Autor Subiect: Vibratii oglinda retrovizoare de pe parbriz  (Citit de 4447 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Vibratii oglinda retrovizoare de pe parbriz
« : 23.Feb.2010, 06:37:31 p.m. »
De mai mult timp am problema asta, dar nu am indraznit sa spun pana acum. Oglinda retrovizoare montata pe parbriz vibreaza in mers, doar cat sa nu pot vedea nr de inmatriculare al masinii din spate, sau rezistentele pentru degivrare de pe luneta. Dar numai cand este turata. La relanti nu "zice" nimic. Prinderea mi se pare destul de fixa, nu am observat vreun joc. O vibra cu tot cu parbriz? 
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: Vibratii oglinda retrovizoare de pe parbriz
« Răspuns #1 : 23.Feb.2010, 07:00:44 p.m. »
In sfarsit mai am pe cineva care se plange de oglinda. Eu ma gandeam ca sunt prea pretentios, dar nu este normal cum vibreaza, ba chiar la un moment dat devine obositoare. Diferenta se vede clar atunci cand pui un deget pe marginea ei prin intermediul caruia preiei vibratiile. O solutie cred ca ar fi introducerea fortat a unei bucati de cauciuc cu o parte in spatele oglinzii si celalalta parte sprijinita de parbriz.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 23.Feb.2010, 08:33:05 p.m. »
si la mine vibreaza. cel mai tare cand dau muzica la maxim  :D
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

The following users thanked this post: dragon

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 23.Feb.2010, 08:48:38 p.m. »
Oglinda retrovizoare montata pe parbriz vibreaza in mers...
Vezi daca exista vreun surub de stringere a oglinzii propriuzise pe "nuca" de reglaj. Acolo e toata "buba". S-a slabit (ros plasticul) de atita reglaj.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #4 : 24.Feb.2010, 12:35:51 a.m. »
Nu exista surub de reglaj pe nuca, si nici slabita nu este prinderea, nu obisnuiesc sa reglez zilnic oglinda. Mai exista inca o imbinare, cea cu piesa lipita de parbriz (care este culisanta). Ma uit zilele astea. Trebuie sa existe o solutie. Partea nasoala e ca numai in mers se intampla... sa si conduci sa afli si de unde tremura... #:-S
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #5 : 24.Feb.2010, 10:53:04 a.m. »
Am observat si eu asta (prima data am zis ca nu vad eu bine :P), insa nu i-am dat prea mare importanta. :) Oricum, nu deranjeaza tot timpul, ci doar, cum spuneati si voi, la turatii mai mari.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 24.Feb.2010, 12:34:37 p.m. »
Vibratia oglinzii retrovizoare nu se intalneste doar la SX4, am intalnit-o la mai multe masini in functie si de turatia motorului si calitatea asfaltului. Si la mine vibreaza uneori dar nu prea tare si ca atare nu ma deranjeaza. Bine ca macar nu scoate zgomot, desi un greiere in plus nu cred ca se mai observa.  :)

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 24.Feb.2010, 05:58:19 p.m. »
"La turatii mari" isi mai bate cineva capul cu ce se vede (din ce in ce mai mic...) in retrovizoare?  >:)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #8 : 24.Feb.2010, 06:18:13 p.m. »
Ca bine zici! :-))
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #9 : 24.Feb.2010, 06:28:28 p.m. »
Scrisesem și eu ceva pe aici, dar tocmai căzuse conexiunea forumului și nu a apărut postul...  :dknw:

Povestea cu vibratul oglinzii retrovizoare interioare este și la Jimny-ul meu, iar eu am găsit o soluție provizorie (veți vedea imediat de ce provizorie) - dacă reglez un pic altfel oglinda (altă poziție), dar care permite să văd cam tot e nevoie, nu mai vibrează.  :inteligent:
Însă imediat ce merg prin off-road, oglinda revine la poziția în care vibrează. Referitor la vibrațiile la turații mari, unii posesori de SX4 merg și prin teren greu și acolo turațiile mari sunt necesare pentru a avansa prin zăpadă, noroi, nisip, etc. Dar nici în cazurile alea nu ai nevoie să te uiți în retrovizoare...  ;)

Voi încerca să văd în seara asta, la întâlnire, asemănările și deosebirile dintre prinderea oglinzii la Jimny și la SX4.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow