Sa o țină pentru ei ca oricum nu cred ca mai pleaca cineva de pe forum prin străini
Normal ca nu !!!! Cine lucreaza in IT ( incluzand domeniile software (baze de date/ sw antivirus / sw telecomm), telecomunicatii si ingineri sistem ( Solaris / Unix ) ) isi da seama ca se pot face FOARTE BINE din tarisoara noastra - chiar de la tara daca ai o conexiune de internet buna
.
TOATE aceste industrii mai sus mentionate migreaza catre noi ( doar cateva exemple: Cehia - AT&T -telecom, Bulgaria - HP Global Center, Romania:telecom, 3 centre: Ericsson GSDC, Huawei - Global TAC support, Vodafone: Danubius NOC) . Este o criza enorma de oameni - atentie: bine pregatiti / doritori sa invete !
Asa ca, sfatul meu: daca aveti copii in liceu indrumati-i spre o facultate tehnica ! Trimiteti-i la pregatire in centrele de specialitate gen: Cisco Academy, Oracle Academy..
O daaaa astazi se cauta oameni care stiu O MESERIE si nu o DIPLOMA ! Daca un tanar isi face un stagiu solid ( chiar pe baza de voluntariat) incepand cu clasa a 11-12 si in primii ani de facultate, va avea un salariu bun in Romania. Aceasta este ceea ce stiu eu in domeniul IT, probabil ca si in celelalte domenii se intampla la fel. Bafta la toti care au de gand sa isi croiasca o carieira in tara noastra - asa cum e ea, cu legile subrede, cu un sistem precar de invatamant si sanatate. Ce nu te omoara, te intareste.
Si as mai adauga: sa nu asteptati ca scoala romaneasca sa faca ceva pentru copilul vostru, nu se va intampla, nici in vest nu se intampla. Copilul trebuie indrumat de catre noi, telul e al parintilor pentru modelarea corecta a unui sistem de valori relativ la o meserie . Si daca reusiti lucrul acesta, va veti bucura la batranete de nepoti, tinandu-i pe genunchi aici, in Romania, nefiiind nevoiti sa strabateti mii de km cu avionul de Craciun sau de Paste.