Autor Subiect: Vreau sa emigrez  (Citit de 25217 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Vreau sa emigrez
« Răspuns #120 : 03.Iun.2012, 04:19:50 p.m. »
Multumesc pentru informatii  :)
Din ce zici inteleg ca pentru straini taxele ar ajunge pe la ~20%, un procent mai mult decat rezonabil as zice. Evident, se mai adauga celelalte lucruri despre care ai amintit.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline edy70

"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Leutz

« Răspuns #122 : 25.Iul.2012, 11:38:55 a.m. »
Pai nu e off-topic.

Mi se pare chiar un articol bine scris. Foarte la obiect si foarte echilibrat. In mod clar e scris de un roman care deja s-a vindecat  :D.

Oricum, pentru cine e interesat, salveaza ceva ore de stat si cautat pe net  :).

Offline Leutz

« Răspuns #123 : 10.Feb.2014, 10:40:58 a.m. »
Iata un articol pentru interesati: http://www.capital.ro/anunt-important-pentru-toti-romanii-din-canada.html

Se aude si p-aici (Aus.) ca s-ar pregati acelsi gen de schimbari. Cetatenia dupa 6 ani in loc de 4.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Vreau sa emigrez
« Răspuns #124 : 10.Feb.2014, 11:52:22 a.m. »
Sa o țină pentru ei :P ca oricum nu cred ca mai pleaca cineva de pe forum prin străini :D
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Daniel42

« Răspuns #125 : 10.Feb.2014, 05:14:48 p.m. »
Daca tot se gindeste careva , mai bine sa se gindeasca de zece ori inainte si mai ales pentru nimic in lume sa nu inghita povestirile celor ce au trecut pe acolo cautind tinutul fabulos . Nimic nu este real din povestioarele celor care au fost si se lauda ca este super bine . Procentul celor reusiti pe acolo este deosebit de mic si au avut sprijin ca sa se descurce o perioada acolo pina si-au facut un trai .  :) Ca tot veni vorba , cunosc un amic care este doxa in calculatoare , a lucrat 3 ani I.T la canadieni si acum este acasa si nici nu vrea sa mai auda de ei . Ba mai are si 500 milioane de dat inapoi pe la banca , ca deh plimbarea sa ajungi acolo costa .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #126 : 10.Feb.2014, 06:19:25 p.m. »
Sa o țină pentru ei :P ca oricum nu cred ca mai pleaca cineva de pe forum prin străini :D
Normal ca nu !!!! Cine lucreaza in IT ( incluzand domeniile software (baze de date/ sw antivirus / sw  telecomm),  telecomunicatii  si ingineri sistem ( Solaris / Unix ) ) isi da seama ca se pot face FOARTE BINE din tarisoara noastra - chiar de la tara daca ai o conexiune de internet buna  :D.

TOATE aceste industrii mai sus mentionate migreaza catre noi ( doar cateva exemple: Cehia - AT&T -telecom, Bulgaria - HP Global Center, Romania:telecom, 3 centre:  Ericsson GSDC, Huawei -  Global TAC support, Vodafone: Danubius NOC) .  Este o criza enorma de oameni - atentie: bine pregatiti  / doritori sa invete !
Asa ca, sfatul meu: daca aveti copii in liceu indrumati-i spre o facultate tehnica ! Trimiteti-i la pregatire in centrele de specialitate gen: Cisco Academy, Oracle Academy..
O daaaa astazi  se cauta oameni care stiu  O MESERIE si nu o DIPLOMA ! Daca un tanar isi face un stagiu solid ( chiar pe baza de voluntariat) incepand cu clasa a 11-12 si in primii ani de facultate, va avea un salariu bun in Romania.  Aceasta este ceea ce stiu eu in domeniul IT, probabil ca si in celelalte domenii se intampla la fel. Bafta la toti care au de gand sa isi croiasca o carieira in tara noastra  - asa cum e ea, cu legile subrede, cu un sistem precar de invatamant si sanatate. Ce  nu te omoara, te intareste.
Si as mai adauga: sa nu asteptati ca scoala romaneasca sa faca ceva pentru copilul vostru, nu se va intampla, nici in vest nu se intampla. Copilul trebuie indrumat de catre noi, telul e al parintilor pentru modelarea corecta a unui sistem de valori relativ la o meserie . Si daca reusiti lucrul acesta, va veti bucura la batranete de nepoti, tinandu-i pe genunchi aici, in Romania, nefiiind nevoiti sa strabateti mii de km cu avionul de Craciun sau de Paste.  >:D<
Today is the first day of the rest of my life

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
Vreau sa emigrez
« Răspuns #127 : 10.Feb.2014, 06:53:37 p.m. »
Chiar si la 30+ te poti reorienta catre ceva gen Cisco sau Oracle?

Sent from my 
  • #romaniaelectrica

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #128 : 10.Feb.2014, 10:38:08 p.m. »
Chiar si la 30+ te poti reorienta catre ceva gen Cisco sau Oracle?

Am facut candva 2 semestre de Cisco (CCNA). Eram la 20+ atunci, dar iti pot spune ca sunt atat de bine gandite cursurile, incat poti avea orice varsta si aproape niciun fel de cunostinte de IT si tot te descurci. Intre timp am 30+ si, daca as mai avea timp, as continua oricand cursurile.
Grow up.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
Vreau sa emigrez
« Răspuns #129 : 10.Feb.2014, 10:38:54 p.m. »
Si lucrezi in....

Sent from my 
  • #romaniaelectrica