Autor Subiect: Sarcina Maxima Jimny  (Citit de 7322 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline waaky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Sarcina Maxima Jimny
« : 24.Feb.2010, 11:45:29 p.m. »
   Salutare

Sunt pe cale s-mi cumpar un jimny, masina pt care am facut o pasiune de vre-un an jumate.

Nu am facut pina acum nici macar un testdrive cu aceasta masinuta, dar planuiesc sa o fac saptamana viitoare cind merg in bucuresti cu o treaba, eu fiind din Suceava, si jimny la drive test nefiind altundeva in apropiere.

Oricum eu vreau sa-mi iau second, motorizarea benzina de 82cp  :D

Tot studiind forum-urile am vazut pe unul dintre ele fotocopia certificatului de inmatriculare al acestui model care mi-l doresc, si acolo e trecut "Sarcina utila maxima autorizata 242kg"....

Am inceput sa ma ingrijorez, pt ca , desi eu vreau din prima sa-i scot banchetele din spate si sa-l fac masina de 2 locuri + bagaje, ma gandesc ca eu am 115kg si prietena mea 75...nu ramane prea mult pt bagaje, nu ?   voi ce ziceti ?

aaa....si am 2m inaltime...o sa-mi incapa picioroangele in jimny..?

va rog de un raspuns, pt ca daca mi-ar fi parvenit banii la timp, adica acum vre-o luna...cred ca acuma il aveam deja cumparat, iar acum, pe masura ce tot citesc...incep sa imi pun aceste intrebari...

Voi cu cat ati incarcat veveritele? ...ma apuca ganduri rele cind ma gandesc ca eu+prietena+o barca gonflabila = 115+75+30 = 220 kg mai raman numai 22 kg de bagaje ?...mai pun cortul 7kg...brr...n-as vrea sa merg la limita

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Sarcina Maxima Jimny
« Răspuns #1 : 25.Feb.2010, 11:05:22 a.m. »
Bine ai venit! Scurt:
Tatal meu are peste 120 kg mama e la 60 kg nu si-au pus problema pana acum de asa ceva.Merge masina chiar foarte bine .Pot spune ca pe taica-miu nici nu-l simte! :D
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #2 : 25.Feb.2010, 02:04:43 p.m. »
aaa....si am 2m inaltime...o sa-mi incapa picioroangele in jimny..?

va rog de un raspuns, pt ca daca mi-ar fi parvenit banii la timp, adica acum vre-o luna...cred ca acuma il aveam deja cumparat, iar acum, pe masura ce tot citesc...incep sa imi pun aceste intrebari...

Voi cu cat ati incarcat veveritele? ...ma apuca ganduri rele cind ma gandesc ca eu+prietena+o barca gonflabila = 115+75+30 = 220 kg mai raman numai 22 kg de bagaje ?...mai pun cortul 7kg...brr...n-as vrea sa merg la limita

Un cunoscut de-al meu care are 1.84 si vreo 110 kg mi-a incercat Jimny-ul si s-a declarat satisfacut de spatiu. Si el isi pusese aceeasi problema ca si tine.
 Sarcina maxima la Jimny e ~ 360 de kg, deci eu zic ca mai e loc de niste bagaje.
 Cel mai bine, eu zic sa te sui in Jimny si sa vezi exact cum sta treaba.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline waaky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #3 : 26.Feb.2010, 09:45:35 a.m. »
     Multumesc de raspunsuri baieti...oricum dupa ce am postat nu am mai avut somn pina nu am scormonit net-ul, si am verificat specificatiile diferitelor modele de Jimny...cel care postase imaginea cu talonul, are modelul 2007 cu cutie automata...greutate proprie 1173kg (politistii au trecut in talon 1178) si maxima autorizata 1420! aici sarcina=247(242 in talon)....modelul care-l vreau eu (2001-2005) are greutate proprie 1060 kg ...deci ne vom descurca...oricum am sa fac un drive test neaparat, si daca totul merge bine, cam in 2-3 saptamani ma alatur clubului Jimny:d

numai bine!

Offline Leutz

« Răspuns #4 : 26.Feb.2010, 02:02:55 p.m. »
Mult succes  :)
Suntem cu ochii pe tine !!!  :inteligent:
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline l_stoian79

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #5 : 28.Feb.2010, 10:49:23 a.m. »
n-am gasit topic dedicat asa ca intreb aici, fiind oarecum legat subiectul:
 ptr un Jimny cam ce dimensiuni de remorca  pot folosi (daca puteti sa-mi dati si niste link-uri ar fi super).
pe scurt, imi face cu ochiul un Jimny si poate pana la primavara reusesc sa-l iau, dar fiindca sunt amator de iesiri la munte iar nevasta nu e, ma gandesc sa-mi iau o remorca in care sa-mi amenajez un cort.
Intrebare; ceva remorca cu spatiu util de 2mx1.3(4)m o sa poata sa o traga Jimny-ul dupa el? Bineinteles si bagajele aferente (saltea, cortul, butelie, scaune/masa picnic, un bidon de apa, canistre cu benzina, mancare, bere/vin/palinca, ...)  ? aaa. si remorca ar trebui sa fie cat mai pretabila de "ofroad" adica garda la sol cat mai mare posibil.

stiu ca exista si varianta sa rabati bancheta, dar eu o sa am nevoie de cel putin jumatate de bancheta (am si copil) deci nu e o solutie 100% garantata, plus ca nevasta nu e mare amatoare de dormit in cort pe jos, de aia ma gandesc la o remorca (chiar la o platforma) pe care sa montez sau sa improvizez un cort, si care mi-ar rezolva si problema spatiului ptr bagaje.

poze, link-uri sugestii sunt binevenite. multumesc anticipat.

Offline >pexic<

« Răspuns #6 : 28.Feb.2010, 11:59:11 a.m. »
salut

la remorca nu conteaza volumul ci greutatea, nu stiu cat poate sa traga jimny dupa el dar o sa ma interesez.
pana atunci vezi ca mai conteaza si carligul , in cartea carligului meu scrie la car rezista , o sa ma uit si o sa revin cu detalii.

ce vrei tu s-ar putea numi "o micro rulota" :)  e buna ideea dar costa ceva .. eu sunt mare amator de cort dar de cand cu ursii prefer sa dorm in jimny ;)

bafta
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 28.Feb.2010, 08:30:26 p.m. »
Daca masa tractata conteaza la maxim, da-mi voie sa-ti sugerez genul asta de rulota.

Excursii frumoase!!!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline l_stoian79

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #8 : 01.Mar.2010, 09:14:20 p.m. »
@hugbear: multumesc de link, dar nu ma vad tarsaind o astfel de remorca prin te miri ce drumuri forestiere... mi se pare prea eleganta, aia e de picnic ptr "trendisti"  ;) nu de camping

ca solutie (relativ ieftina, si cred ca se preteaza): http://www.autodemitrans.ro/tpv.html . o remorca mica de 1.3x1m  pe care voi monta un cort pliant. partea de deasupra va fi din 2 placi de placaj (plywood) care va avea o balama la mijloc (fiecare placa a 1,3x1m dimensiuni, deci deschis va avea 1,3x2m, mai mult decat suficient ptr 2 persoane). remorca e omologata la 750kg pe care eu nu le voi cara (maxim 50-70kg echipamentul) adaugarea cortului inseamna inca 20-25kg, plus masa remorcii (banui ca nu are mai mult de 100-120kg)...deci ar trebui sa fie lejer.  doar ca as vrea sa stiu masa autorizata pe carlig de remorcare. de masa mea si a nevestei nu imi fac probleme, copilul e la categoria "under 10" inca  :D, si nici nu are pe cine sa semene prea mare...

@pexic: multumiri anticipat ptr un raspuns din talon.  :pardon:

primul pas este Jimny-ul  ;-)
« Ultima Modificare: 01.Mar.2010, 09:26:33 p.m. de l_stoian79 »

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #9 : 01.Mar.2010, 09:15:34 p.m. »
succes :)

imi place cum gandesti   B-)