Autor Subiect: cit poti merge pe rosu cu masina  (Citit de 14196 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: cit poti merge pe rosu cu masina
« Răspuns #50 : 05.Dec.2018, 07:50:59 p.m. »
Off topic, dar nu am văzut becul roșu/portocaliu decât atunci când am luat mașina de la dealer.
Nici nu mi-am pus problema asta vreodată, de regula iarna nu las mai puțin de jumătate de rezervor iar vara o treime și fac asta de când ma știu atât la mașinile personale cât și la cele de serviciu.
Doua motive protejez pompa iar pentru iarna e bine sa ai rezervă de combustibil.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Soimu

« Răspuns #51 : 05.Dec.2018, 08:10:16 p.m. »
Am constatat ca la orice masina dupa ce se aprinde becul galben mai poti merge peste 100 km; dar cu cat te apropii de suta e simti mai nelinistit si-ti faci probleme si pe la 70 alimentezi, si vazand cati litri mai aveai te linistesti si calculezi ca ajungeai si la 150 km...dar ca sa fii linistit, dupa ce vezi becul galben e bine sa nu depasesti 70-80 km...asta e din experienta mea.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline ...

« Răspuns #52 : 05.Dec.2018, 09:40:18 p.m. »
Eu știu că pompa suge carburant de pe fundul rezervorului, deci nu e bai dacă mergi frecvent pe roșu, că tot e imersata.

Offline ocoleanui

« Răspuns #53 : 05.Dec.2018, 10:24:36 p.m. »
La unele autoturisme este mentionat ,ca atunci cand se apride acel bec galben rosu etc , in rezervor mai sunt 5-7 litri minim.
Probabil asa si la Suzuki (nu am vazut in manual asta !!!)
Deci garantat 50 km in oras mai poti merge !
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline ocoleanui

« Răspuns #54 : 05.Dec.2018, 10:28:52 p.m. »
Dar ,este clar nu este bine sa circuli cu carburant putin in rezervor ,deoarece si pompa de benzina isi face racirea(si functioneaza  mai bine ) cand este '' in benzina '' !!!
Iarna iarasi cand este rezervorul gol ,de la condens se formeaza vapori de apa !!!!

Exemplul lui @catalin  trebuie urmat .

Offline ariciul

« Răspuns #55 : 06.Dec.2018, 11:15:10 a.m. »
Asta cu vaporii de apa care fac condens e putin mit in ziua de azi. De ce zic asta? Pentru ca eu intotdeauna merg pana se aprinde becul si de abia atunci ma duc si ii fac plinul! De fiecare data umplu pana la refuz rezervorul si deci nu ramane cine stie ce aer in rezervor. La fiecare alimentare cand deschid busonul intra aer la greu in rezervor asta insemnand ca in interior e o presiune foarte scazuta! Deci de unde sa faca condens?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ocoleanui

« Răspuns #56 : 06.Dec.2018, 12:02:56 p.m. »
Factorii principali care cauzează condens :

-Conținutul de vapori de apă din aer
-Temperatura din interior
-Temperatura exterioară

Acum nu stiu sa explic ca un fizician .Poate este cineva mai bun la fizica si ne poate confirma/infirma asta .

Offline ...

« Răspuns #57 : 06.Dec.2018, 02:04:53 p.m. »
In Romania vaporii de apa provin in mare parte din...benzina :)

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline jupanul1

« Răspuns #58 : 06.Dec.2018, 04:51:59 p.m. »
...cand deschid busonul intra aer la greu in rezervor asta insemnand ca in interior e o presiune foarte scazuta...

Ce interesant, la mine mi s-a părut că e invers, e presiune mai mare în rezervor decât ”afară”. Chiar să nu fi fost atent la cum face? La proxima alimentare o să casc ochii și urechile mai bine.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #59 : 06.Dec.2018, 05:35:15 p.m. »
Discuția cu depresiunea sau suprapresiunea la deschiderea bușonul de la rezervor a mai fost și părerile sunt împărțite.  Personal sunt convins ca este depresiune, iar rezervorul trage aer.
Ca sa ne convingem trebuie sa atârnăm ceva ușor  (un fulg sau o bobita de polistiren) de o ață și sa-l poziționat în zona bușonul la deschidere.  Dacă o ia înăuntru e depresiune,  daca-i  suflat spre afară este suprapresiune.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: macold