Autor Subiect: Dar avem insule si aici, in Marea Neagra! -> Nessebar Bulgaria  (Citit de 19896 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: Dar avem insule si aici, in Marea Neagra! -> Nessebar Bulgaria
« Răspuns #100 : 12.Apr.2010, 05:15:12 p.m. »
ok... vrem si noi mic dejun  :angel:

numai duminica, mersi

Offline Forte

« Răspuns #101 : 13.Apr.2010, 08:16:20 a.m. »
Programul? Facem un off-road in padurea de la Nessebar sambata?

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #102 : 13.Apr.2010, 08:18:41 a.m. »
UPDATE!

Am trimis aseara mailul cu confirmarea rezervarilor si am o intrebare la adresa lui Forte:

Voi vreti micdejun pentru sambata si duminica dimineata pentru doua persoane sau pentru trei?

Raspunsul:

Citat
Hello,
I"'ve got the table for which thank you very much. Everything is very precise. Just I want to ask in a small apartment 2 persons you will have a breakfast, because  that it is calculated  .The  breakfast, you can request and pay when you arrive.
 Bank account which you can send the  30%  transfer  is: Bulbank Nessebar IBAN BG47UNCR70004500346816 Bulgaria -Julia Ilieva Uzunova
                Best  regards
                                                   Julia

4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Forte

« Răspuns #103 : 13.Apr.2010, 08:55:44 a.m. »
2 adulti si 2 copii ... nu stiu daca au reducere pentru copii!

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #104 : 13.Apr.2010, 08:58:15 a.m. »
2 adulti si 2 copii ... nu stiu daca au reducere pentru copii!

Micul dejun se poate comanda de acum si il platim acolo. As vrea sa stiu cate portii...4 in fiecare dimineata * 2 = 8?
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #105 : 16.Apr.2010, 09:04:48 a.m. »
"O dupa-amiaza in Nessebar
Am fost si noi sa vizitam ceea ce auzisem ca este o veche localitate pescareasca pe ale caror ziduri impregnate cu istorie vom adulmeca mirosul de peste pus la uscat de sotiile si mamele stravechilor pescari de origine incerta, si vom auzi ecourilor strigatelor negustoresti de vanzatori de chefal, guvid si stavrid.

Intrand increzatori pe poarta orasului ce-l credeam nelocuit si dominat de ruine ale vechilor contructii de piatra, am ramas surprinsi sa vedem ca, de fapt, aceasta asezare este chiar mai animata decat o aleile statiunii Sunny Beach. Constructii specifice sudului Bulgarie, cu parterul din piatra si etajul, sau etajele din lemn si cu laturile iesind in afara, cu o geometrie care iti da senzatia de instabilitate, toate avand in dreptul usii sau ferestrelor cel putin cate o masuta cu ceva de vanzare, toate acestea intrepatrunse cu magazine moderne, cu firme mari si binecunoscute, cu fast food, cu lucuri de joaca.

Printre toate acestea se remarca si un numar (cam mare, dupa aprecierea mea, pentru un satuc pescaresc) de biserici si ruine ale acestora. Unele ruine chiar mai respirau acel aer de vestigiu istoric, altele erau restaurate in totalitate sau in parte, iar altele erau grosolan reconstruite cu materiale de constructie noi, kitch-oase.

Cu cat intri mai mult in inima Nessebarului, cu atat te afunzi intr-un talcioc de nimicuri cu marfa de balci de ziua recoltei. Sunt insa si pravalii cu aer interbelic ce te imbie cu macrame-uri, artizanat de tip pontic si mediteranean, picturi, sculpuri in lemn si os.

Cel mai mult mi-a placut faleza, curata, inalta si abrupta, cu terase oglindindu-se in apa albastra.

In concluzie, n-a fost ce am crezut si sperat noi ca este, dar este ceva inedit. Fiecare cum vrea sa il vada, ca prima localitate atestata la tarmul pontic, cu drumuri pavate cu piatra, flancate de smochini si vita de vie, cu biserici in ruina si casute din piatra, sau ca un sat de vacanta, cu amfiteatru pentru spectacole, cu mehanale si magazine.

Din Sunny Beach ajungeti (daca aveti masina blocata in parcarea hotelului) cu autobuzele pe care le luati de pe soseaua principala pe care ati intrat in statiune.

Daca vreti sa mancati in Nessebar, mi-au fost recomandate terasele de pe tarmul marii, amplasate diametral opus intrarii in orasul vechi.

Nu cumparati suveniruri din Sunny Beach, in vechiul Nessebar le veti gasi la jumatate de pret!

Vacante placute!"

abia astept  ;-) :x

LE:

"Atractii Nessebar
Supranumit si „Orasul celor 40 de biserici” principalele atractii sunt: Vechea Mitropolie, Noua Mitropolie, Biserica Mihail si Gavril, Biserica Ioan Baptistul, Biserica Sf. Paraschiva, Biserica Pantocrator.Orasul face parte din Patrimoniul UNESCO, anual atragand turisti datorita farmecului local. Stradutele inguste si pavate, casele vechi de piatra si lemn redau culoare traditionala a unei lumi demult uitate. Sub apă, la 80 de metri distanţă de ţărm, încă se pot vedea rămăşiţele zidurilor fortăreţei. În prezent se află conservat doar zidul de vest cu poarta, care apără oraşul de continent."

cate biserici :D
« Ultima Modificare: 16.Apr.2010, 09:07:31 a.m. de whizzy »

Offline zooky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 468
  • Gen: Femeie
« Răspuns #106 : 19.Apr.2010, 11:53:34 a.m. »
Mai sunt 11 zile  :D.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #107 : 19.Apr.2010, 12:15:59 p.m. »
Can`t wait!!!

Btw...plata a fost facuta  B-)

P.S. Si confirmarea trimisa la hotel.
« Ultima Modificare: 19.Apr.2010, 01:12:36 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #108 : 19.Apr.2010, 12:16:29 p.m. »
bun bun bun  B-)

sper sa-mi vina obiectivul pana atunci sa va fac poze profi :D

http://www.f64.ro/canon-ef-24-70mm-f-2-8l-usm.html

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #109 : 19.Apr.2010, 12:19:16 p.m. »
La cat costa atata iti trebuie sa nu faci niste poze reusite cu el.  :)