrebarea din titlu, fara sa avem un raspuns exact. Dar nici nu se poate da un raspuns valabil pentru toti, pentru ca pana la urma, asta depinde de rulajul masinii, adica la un consum de oras, vom avea km mai putini de parcurs "in rosu", iar la un consum/rulaj extraurban vom avea, zic eu, mai multi km de parcurs.
    Zilele trecute am plecat dimineata si vazand ca acul de la benzina se apropie de zero, am verificat cat mai pot merge si imi arata ca mai am benzina pt. 35km. Am mai mers unu, max.2km si se aprinde "pompa" galbena : concluzia era ca mai pot circula max.33km pana cand se va opri motorul.
    Deci la un consum mediu de 10,6 aratat pe bord, autonomia in "rosu" mai era de 33km. Presupun ca la un consum mediu mai mic(6-7%) autonomia ar fi mai mare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #68 : 05.Feb.2019, 05:52:03 p.m. »
Nu presupui bine si nci nu ai citit cu atentie ce s-a scris despre! Computerul calculeaza dupa consumul instant pe care il are el in momentul ala. Daca tu mergi cu masina lejer in plan orizontal si nu o omori si ai sa zicem 40-45 km ca si estimare daca vei apuca brusc sa urci pieptis si cu efort considerabil din partea masinii atunci estimarea se va schimba brusc si ai toate sansele sa se aprinda becul galben deoarece estimarea va fi probabil sub 30km.
Ca si concluzie becul se va aprinde prima data cand calculul de estimare va avea ca rezultat 30km sau mai putin. Asta poate sa insemne ca nu vei avea niciodata aceeasi cantitate de benzina in rezervor ci va fi aceea estimata de calculator ca vei face sub 30 km in conditiile de drum ale momentului estimarii, conditii care bineinteles pot sa difere de fiecare data!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #69 : 05.Feb.2019, 05:57:33 p.m. »
Întrebarea este dacă, dupa dealul respectiv urmează o vale lunga, becul deja aprins în vârful dealului se va stinge pe panta unde consumul instantaneu se reduce brusc iar computerul va calcula ca mai poate merge mai mult de 30 km cu benzină din rezervor?
  • SX4 by Giugiaro