Autor Subiect: Vibratii oglinda retrovizoare de pe parbriz  (Citit de 4446 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Vibratii oglinda retrovizoare de pe parbriz
« Răspuns #10 : 25.Feb.2010, 08:40:18 a.m. »
Postasem pe undeva, imi vibra si mie oglinda retrovizoare dar numai in zona a 2500 de ture, si mai vizibil cu anumite benzine.Pe masura uzarii motorului (peste 54 mii km in prezent) nu am mai intilnit acest fenomen.
Numai bine !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline laur

« Răspuns #11 : 09.Mai.2014, 04:57:04 p.m. »
Am rezolvat  intr-un fel problema. Am tras oglinda afara fiind pe sanie si am lipit pe corpul ei interior, acolo unde intra pe sania din parbriz, 2-3 etichete auto-adezive. Vibratiile s-au redus destul de mult pot spune, acum sa vedem cat tine.Important este cred sa nu frecam  :)
 oglinda mereu.
« Ultima Modificare: 09.Mai.2014, 04:58:44 p.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline suzukica

« Răspuns #12 : 10.Mai.2014, 07:57:48 a.m. »
Atenție, dacă vibrează oglinda, în timp, poate dăuna parbrizului! Aveți grijă cu ce o lipiți!

Offline bogogica

« Răspuns #13 : 10.Mai.2014, 09:36:54 a.m. »
Totusi, nu cumva pentru a elimina vibratia trebuie umblat la sursa? Daca de vina sunt, de exemlu, tampoanele de la motor? Poate oglinda nu este nimic altceva decat un semnal de alarma pentru o problema adevarata. Zic si eu....

Offline NicNic

« Răspuns #14 : 10.Mai.2014, 10:12:13 a.m. »
Este adevarat ca cel ami bine este de umblat la sursa pentru a elimina efectul. Dar daca este prea costisitor, atunci se poate numai "astupa"  efectul. Principial vorbind.
Din cele patite de mine, pot spune ca vibratiile oglinzii interioare sunt dependente de turatia motorului, dar si de calitatea asfaltului (vibratiile induse la rulare).
Lipirea de parbriz nu cred ca este o solutie, Cel putin in cazul meu. Pentru ca miscarea (vibratia) apare in articulatia sferica a oglinzii, nu in sanie sau in piesa lipita pe parbriz.
Am inlocuit oglinda cu alta, tot originala. Vibreaza ceva mai putin, dar tot tremura in unele situatii.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!