Autor Subiect: cit poti merge pe rosu cu masina  (Citit de 14200 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: cit poti merge pe rosu cu masina
« Răspuns #30 : 18.Feb.2018, 06:53:31 p.m. »
Rezervorul lui SUVI (SX4 clasic) are sigur mai mult de 47 l.
Cel mai mult am alimentat vreo 48 l.
In CIV scrie ca rezervorul are o capacitate de 50 l.

Si mai este ceva corect in presupuneri: Pragul de aprindere a alertei de rezerva de benzina s-a modificat.
Cand era mai noua masina, imediat ce se aprindea becul, o alimentare la plin insemna circa 43-44 l.
Acum, de vre-un an incoace, am observat ca daca alimentez imediat dupa aprinderea becului, imi trebuie circa 45 l.

Iar alimentarea la plin pentru mine inseamna de fiecare data pana se vede benzina in capul tevii de la rezervor, nu doar cand declanseaza pistolul de benzina. Pentru a fi cat mai exact in calculul consumului la pompa.
Ca să faci această comparație trebuie sa alimentezi de la aceeași pompă(pistol) 1 l  diferență eu zic ca este de la pompa de benzina
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline NicNic

« Răspuns #31 : 18.Feb.2018, 07:13:21 p.m. »
Ar fi 1 l de la pompa daca ar fi ceva intamplator.
Dar cand toate alimentarile din ultimul an au fost de peste 45 litri, indiferent de statia de benzina, iar cele de pana atunci au fost mai mici, imi este greu sa cred ca toti furnizorii s-au inteles sa fure la pompa cam cu aceeasi cantitate...

Mai repede cred ca este o schimbare la sistemul de masurare a nivelului de benzina din rezervor.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #32 : 18.Feb.2018, 08:43:03 p.m. »
http://protv.md/stiri/actualitate/furati-la-statiile-peco-din-tara-schema-pusa-la-cale-de-angajatii---2072041.html
Nu se întimpla la noi dar eu garantez ca toate pompele au erori în minus si nu in plus
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline valmar67

« Răspuns #33 : 19.Feb.2018, 09:06:37 a.m. »
Nu stiu cine a vazut serialul, dar merita pus la capitolul asta  :)

• Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

The following users thanked this post: ..., Olix

Offline aug

« Răspuns #34 : 19.Mar.2018, 04:04:59 p.m. »
Cand am luat-o de la dealer, am dus-o la benzinarie, si am pus 49,23 litri. Maximul pe care nu l-am mai atins niciodata.

Alimentarile le fac mereu pana sare pompa la primul click. Dupa ce se aprinde becul, am alimentat intre 42-46 litri maxim.  Distanta maxima parcursa 750 km. Motorul 1.6 aspirat, benzina 120 CP.
  • S-Cross 1.6 VVT - Manual - Allgrip - Premium - Boost Blue Pearl

Offline JMu

« Răspuns #35 : 19.Mar.2018, 07:32:37 p.m. »
49 de litri?  :-O Ai pus până a curs din ea? Chiar și așa, 2 l peste specificații mi se pare destul de mult încât să suspectez benzinăria - nu cred că ar trebui să intre atât pe conducte. Că probabil mai avea și ea ceva în ea, presupun că nu ai dus-o împinsă.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline Ajax26

« Răspuns #36 : 19.Mar.2018, 10:38:21 p.m. »
In a mea intra cam 40-42l dupa ce se aprinde becul magic. Ultima alimentare sambata a fost de 40l si am pus pana sarit pistolul.
  • SX4 S-CROSS 1.4 LUXUS AT ALLGRIP

Offline EManu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
    • Constanta
« Răspuns #37 : 22.Aug.2018, 02:18:26 p.m. »
Salut,cunoaste cineva o metoda atunci cind declanseaza pistolul de la pompa sa mai poti  alimenta cu combustibil,la logan dupa ce declanseaza mai  bag vreo 10 litri,am inteles ca la alte masini exista un buton linga busonul de combustibil(din auzite,nu am vazut),va multumesc
  • S cross 1.4 BJ 2017

Offline Cosmin09

« Răspuns #38 : 22.Aug.2018, 02:42:13 p.m. »
Daca tragi pistolul mai in afara gurii de umplere, vei putea alimenta in continuare. La Vitara mea, mai mult de 3-4 litri nu am reusit sa alimentez dupa ce s-a declansat pistolul pompei.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline steph

« Răspuns #39 : 22.Aug.2018, 02:48:12 p.m. »
Nu cred ca e o idee buna. Exista cam la orice masina o canistra de vapori care comunica cu rezervorul undeva sus la baza tevii de alimentare. Cand scoti cate putin pistolul si mai indesi cativa l de combustibili se umple si acest compartiment. Cand e foarte cald si masina sta in soare, volumul combustibilului creste si nu prea mai are unde sa se duca.

Daca nu gresesc tot in canistra asta se intorc si vapori de la motor.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14