Autor Subiect: Vreau sa emigrez  (Citit de 25216 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Vreau sa emigrez
« Răspuns #110 : 20.Oct.2011, 11:27:07 p.m. »
Si cum facem @Razvane sa impacam pe toata lumea?

Niciodata nu vei putea impaca pe toata lumea. Dar lumea s-ar putea sa te inteleaga pana la urma.   ;)

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #111 : 21.Oct.2011, 09:07:10 p.m. »
Stiu ca este rau la noi in tara si nu suporta comparatie cu viata de afara, dar daca noi ne plangem care avem Suzuki, atunci ce sa mai zicem de cei mai jos ca noi si nu sunt putini deloc. Noi suntem cei care putem face o schimbare in tara asta in fiecare zi, bucurandu-ne totodata si de momentele pe care le petrecem alaturi de cei dragi. Am un bebe de trei luni pe care nu stiu ce o sa il astepte in viitor, dar o sa fac tot posibilul sa fie bine si vreau sa creasca cu altii copii de seama lui aici in tara noastra.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #112 : 21.Oct.2011, 09:32:51 p.m. »
Am un bebe de trei luni

Feicitari!  Sa creasca mare, frumos si sanatos si sa va aduca numai bucurii.   :clap:

dar daca noi ne plangem care avem Suzuki, atunci ce sa mai zicem de cei mai jos ca noi si nu sunt putini deloc.

Presupun ca te referi la nivelul scazut de trai din punct de vedere financiar, dar asta nu cred ca e totul. E doar o parte din efectul generat de "cangrenizarea" societatii romanesti, in general.

Am un bebe de trei luni pe care nu stiu ce o sa il astepte in viitor, dar o sa fac tot posibilul sa fie bine si vreau sa creasca cu altii copii de seama lui aici in tara noastra.

Ca si copii nu ne putem alege parintii, dar ca si parinti influientam in mod cert viitorul copiilor.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #113 : 21.Oct.2011, 10:41:38 p.m. »
Si noi si bebe iti multumim de urari. In alta ordine de idei daca societatea nostra este cangrenizata, nu prea sunt genul care vreau sa o las sa moara,  sunt optimistul incurabil care moare odata cu ea  :D
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #114 : 10.Ian.2012, 05:19:17 p.m. »
Cautand astazi ceva informatii auto, am gasit pe un forum motivatia de mai jos. Sincer pe mine m-a transpus in fata celebrului Zid al Plangerii:

Gandita ca o firma, Romania are 21,5 mil locuitori / 1 mil = 21,5 angajati.
Din totalul de angajati:
- 2,5 sunt plecati in strainatate;
- 14,5 copii, bolnavi, pensionari, someri, etc. (consumatori);
- 4,5 lucreaza;
- 1,5 din cei care lucreaza sunt bugetari;
- 2 preseteaza diferite servicii;
- 1,5 lucreaza in productie;
Acuma mergem invers cu calculul:
- 1,5 oameni lucreaza
- 17,5 stau
- 2,5 sunt in concediu in strainatate

echivalam totul la o persoana: Avem o firma in care 1 om munceste si 14 stau. Si toti iau salarii si firma trebuie sa traiasca.

Eu va pun pe oricare 1 din voi sa munciti pentru 14 oameni, sa le asigurati tot ce este necesar pentru ca ei sa supravietuiasca(mancare, case, masini, drumuri, etc) si va garantez ca nu o sa puteti face fata.

Si ce face directorul acestei firme falimentare: Inca se imprumuta la banca mult peste puterile firmei lui.
Daca ar fi firma mea, as falimenta-o in secunda urmatoare.

Dar totusi Romania merge inainte cu imprumuturile. Adica cu praf in ochi. Pe langa ca trebuie sa dai inapoi banii imprumitati se aduna si o suma imensa din dobanda.
Si cine va plati ?
Probabil China. Va cumpara ea imprumuturile si ne va refinanta. Ei au foarte multi bani (cash/lichizi) dar stim cu totii ce inseamna refinantare: marirea perioadei de imprumut cu cresterea valorii finale imprumut + dobanda, deci si mai mare ....cat.
Si cine totusi va plati la final ?
Pai eu, voi, copiii nostri, copiii copiilor, etc. generatii si generatii de acum incolo.
Va spun eu: nimeni nu ne iarta datoriile !

Ati spus mai adineaori ca eu am avut sansa.....e adevarat, cu Canada e cheltuiala foarte mare pentru un cetatean roman....in final se ajunge undeva la 18.000EURO pentru 2 persoane cu taxele de emigrare si primele luni de Canada asigurate. Dar trebuie sa va ganditi ca al 2-lea cel mai adevarat loc de pe planeta unde se poate trai e doar la 800km de Cluj: Viena, Austria. Ai urcat in masina si in 10 ore sari 40 de ani de civilizatie. Eu anii astia nu vreau sa-i petrec aici......E pacat fata de mine, familia si copiii mei......Eu am prieteni care se duc la interviuri de munca in Germania. Au avut curaj pentru o viata mai buna. Am prieten in Vancouver Canada care s-a dus la 44 ani si lucreaza in constructii....si are sotie si 2 copii.
Dar am si prieteni, cupluri, care dupa 2-3 ani de munca in Canada stau la poarta vilei lor si conduc ultimul tip de GTR. Pentru ca au vrut si au reusit !

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #115 : 15.Apr.2012, 11:07:02 p.m. »
Foarte curand o sa public costurile reale pentru un dosar de emigrare pe partea franceza.... Nici macar nu se apropie de suma de 18000€...
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #116 : 21.Apr.2012, 12:05:12 a.m. »
 :dream:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #117 : 03.Iun.2012, 12:49:00 p.m. »
Total off-topic !!! Dar n-am gasit alt topic mai potrivit (care sa-ti sara mai repede in ochi).

M-ar interesa ceva informatii despre taxare in Elvetia.
M-am uitat pe cateva site-uri care au "income tax calculator", dar cifrele sunt diferite de la unul la altul. Ceea ce au in comun toate e ca taxele sunt foarte mici; suspect de mici :dknw:. Ai putea sa dai ceva detalii? Puteam sa scriu si pe PM, dar ma gandesc ca informatiile ar fi de folos si altora ...

Ca sa pun problema si la modul concret, cam care ar fi venitul net (aproximativ) pentru: sa zicem ... 3000, 5000, 7000, 9000 franci brut pe luna (Zurich)? Am vazut ca sunt diferente intre landuri, chiar semnificative ... insa o valoare medie orientativa ar fi suficient cat sa-mi fac o idee despre toate.

Saru'mana !!! Scuze inca o data ca ti-am poluat topicul. Daca e, discutia poate fi mutata in topicurile de emigrari ... stiu eu ??!!

Nu pot sa spun ca sunt expert in ceea ce priveste taxele si impozitele din Elvetia, asa ca cele de mai jos s-ar putea sa nu fie intrutotul corecte, dar hai sa incerc in mare un raspuns.

Pentru a putea discuta despre impozitare e necesar un permis munca . Pana in 2016 cetatenii din Romania si Bulgaria sunt supusi unor restrictii pe piata muncii din Elvetia. Pentru acestia sun asa numitele contingente, adica un numar limitat de permise de munca ce se pot acorda pe an. Acest numar difera de la canton la canton. Eu nu am gasit pana acum nici unde pe net o detailiere a numarului de permise disponibile pe fiecare an si pe fiecare canton. Aceste permise se pot acorda pe o perioada de un an sau pe cinci ani. Nici aici nu stiu sigur care sunt criteriile. Noi avem pe cinci ani.  :)   Dupa expirarea celor cinci ani, daca ai in acel moment un loc de munca permisul se prelungeste automat pe inca cinci ani, daca nu doar pe un an. Mai multe despre tipurile de permise de sedere / munca si cum se acorda ele poti afla aici.

Daca ai trecut cu bine de faza permiselor si ai un obtinut si un contract de munca ajungem si la deducerile de pe fluturasul de salarii. Trebuie spus ca cetatenii elvetieni nu platesc lunar un impozit pe salar ci isi fac anual o declaratie de impozit. Nu stiu cu ce se manaca asta pentru ca noi ceilalti care avem permis de sedere / munca categoria B platim lunar un impozit pe salar ce se retine de angajator. Vad ca pe ultimul fluturas e de 11,28%, asta dupa ce pana acum a fost de 9,79%. Pe langa acest impozit mai sunt retinute pe fluturas urmatoarele: asigurare de somaj 1,10%, contributie la fondul de pensii, pilonul I, cel de stat 5,15% si asigurare de accidente 1,15%. Pentru pensie mai exista si varianta in care firma are un fond propriu de pensie plus varianta unei pensii private. Acestea sunt la latitudinea angajatului. 
Dupa cum se observa din cele de mai sus, pe fluturas nu apare asigurare medicala. In Elvetia asigurarile medicale sunt private dar obligatorii. Adica fiecare angajat e liber sa-si aleaga casa de asigurari pe care o doreste. Aici sumele platite sunt diferite in functie de cantonul de resednta, de pachetele de asigurare alese si mai ales in functie de franciza aleasa. Daca sti ca nu esti un tip bolnavicios sau cu boli cronice e bine sa alegi o franciza cat mai mare, astfel rata lunara e mai mica.   Uite aici un site unde poti face o comparatie.

Uite aici poti afla cate ceva despre salariile din Elvetia.  Alte doua siteuri utile pentru cineva are vrea sa incerce elvetia sunt aici si aici.

Salariile sunt intradevar in Elvetia printre cele mai mari din Europa dar nu uitati sa luati in calcul in cazul unei decizii de emigrare si faptul ca si viata e in general destul de scumpa in tara cantoanelor.

Daca mai sunt intrebari la care pot raspunde, o fac cu placere.

Bafta.  :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #118 : 03.Iun.2012, 01:24:17 p.m. »
Aici sumele platite sunt diferite in functie de cantonul de resednta, de pachetele de asigurare alese si mai ales in functie de franciza aleasa. Daca sti ca nu esti un tip bolnavicios sau cu boli cronice e bine sa alegi o franciza cat mai mare, astfel rata lunara e mai mica. 
Domnu' economist ... o pun pe seama neatentiei ... da' va rog sa clarificati  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #119 : 03.Iun.2012, 01:55:51 p.m. »
Imi cer scuze pentru neatentie, e intradevar vorba despre frasiza nu despre franciza.   :">   

Daca e sa gesesc o scuza, probabil neatentia e datorata gratarelor ce sfaraie pe balcon si a berii ce le insotesc.   :D