Autor Subiect: Rodaj SX4  (Citit de 37086 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Rodaj SX4
« Răspuns #40 : 03.Nov.2009, 01:42:09 p.m. »
eu nu i-as da pana se taie gazul in primii 32 de km nici daca mi-ar zice the stig himself. si sa ii mai pun si un ulei mineral, care se subtiaza si se taie la temp si solicitari mari. mai bine arunc direct banii pe fereastra si nu imi mai cumpar deloc masina in loc sa imi bat joc in halul asta de ea.

E foarte simpla reteta pt un rodaj reusit. Ture moderate (2400-3500), niciodata joase, fara forja (peste 4000) si schimbat uleiul si filtrul mai repede la prima revizie.Cred ca am mai zis de 100000 de ori. Si nu am rodat sute de motoare la viata mea, nici nu's mecanic, am avut doar 2 masini in rodaj dar nu tre sa fii mecanic sau expert auto ca sa iti dai seama ca nu tre sa fortezi motorul la inceput (deci nici ture joase nici inalte). Bezina si ulei bun tre sa bagi TOT timpul daca vrei sa te tina masina, NICIODATA ulei mineral care e clar inferior celui sintetic.

Poate nenea ala asa isi rodeaza motorul la masina de curse, care tre sa il tina 2-3 etape nu 500.000km.Dar un motor normal ma indoiesc ca mai apuca 100.000km daca isi incepe asa viata.
  • SX4 1.5
Alex

Offline hugbear

« Răspuns #41 : 05.Dec.2010, 04:16:51 p.m. »
O chestie simpatica: in urma unei postari a lui miocrl am dat iar peste topicul asta. Ultimele reply-uri (vechi de mai bine de un an) se refereau la o tehnica de rodaj despre care am zis ca ar fi ok s-o amintesc aici, la vremea respectiva citind in fuga articolul respectiv si atat.

Odata cu recitirea postarilor mai vechi mi-am zis sa vad ce altceva mai contine site-ul respectiv si m-am apucat sa citesc toate cele 24 (la data acestei postari) "newsletter-uri". Nu pot sa zic decat ca, in ciuda stilului grafic aparent dezlanat, au fost 5 ore de lectura cel putin interesante.
« Ultima Modificare: 05.Dec.2010, 04:30:45 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Stropinel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #42 : 19.Dec.2010, 12:12:00 a.m. »
Eu mai am doar putin din perioada de rodaj si am inceput sa o calc, periodic, ceva mai tare decat la inceput. Am observat ca ii place, nu mai scoate niciun fel de zgomot neplacut la accelerare, consumul e foarte reconfortant, nu ma streseaza. In primii 500 km nu am trecut deloc de 3000 ture, cum zice in carte. Dupa care am inceput sa mai fac cate o depasire grabita, sa urc mai sprinten cate o rampa lunga etc. La inceput, cand era proaspat cumparata, mai avea obiceiul sa scartaie prin bord in partea dreapta, cand plecam la drum dupa ce a stat in frig. Acum nu mai face niciun zgomot. Suspensiile si franele se comporta mai bine decat ma asteptam.
De ce are veverita coada la spate? Pentru ca in fata sta ea...

Offline nelu50

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #43 : 12.Mar.2012, 06:15:23 p.m. »
bine v-am gasit !in urmatoarele trei zile o sa intru in posesia unui sx4 navi(luat cu un bonus F MARE!!).  Pentru cei care vor sa-si cumpere o masina ? ACUM ESTE MOMENTUL !!!BONUSURI CU ADEVARAT !   :good:

Offline LTD

« Răspuns #44 : 12.Mar.2012, 06:40:51 p.m. »
m-ai facut curios. cit a fost bonusul? trimite-mi pe pm daca nu vrei sa spui chiar la toata lumea... si iti spun si eu cit am avut in dec 2009 :D
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline nelu50

• Newbie
  • *
« Răspuns #45 : 12.Mar.2012, 06:57:40 p.m. »
nu este nici-un secret:1100 euro din partea producatorului+patru roti(jenti de otel cu cauciucuri de iarna alpine4) si un plin de carburant de la dealer ! :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #46 : 12.Mar.2012, 08:12:00 p.m. »
trimite-mi pe pm daca nu vrei sa spui chiar la toata lumea...
ce egoist  :-q :-q :-q

nu este nici-un secret
:good: :good: :good: ... asa ... om serios  :good: :good: :good:

1100 euro din partea producatorului
bun baiat producatoru' asta  :clap:

patru roti(jenti de otel cu cauciucuri de iarna alpine4)
adica inca vreo 500 €  :happy:

si un plin de carburant de la dealer ! :)
ce pacat ca rezervoru' nu-i decit de 50 l  :(

Deci ... ca o concluzie ... cit costa "halatu'" (ma refer la pretu final)  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline LTD

« Răspuns #47 : 13.Mar.2012, 10:07:17 a.m. »
:( hai, ca nu-s egoist... am spus clar, daca nu vrea sa spuna la toata lumea...  :(
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline nelu50

• Newbie
  • *
« Răspuns #48 : 13.Mar.2012, 12:55:37 p.m. »
ce egoist  :-q :-q :-q
 :good: :good: :good: ... asa ... om serios  :good: :good: :good:
bun baiat producatoru' asta  :clap:
adica inca vreo 500 €  :happy:
ce pacat ca rezervoru' nu-i decit de 50 l  :(

Deci ... ca o concluzie ... cit costa "halatu'" (ma refer la pretu final)  :-/ :-/ :-/
      E .e.e !ironia romaneasca!!traditionala....adevarata..!(ce ne-am face fara ea).Cand am zis ca este o perioada buna pentru a cumpara o masina nu m-am referit numai la sx,ci la cam toate marcile!Ex:skoda yeti-3800euro.nissan qashqai -2000euro,asx-2000 euro,opel antara -4000euro ...etc ,bonusuri la care se mai poate negocia ceva si in showroom.Pana acum cativa ani,bonusul maxim=suporti numere.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #49 : 13.Mar.2012, 05:42:53 p.m. »
Nu-i asa ! Si eu am luat SX-ul cu 2000 euro bonus, din cauza aparitiei facelift-ului, in 2009. Mi-aduc aminte ca SX4-ul berlina era sub 10000 euro. Si fara programul rabla.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice