Autor Subiect: Vreau sa emigrez  (Citit de 25211 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Vreau sa emigrez
« Răspuns #140 : 09.Oct.2014, 09:39:59 p.m. »
Mda... Da si nu!

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
« Răspuns #141 : 09.Oct.2014, 10:04:32 p.m. »
Mda... Da si nu!

pai zi-ne mai multe domnu patron :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #142 : 09.Oct.2014, 10:11:22 p.m. »
Pai eu zic, dar nu e cazul meu, ca Romania in starea actuala poate fi perfecta pentru un individ extrem de inteligent si bătăios! E loc de facut mult bănet aici, bănet pe care, cat de inteligent ai fi, cu greu il poti obține in alta parte.
Situația, aia ingrata descrisă de el, cu greu o atinge ca emigrant roman. Acu' poate nisa lui este extrem de căutata in Orient, dar...
Poziția socială, aia in care a hrănit 121 oameni, aia in care își lua un teren ca sa-si faca clădiri, aia in care cu siguranța avea €€€ pentru orice aici - chiar daca se plânge ca o muiere, respectul - pe care acum e mult prea chior, ingnorant ca sa-l poată vedea - arătat de cei din zona unde își desfășura activitatea si multe altele.
Ii doresc succes!
P.S. Io-s un muncitor de rand, unde ai vazut tu gradul ala la mine?
P.P.S. Poate acum sunt eu usor frustrat pentru ca nu-s asa dăștept ca ăla si sunt fix cretinul ala care importa de afara si vinde in ROMANIA...deci la dracu, nu aduc niciun plus valoare pentru tara asta.

Sent from my 
  • #romaniaelectrica

Online NicNic

« Răspuns #143 : 09.Oct.2014, 11:18:10 p.m. »
Scrisoarea unui tanar care vrea sa emigreze...

http://m.gandul.info/stiri/invins-de-sistem-un-tanar-care-a-indraznit-sa-isi-ia-viata-in-propriile-maini-isi-ia-adio-de-la-romania-plec-pana-nu-imi-pierd-mintile-13371645

Mai bine m-as abtine:

Un emigrant care spune ca Garda Financiara a venit la firma lui de 6 milioane cifra de afaceri...

Apoi isi cumpara un teren pe care nu il poate folosi fiindca nu a avut bunul simt sa se intereseze inainte de a face o tranzactie (lipsa evidenta de simt antreprenorial!)
Se plange ca a condus 5000 ore... Oare nu stia pe unde sa apuce drumul...?

E tanar, e inteligent, dar munceste ca Manole... oare atat poate discerne?

Chiar nu are rost sa spun ca este un articol politizat. Cu evidente nuante partinitoare.

« Ultima Modificare: 09.Oct.2014, 11:19:58 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline coby

auto si moto

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #145 : 10.Oct.2014, 02:34:42 a.m. »
@NicNic ți-as da un Like, dar nu suntem pe Facebook :D

Sent from my 
  • #romaniaelectrica

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #146 : 10.Oct.2014, 08:34:58 a.m. »
Ai unul și de la mine @NicNic

Offline shpeedy

« Răspuns #147 : 10.Oct.2014, 09:17:22 a.m. »
Un emigrant care spune ca Garda Financiara a venit la firma lui de 6 milioane cifra de afaceri...

Cred ca e o mica neintelegere: el spune de o factura de 6 milioane lei vechi adica 600RON/lei noi (luandu-ma dupa profilul de linkedin chestia asta s-ar fi intamplat in 2000/2001, cand erau in circulatie leii vechi).

Bazandu-ma tot pe profilul de linkedin, vad ca a avut ceva lucrari cu Statul pe post de client; posibil ca omul sa fie deziluzionat de aceasta experienta fiind dintre cei care au avut contracte cu statul si nu si-au luat banii decat dupa o perioada lunga de timp (ceea ce te poate face sa-ti iei campii la un moment dat) - da, acest lucru ajunge sa se intample in cazul multor subcontractori/putinelor firme de buna credinta care ajung sa lucreze cu Statul.

Dand la o parte nota de puternic sentimentalism si accentele de drama (nu ma atrage abordarea asta de 'personificare' a tarii), nu am sesizat politizarea - e totusi o certitudine faptul ca in ultimii doi ani jumate nu s-a facut nimic bun pentru mediul privat ne-inregimentat politic.

Parerea mea...  :pardon:

PS: Nici aia cu 5,000 ore conducand, nici aia cu terenul, recunosc ca eu nu le-am inteles... :-/
« Ultima Modificare: 10.Oct.2014, 09:48:45 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #148 : 10.Oct.2014, 09:36:25 a.m. »
Pai era doar un fel de a spune ca noi nu avem drumurile pe ca le au alții.

Online NicNic

« Răspuns #149 : 10.Oct.2014, 09:53:20 a.m. »
@ shpeedy: Exact la asta m-am gandit si eu. Garda Financiara nu vine la firma de 6 milioane LEI vechi. Iar prima firma spune ca avut-o in 2003. Nici atunci cei 6 milioane nu erau de interesul Garzii ....
Dar omul o fi avut ceva probleme sau, cum spui tu, a lucrat cu statul si s-a "fript". Nu comentez mai mult  pentru ca nu stiu ce a fost.

Iar modul in  care defineste tara in care traiesc si eu, ma dezgusta. In masura in care spune ca fiii tarii sunt mai rai, se autodefineste si pe el.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!