Autor Subiect: Vreau sa emigrez  (Citit de 25226 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Vreau sa emigrez
« Răspuns #80 : 27.Aug.2010, 10:44:04 p.m. »
Ma gandesc ca macar de-o hamsie oi avea si eu momeala... :-))

Desi din primele "cercetari" imi era cam neclar daca accesul pe piata muncii imi este conditionat de vreun permis de munca, am aflat ca nu am asemenea limitari; de fapt exista, dar este ulterioar angajarii si este responsabilitatea angajatorului. Partea proasta e ca pe site-urile de recrutare nu am gasit decat anunturi in slovena. Dar - slava Domnului - exista filialele locale al firmelor de recrutare (Hill, Pendl etc) care in general au si sectiune in Engleza. Pe linga asta, mai sunt si trimiterile directe de CV catre companii.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #81 : 27.Aug.2010, 10:58:49 p.m. »
pai atunci, bafta si  šele potreba, da se naučijo slovensko   :)

Offline edy70

« Răspuns #82 : 28.Aug.2010, 11:25:14 a.m. »
Ma gandesc ca macar de-o hamsie oi avea si eu momeala... :-))

:clap: :clap: La asa momeala .... . Succes !.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline miocrl

« Răspuns #83 : 08.Oct.2010, 08:47:46 p.m. »
de o saptamana ma bate gandul serios sa plec din Ro, asa ca ma abonez si eu acestui topic :) :(  :prty:

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #84 : 08.Oct.2010, 09:04:14 p.m. »
@miocrl

nu esti brunet , asa ca 25% cu acceptarea e rezolvat prin Germania

Offline miocrl

« Răspuns #85 : 08.Oct.2010, 09:17:13 p.m. »
hehe.. imi gasesti un loc si mie?

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #86 : 09.Oct.2010, 12:28:13 a.m. »
E buna germania ca are o economie puternica si e aproape chiar si by car. Din pacate pentru nii dintre noi limba e un impediment :(
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #87 : 09.Oct.2010, 01:42:02 a.m. »
eu temporar lucrez la o firma in germ.

stau intr-un sat si fac naveta 70 km pe zi
cu nemtii e ok , cat timp te comporti ca ei si incerci sa imprumuti din peisaj ce e bun diferentele se reduc .
au o populatie turca destul de masiva , nu foarte integrata , iar astia genereaza tensiuni...iau aj sociale si nu fac nimic pt sistem ..iar nemtii se mai uita urat daca arati ca un turc ...oricum fata de cariocas de la noi , ei sunt mai ok aici , umbla voal  pe cap femeile etc insa respecta legea , fie si de frica ...

daca esti mai brunet , trebuie sa fi mai bine imbracat mai curat , mai aranjat , ca sa compensezi .

daca elimini spagi si pierderile pe care le inregistrezi ca taxele platitie de tine sunt furate in RO , costurile de rulare a unei afaceri sunt similare in Germ insa cu avanaje semnificative din partea sistemului .

Offline Anna

• Full Member
  • Mesaje postate: 232
  • Gen: Femeie
« Răspuns #88 : 09.Oct.2010, 12:00:50 p.m. »
Daca nu e confidential, in ce domeniu lucrezi in De? La ce nivel cunosti lb germana?

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #89 : 09.Oct.2010, 08:16:32 p.m. »
Nu e un singur domeniu , e o gama ce tine de la energie eoliana la ind auto.
Ce fac eu in zona asta tine de conceptie 3d , desene de executie pentru diverse componente si sisteme , in principiu chestii mecanice , exclus electro .

Arat ca un coleg cu cei din departamentele unde lucrez , insa am statut de subcontractor pentru diverse proiecte , parti de proiecte etc.

Germana .
In clasa a V-a (91-92) an , bazele , predate ok de domnul profesor sas pe care l-am avut in scoala , si care a emigrat dupa a V-a n DE.
Pauza lunga apoi
In 2005 sunt angajat intr-o firma germana din ro , training de limba 3 luni , api cativa ani de citit mailuri in germ si raspuns in engleza .
De prin 2008 lucrat exclusiv cu nemti .

Folosesc germana foarte putin .
Insa cunostintele mele de baza cu care pot duce o conversatie decenta in domeniul in care lucrez , altii si le considera avansate etc  , depinde in final de cat de exigent esti cu tine si cu prestatia ta.

Stirict ca info , cateva poze cu chestii similare ce rezulta din munca mea.Confidentialitate este importanta , si chiar daca de multe ori am tendinta de a "ma da mare" fiindca fiecare are frustrari in final ce vin din trecut , nu discut si nu afisez nimic din proiectele contractate fiindca e 50% din ce e necesar pentru a avea un viitor , nu doar un trecut in aceasta zona .